Κανείς δεν θα του χαρίσει την Euroleague

Τομας Ουόκαπ

i

Τομας Ουόκαπ / © Intime

Κανείς δεν θα του χαρίσει την Euroleague

Aχιλλέας Μαυροδόντης 00:15 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 16:41 - 07.04.2023

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, σε ένα παιχνίδι που έδειξε ότι κανείς δεν θα αφήσει τους Ερυθρόλευκους να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης χωρίς να ματώσουν. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και γνώρισε μια ήττα, που όμως μόνο καλό μπορεί να του κάνει.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν μάτσαρε ποτέ το μπασκετικό ξύλο και το πάθος των Σέρβων, οι οποίοι έχοντας αυτό για οδηγό στην άμυνα και το ταλέντο του Καμπάτσο στην επίθεση, δεν άφησαν περιθώριο στον Ολυμπιακό. Παράλληλα ο Ολυμπιακός πλήρωσε και τα πολύ άσχημα ποσοστά του στο τρίποντο, με τους Ερυθρόλευκους, παρότι ξεκίνησαν με 4/6, να τελειώνουν με 11/32!

Για τον Καμπάτσο δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο άνθρωπος είναι απίθανος! 20 πόντοι, 5 κλεψίματα, 8 ασίστ και ένας μόνιμος πονοκέφαλος σε επίθεση και άμυνα για τους Πειραιώτες. Δεν είναι τυχαίος, έκανε σπουδαία δουλειά και στον Ολυμπιακό ακόμα ψάχνουν τρόπο να τον αναχαιτίσουν. Από την άλλη βέβαια, ένα τέτοιο παιχνίδι από έναν παίκτη αυτού του επιπέδου μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να εμφανιστεί ακόμα πιο έτοιμος στα νοκ άουτ.

Ουσιαστικά πάντως, δεν αλλάζει κάτι για την ομάδα του Πειραιά. Μια νίκη επί της Μπασκόνια μπορεί να του χαρίσει την πρωτιά και να τον στείλει απέναντι, είτε στους Βάσκους, είτε στη Ζάλγκιρις. Από την άλλη, σε περίπτωση ήττας, ακόμα και η τέταρτη θέση είναι υπαρκτό σενάριο.

Βέβαια το ότι δεν αλλάζει κάτι, δεν σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να μάθει πράγματα από το παιχνίδι του Βελιγραδίου, που ειρήσθω εν παρόδω, έχει γίνει... αφιλόξενο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Στα 5 τελευταία παιχνίδια στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ο Ολυμπιακός μετράει μόνο ήττες. Λογικά βέβαια του χρόνου αυτό το σερί θα σταματήσει, όμως δεν παύει να είναι εντυπωσιακό.

Πίσω στα του αγώνα όμως.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να καταλάβει πως κανείς δεν θα του χαριστεί. Εάν θέλει να κατακτήσει την Ευρωλίγκα θα πρέπει να παλέψει, να αντέξει στο ξύλο και να ματώσει. «Αίμα, δάκρυα και ιδρώτας» που λέει και ο Σάκης Ρουβάς στο γνωστό άσμα. Κανείς δεν θα τον αφήσει να πανηγυρίσει στο Κάουνας χωρίς να του βγάλει την ψυχή πρώτα. Η ομάδα του Ερυθρού Αστέρα του έβγαλε την ψυχή λοιπόν και ο Ολυμπιακός δεν έδειξε έτοιμος για αυτό. Και φανταστείτε πως η ατμόσφαιρα στο κλειστό του Βελιγραδίου ήταν φιλική, λόγω της σχέσης των οπαδών των δύο ομάδων.

Οι ομάδες που «παίζουν» αυτή τη στιγμή για αντίπαλες του Ολυμπιακού δεν είναι τυχαίες. Όλες έχουν ποιότητα και ταλέντο και όλες θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να αφήσουν εκτός τους Πειραιώτες στα νοκ άουτ. Το ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός.

Αυτό το παιχνίδι λοιπόν μπορεί να λειτουργήσει σαν την αφετηρία πάνω στην οποία ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει την προετοιμασία του για την κορυφή της Ευρώπης. Εάν το κάνει άλλωστε, μπορεί να πετύχει πολλά!

Σαφώς βέβαια υπήρχαν και θετικά για τον Ολυμπιακό. Ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε πάλι τα γνωστά του, ο Τόμας Ουόκαπ ήταν σε τρομερή κατάσταση, όμως το πιο σημαντικό είναι η παρουσία του Κώστα Σλούκα. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού άφησε πίσω του το κακό το διάστημα και με 13 πόντους, πολλοί εκ των οποίων όταν η ομάδα του Πειραιά ήταν πίσω στο σκορ, δείχνουν ότι ο Έλληνας γκαρντ θα είναι ξανά ο γνωστός «Σλούκι Λουκ» τώρα, όπου η σεζόν μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία.

Στη συνέχεια θα πούμε περισσότερα, καθώς οι αναλύσεις μέσα στο Πάσχα θα δίνουν και θα παίρνουν. Άλλωστε μπαίνουμε στην τελική ευθεία και τώρα αρχίζει το καλό!

ΥΓ. Με τα τρίποντα τι θα γίνει ρε παιδιά;

ΥΓ2. Πάμε καλά ρε; Εκτός η Εφές από τα playoffs; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

ΥΓ3. Τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ο Τόμας Ουόκαπ αποχωρεί για την Μπαρτασελόνα μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας στην παρούσα φάση.

ΥΓ4. Εσείς ποια ομάδα θέλετε στα playoffs; Πείτε μας στα σχόλια...