Με άλλα μυαλά και χωρίς αδιάφορους μπορεί να περάσει!

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/©Intime

Με άλλα μυαλά και χωρίς αδιάφορους μπορεί να περάσει!

Διονύσης Βερβελές 11:30 - 11.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 11.01.2024

Ο Διονύσης Βερβελές στο blog του στο Sportal αναλύει το ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο…

Ανοιχτούς λογαριασμούς για την άλλη εβδομάδα άφησαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός μετά το 1-1 στη Λεωφόρο. Οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν με αρκετές αλλαγές, με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να αποφασίσει να ζητήσει ένταση και ενέργεια από τους παίκτες του. Η αλήθεια είναι πως το φρεσκάρισμα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Την ίδια ώρα, στα social media γινόταν το… έλα να δεις γιατί είχαν μείνει στον πάγκο ο Φορτούνης με τον Ποντένσε. Η αλήθεια είναι πως και όταν μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο δεν… μάγεψαν, αλλά τίποτα δεν ξεκαθάρισε χθες βράδυ στη Λεωφόρο.

Ο Ολυμπιακός έχει ζητήματα πολλά. Δεν γίνεται να πανηγυρίζει για το «Χ» στην άδεια Λεωφόρο, όταν σε αυτό το γήπεδο έχει γράψει τεσσάρα στο παρελθόν στον ίδιο θεσμό. Ο Ολυμπιακός καλά δεν είναι, το δείχνουν και τα αποτελέσματά του. Εικόνα κρίνω, όχι τη «ληστεία» με την ΑΕΚ την Κυριακή το βράδυ. Και στη Λαμία ηττήθηκε και χθες θα μπορούσε πάλι στο τέλος, πληρώνοντας ένα φθηνό λάθος του κακού για όσο αγωνίστηκε Καμαρά.

Τα προβλήματα, τα διαπιστώνεις βλέποντας την ομάδα να δέχεται δύο γκολ από κόρνερ με την ΑΕΚ και άλλο ένα χθες βράδυ. Βελτίωση μηδενική, τι και αν όπως γράφαμε χθες ο Καρβαλιάλ δύο ημέρες στο Ρέντη δούλεψε στις στημένες φάσεις. Από τη… δύναμη της συνήθειας και μόνο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έδειξαν εκεί βελτίωση, αλλά… πήγαν στην Κυριακή. Τότε ο Λιβάι Γκαρσία, τώρα ο Ιωαννίδης, ε λογικά την Κυριακή είναι η σειρά του σέντερ φορ της Κηφισιάς αν συνεχίσει έτσι…

Φέτος το ανάθεμα έχει πέσει στους στόπερ. Ρέτσος και Ντόη πάντως, έκαναν καλό ματς σε γενικές γραμμές και σε αυτό βοήθησε ότι υπήρξαν τρεξίματα και βοήθειες από χαφ και εξτρέμ αυτή τη φορά. Γιατί αν είναι να τρώνε… δέκα τελικές για πλάκα, θα γίνονται μοιραίοι οι στόπερ. Βέβαια, επειδή λύσεις δεν υπάρχουν, καλό θα είναι να έρθει… αύριο κιόλας κι ένας έμπειρος στόπερ, όπως π.χ. ο Παλομίνο.

Στην κατάσταση που είναι ο Ολυμπιακός, για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι διαφορά θα είχε αν κέρδιζε 0-1 με το 1-1. Ίσως να του κάνει και περισσότερο καλό αυτό το «Χ» αν εισπράξει τα νέα μηνύματα και καταφέρει την άλλη εβδομάδα στο Καραϊσκάκη να πάει με άλλη προσέγγιση, πάθος και ψυχή για την πρόκριση επί του αιώνιου αντιπάλου του. Ελπίζω να μην μικρύνει με την εικόνα του, παίζοντας πίσω από την μπάλα και περιμένοντας. Ολυμπιακός είναι στην τελική και δεν συνάδει και με τα συμβόλαια αυτών των παικτών. Ναι, υπάρχουν μεταγραφές που δεν βγήκαν, παίκτες που προβληματίζουν, αλλά το χρωστάνε κυρίως στον κόσμο. Κόσμος που αφού δεν μπορεί να πάει στο γήπεδο, πήγε στο Ρέντη για να τους εμψυχώσει.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχει τρελή πίεση. Προσπάθησε και ο ίδιος να διορθώσει την εικόνα του, να δείξει κάτι άλλο. Έκανε τις αλλαγές νωρίτερα αυτή τη φορά, αλλά έχω ενδοιασμό για τις ιδέες του πάνω στην ομάδα. Δεν με κερδίζει ως τώρα, δεν ξέρω αν θα καταφέρει να το κάνει στο μέλλον, αλλά για έναν προπονητή της εμπειρίας του, με περάσματα από πολλές ομάδες, περίμενα κάτι διαφορετικό. Βέβαια, επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, ίσως είναι και η ταυτότητά του η αγωνιστική. Άλλο στυλ ο Ολυμπιακός, αυτό που θέλει να βλέπει ο οπαδός του, η διοίκηση. Και στην τελική, αξίζει να του κάνεις θετικές πέντε εισηγήσεις για παράδειγμα;

