Τα πολλαπλά κέρδη του Ολυμπιακού από μία ακόμη τεσσάρα!

Ολυμπιακός

i

© Intime

Τα πολλαπλά κέρδη του Ολυμπιακού από μία ακόμη τεσσάρα!

Διονύσης Βερβελές 14:19 - 28.09.2023 / Ανανεώθηκε: 15:59 - 28.09.2023

Έσε, Ποντένσε, Γιόβετιτς, ο κόσμος, πολλά… Ο Διονύσης Βερβελές αναλύει στο blog του.

Το μενού είχε μια ακόμη τεσσάρα για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, συνεχίζει πρώτος και έτσι θέλει να πορευθεί ως το τέλος της διαδρομής. Σίγουρα υπάρχουν πολλά και δύσκολα ματς, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει δύο πράγματα. Την καλή αρχή που έχει γίνει και πως κάτι καλό «χτίζεται» υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Ο Ισπανός κόουτς, είδε την ομάδα του να παρουσιάζει ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου στο τελευταίο μισάωρο, αλλά…

Το 4-1 με τον Άρη θα μπορούσε να είναι και 6-1. Θα μπορούσε να έχει και μεγαλύτερη περιπέτεια βέβαια, γιατί ο Ολυμπιακός έδειξε να… σβήνει μετά το 1-0 και να… μην μπαίνει, για το δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης βρίσκει γκολ ισοφάρισης με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου και κάνει δοκάρι σε κόντρα, μια φάση που είναι παράδειγμα προς αποφυγή! Κόρνερ υπέρ του είχε ο Ολυμπιακός και κόντεψε να δεχθεί το 1-2, που θα άλλαζε για τα καλά τα δεδομένα στην αναμέτρηση στο Καραϊσκάκη.

Κάπου εκεί την… άκουσε και ο Μαρτίνεθ και έριξε στο ματς τον Μπιέλ με τον Ποντένσε. Ανέβασε για τα καλά ρυθμό ο Φορτούνης, ο Ροντινέι «φούντωσε» και ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε τον Άρη, πετυχαίνοντας τρία γκολ μέσα σε 22 λεπτά και χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες για να ανεβάσει και άλλο το δείκτη του σκορ. Τόσο αυτή του Μπιέλ, όσο και το πέναλτι του Φορτούνη, ήταν δύο στιγμές δυνατές για να πάρει και άλλη έκταση του σκορ.

Οι «ερυθρόλευκοι», πήραν την πρώτη εκδίκηση από τον Άρη, που πέρσι τους έκοψε οχτώ βαθμούς και έστειλε εκτός πάγκων, δύο προπονητές, τον Κορμπεράν και τον Μίτσελ. Το ευχάριστο για την ομάδα του Μαρτίνεθ, είναι πως έβγαλε αντίδραση. Σίγουρα έχει πολλά να επισημάνει στους παίκτες του, πράγματα που δεν του άρεσαν, αλλά η γεύση που άφησε η ομάδα στον κόσμο που ήταν στο γήπεδο, για το τελευταίο μισάωρο, ήταν «όλα τα λεφτά».

Η επιστροφή του Έσε 

Ο Μαρτίνεθ περισσότερο από τη νίκη και μια ακόμη τεσσάρα, πρέπει να χάρηκε για την επιστροφή του Έσε. Ο ρεαλιστικός στόχος, ήταν να επιστρέψει στα Γιάννινα την Κυριακή, αλλά όσοι έχουν δει ξημερώματα πρωτάθλημα Αργεντινής, όσοι γνωρίζουν παίκτες από αυτή τη χώρα, συνειδητοποίησαν γιατί ο Έσε δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση. Η μάσκα φορέθηκε και ο Έσε μπήκε για να «αλώσει» το γήπεδο. Διένυσε πολλά χιλιόμετρα, κάλυψε χώρους, δίνει την άνεση στους πιο προωθημένους να κάνουν ωραία πράγματα. Γιατί για να πάρει κατοχές της μπάλας ο Φορτούνης, να μπορέσει να δημιουργήσει και να απειλήσει, πίσω του πρέπει να γίνεται καλή δουλειά. Και ο Έσε, αυτή την προσφέρει. Έκανα μια εκτίμηση και την περασμένη εβδομάδα, αν ο Έσε δεν είχε βγει από το ματς με την Φράιμπουργκ με τον τραυματισμό του, πιστεύω πως ο Ολυμπιακός δεν θα έχανε από τους Γερμανούς… 

