Στην άμυνα «άριστα», στην επίθεση... κάτω από τη βάση!

Αϊζάια Κάνααν

i

© Intime

Στην άμυνα «άριστα», στην επίθεση... κάτω από τη βάση!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 01:01 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 01:07 - 20.12.2023

Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερή άμυνα απέναντι στη Βίρτους, όμως στην επίθεση δεν βρήκε λύσεις και έχασε ακόμα ένα ΔΙΚΟ ΤΟΥ παιχνίδι. Γράφει ο Αχιλλέας Μαυροδόντης.

Στο ημίχρονο είχα ήδη γράψει κάποια πράγματα, γεμάτος ενθουσιασμό για την εικόνα που παρουσίασε ο Ολυμπιακός στο παρκέ. Περιττό να πούμε πως όσες λέξεις είχα πληκτρολογήσει πήγαν στον κάδο των αχρήστων…

Ο Ολυμπιακός μπήκε εκπληκτικά και «κλείδωσε» τη Βίρτους με την άμυνά του, ενώ στην επίθεση, περνώντας τη μπάλα μέσα, έβρισκε ρήγματα και έκανε ζημιά. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έδωσαν λύσεις, το ροτέισιον άνοιξε και οι Πειραιώτες έφτασαν σε διψήφιες διαφορές. Όλα αυτά όμως πήγαν περίπατο στο δεύτερο ημίχρονο, με την άμυνα από μόνη της να μην είναι αρκετή για ακόμα ένα παιχνίδι.

Ο Πίτερς δεν βρήκε ποτέ ρυθμό, ο Ουόκαπ έκανε κακό ματς (δεν είναι βιονικός, θα υπάρξουν και τέτοιες βραδιές) και οι Κάνααν – Λαρεντζάκης ήταν οι μοναδικές απειλές από έξω. Ο Μπραζντέικις και ο Πετρούσεφ, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικοί, δεν βοήθησαν, ο Γκος δεν έχει ακόμα ρυθμό (παρόλα αυτά έκανε 7 ασίστ) και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έχασε ένα δικό του παιχνίδι, καθώς οι Φαλ και Μιλουτίνοφ και εκείνοι χάθηκαν στην συνολική μετριότητα.

Και είναι πραγματικά κρίμα για τον τρόπο με τον οποίο έχασε ο Ολυμπιακός. Αμυντικά ήταν εξαιρετικός σε ακόμα ένα παιχνίδι, στα δίποντα και στις βολές είχε καλά ποσοστά, όμως τα τρίποντα αποδείχθηκαν η αχίλλειος πτέρνα του για ακόμα ένα παιχνίδι.

Λαρεντζάκης και Κάνααν είχαν μαζί 5/12. Οι υπόλοιποι όμως ΜΟΛΙΣ 2/17. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δε, η κατάσταση ήταν ακόμη χειρότερη, με μόλις 1/6.

Επίσης θέλει προσπάθεια για να πάρεις ΜΗΔΕΝ πόντους στον αιφνιδιασμό. Από τη μία λέμε πως έκανε καλή δουλειά σε αυτό η Βίρτους, κάτι που ισχύει. Από την άλλη όμως, είναι κάτι που ο Ολυμπιακός πρέπει να εξετάσει ενδελεχώς.

Κομμάτι που πονάει πολύ και οι 14 πόντοι από λάθη της Βίρτους. Ακόμα κι έτσι όμως ο Ολυμπιακός είχε το παιχνίδι στα χέρια του και κατάφερε να το χάσει. Και λέμε κατάφερε, γιατί πραγματικά θέλει προσπάθεια να χάσεις τέτοιο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός αδίκησε τον εαυτό του. Αδίκησε το υπέροχο πρώτο ημίχρονο που έκανε και αδίκησε και την προσπάθειά του. Και δεν είναι η πρώτη φορά.

Βλέποντας τα παιχνίδια που έχει χάσει μέσα από τα χέρια του, ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3 (για να μην πω και παραπάνω) νίκες επιπλέον. Το 7-8 δεν του αρμόζει. Δεν αρμόζει στο όνομά του, στον προπονητή του, στην ποιότητα που έχει το ρόστερ, στον κόσμο του.

Η ανάγκη για ανάκαμψη είναι τεράστια. Όπως είπαμε και στο Sportal Euroleague Show, οτιδήποτε εκτός του 2/2 απέναντι σε Βιλερμπάν και Άλμπα, ισοδυναμεί με αποτυχία.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει ψηλά. Πρέπει να κοιτάζει την 8άδα, την τετράδα. Όχι να βρίσκεται στις κάτω θέσεις. Δεν μπορώ να το δεχτώ ρε αδερφέ. Και πιστέψτε με, κανείς από τον Ολυμπιακό δεν το δέχεται.

Επιβάλλεται λοιπόν το 2/2, ώστε με την αυγή του 2024 να μπει και ο Μήτρου –Λονγκ, ώστε το ρόστερ του Ολυμπιακού και να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα.

Ας πούμε όμως και μερικά θετικά. Οι Φαλ – Μιλουτίνοφ ήταν εξαιρετικοί και ίσως να έπρεπε να πάρουν περισσότερες μπάλες. Ο Λαρεντζάκης έδειξε για ΑΚΟΜΑ μια φορά πως έχει ψυχή και στα δύσκολα είναι πάντα εκεί. Οι τρεις τους όμως δεν μπορούν να κερδίσουν μόνοι τους. Θέλουν κι άλλους μαζί.

Ο Ολυμπιακός θέλει και φυσικά μπορεί, να ανακάμψει. Το θέμα είναι όμως να το κάνεις. Όχι μόνο να το σκέφτεσαι. Γιατί εάν δεν βρει ξανά τον εαυτό του στην επίθεση, μόνο η άμυνα δεν αρκεί για να τον πάει μακριά…

ΥΓ. Ο Πετρούσεφ έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει. Χρειάζεται σαφώς ρυθμό. Ο Σίκμα από την άλλη, λογικό να χάσει τον ρόλο του…

ΥΓ2. Βλέποντας τον Χάκετ, μου έρχεται ένας στίχος από το τραγούδι του τεράστιου Στράτου Διονυσίου, με μια μικρή αλλαγή. «Τον σκότωσε γιατί τον αγαπούσε…».

ΥΓ3. Έρχονται γιορτινές ημέρες. Πάρτε μια αγκαλιά τους δικούς σας ανθρώπους. Πείτε τους πως τους αγαπάτε. Η ζωή είναι στιγμές και πρέπει να τις εκμεταλλευόμαστε όλες. Δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει το αύριο.

🔴Βίρτους Μπολόνια - Ολυμπιακός 69-67: Ο Χάκετ τον «καθάρισε» στο φινάλε - Sportal Euroleague Show