Τι περίμενα από τον Καρβαλιάλ; Να κερδίσει τον Ποντένσε, συμπατριώτες είναι, να μπορέσει να του δείξει πέντε πράγματα παραπάνω. Και το περιμένω στη συνέχεια, γιατί χθες Ποντένσε παίκτης στη Λεωφόρο δεν εμφανίστηκε, δυστυχώς. Ήταν πάντως ένα ματς που άφησε εκτός τις εμμονές του. Τον Αλεξανδρόπουλο τον είχε αδικήσει ως τώρα, δίνοντάς του λίγα λεπτά. Ο Έλληνας μέσος, δεν είναι ώριμος, δεν είναι 100% έτοιμος για ενενηντάλεπτα, αλλά μία ώρα ποιοτική με τρεξίματα, μπορεί να τη δώσει. Χθες, η μοίρα τον έφερε να σκοράρει και να δούμε κι ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Δεν πανηγύρισε τρελά το γκολ του, δείχνοντας σεβασμό στην πρώην ομάδα του και αναφερόμαστε σε ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός παρακαλώ.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει να δει ο Καρβαλιάλ, είναι η περίπτωση του Φορτούνη. Ο Έλληνας άσος, δεν έχει μπει καλά στο 2024. Σαν κάτι να τον προβληματίζει, ελπίζω να μην είναι κάτι προσωπικό, αλλά είναι… κάπως. Σαν να τον έχει επηρεάσει κάτι, να μην έχει ψυχολογία, να έχει απογοητευθεί. Μου στέλνουν μηνύματα αναγνώστες και μου λένε ότι ίσως είναι το συμβόλαιο. Κακώς αν ισχύει κάτι τέτοιο, στην τελική μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση μόνος του και έχει διπλό λόγο να είναι καλός, για να πάρει και ένα νέο συμβόλαιο δυνατό, είτε αυτό είναι στον Ολυμπιακό είτε αλλού.

Τη ρεβάνς θα την αναλύσουμε και τις επόμενες ημέρες, ωστόσο για τον Ολυμπιακό προέχει ένα δύσκολο ματς, την Κυριακή με την Κηφισιά εκτός έδρας. Ναι, ξέρω, τρελό θα με πείτε, αλλά αυτός ο Ολυμπιακός αυτή τη νίκη την έχει ανάγκη. Εύκολα έβλεπαν κάποιοι και τα ματς με Βόλο, Πανσερραϊκό, Ατρόμητο και Λαμία εκτός έδρας κι εγώ ξέρω ότι σε αυτά τα τέσσερα, ο Ολυμπιακός πήρε ένα τρίποντο από το σημείο του πέναλτι!

Κλείνοντας, δεν θα ήταν κακό να παρθούν ακόμη και τώρα κάποιες αποφάσεις που ως πριν λίγο καιρό φαίνονταν δύσκολες. Δεν κάνει κανείς χάρη στον Ολυμπιακό, είναι τεράστιος ο σύλλογος για να βλέπει ορισμένους να… περπατάνε και να αδιαφορούν.

Υ.Γ.: Αλήθεια η ΚΕΔ γιατί δεν έβαλε τους Σλοβάκους στο Άρης-ΠΑΟΚ; Αφού δεν ήξεραν ότι ήταν ανιψιός του Λιούμπος Μίχελ ο VARίστας που πήρε ύπνο βαθύ στο Καραϊσκάκη, έτσι δεν είναι; Γελάει ο κόσμος με τους ανίκανους της ομοσπονδίας και της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Υ.Γ.2: Θα συγκινηθεί κανείς με τις δηλώσεις του Κούγια ή θα συνεχιστεί πρόκληση εις βάρος του Ολυμπιακού;