Από εκεί και πέρα, δεν μπορεί να μην είναι ικανοποιημένος με τον Ποντένσε ο Μαρτίνεθ. Ο Πορτογάλος έχει ακόμη πολλά να προσφέρει στην ομάδα, γιατί δεν είναι στο 100%. Το ξέρει και ο ίδιος, το λέει στους ανθρώπους του Ολυμπιακού πως θα ανεβάσει και άλλο την απόδοσή του. Βλέπει, όμως, κανείς την επιδραστικότητά του στο παιχνίδι. Μπαίνει μέσα και τα κάνει όλα πιο απλά. Η συνεργασία του με τον Ροντινέι, στο 3-1 του Ελ Κααμπί, είναι απολαυστική, γιατί βρέθηκαν με… κλειστά μάτια και απέδειξαν πως το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι απλό.

Κεφάλαιο Γιόβετιτς

Στο άκουσμα της απόκτησης του Μαυροβούνιου φορ, αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού στα social media είχαν εκφράσει τον ενδοιασμό τους. Ο Γιόβετιτς δεν ήρθε για να «τσιμπήσει» τα λεφτά του συμβολαίου του εδώ. Βλέπει πως υπάρχει ένας Ελ Κααμπί που είναι “on fire”, αλλά δεν παραπονιέται στον πάγκο και ξέρει πως θα πάρει και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Με την Κηφισιά, σκόραρε από το σημείο του πέναλτι. Με τον Άρη έβαλε μια γκολάρα, σε φάση που δημιούργησε ο ίδιος. Κατέβασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, γύρισε, έψαξε τον Μπιέλ και αυτός του ξαναέστρωσε, για να «εκτελέσει» ο Μαυροβούνιος που δεν… παράτησε τη φάση, κάθε άλλο, έψαξε το γκολ και το πέτυχε! 

Ολυμπιακός χωρίς έλεος διέλυσε με «τεσσάρα» τον Άρη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:25 - 27.09.2023

Ολυμπιακός χωρίς έλεος διέλυσε με «τεσσάρα» τον Άρη

Ο Ολυμπιακό βρήκε τον τρόπο να διαλύσει τον «μαχητικό» Άρη και έχοντας σε εξαιρετική μέρα τους Φορτούνη - Ελ Κααμπί, επικράτησε των κίτρινων με σκορ 4-1. Σε ένα ακόμα ματς οι Πειραιώτες πέτυχαν τέσσερα γκολ, μετατρέποντας σε... φρούριο το «Γ. Καραϊσκάκης».

Η αποθέωση σε Ρέτσο και Φορτούνη 

Ο Ολυμπιακός είναι βελτιωμένος, πετάει… φωτιές στο Καραϊσκάκη, «φτιάχνει» τον κόσμο του. Η αποθέωση του Ρέτσου όταν γίνεται αλλαγή και του Φορτούνη όταν αστοχεί στο πέναλτι, τα λέει όλα. Αυτοί που πάνε στο γήπεδο, έχουν πίστη στην ομάδα, γουστάρουν, απολαμβάνουν. Η νίκη επί του Άρη δε, είναι σημαντική γιατί ήταν ένα πρώτο δυνατό τεστ. Αυτή η ομάδα πέρσι σου έκανε μεγάλη ζημιά και τώρα, με Μάντζιο, έδειχνε συγκεντρωμένη πολύ αμυντικά. Ο Ολυμπιακός πέρασε με επιτυχία αυτό το τεστ και τώρα συνεχίζει για τις δύο επόμενες δοκιμασίες του, με τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Μπάτσκα Τόπολα μακριά από το Καραϊσκάκη. Δύο νίκες σε Γιάννινα και Σερβία, μπορούν να τον «φτιάξουν» ακόμη περισσότερο κι ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος.