Ιδανική κλήρωση για τον Ολυμπιακό ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο!
i

© INTIME

Ιδανική κλήρωση για τον Ολυμπιακό ώστε να διεκδικήσει τον τίτλο!

Διονύσης Βερβελές 20:21 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 13.03.2023

Έβαλε τις βάσεις στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Ολυμπιακός και τώρα έχει κάθε λόγο να βλέπει πρωτάθλημα!

Ο Ολυμπιακός είχε μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή στην 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Να πάρει το «διπλό» στην OPAP Arena, να σοκάρει την ΑΕΚ και ταυτόχρονα, να επιστρέψει στη διεκδίκηση του τίτλου. Ρεαλιστικά, αν είχε ηττηθεί, θα είχε μείνει 9 βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και 8 από τον Παναθηναϊκό. Ακόμη και ισοπαλία να έφερνε, θα ήταν στο -7 από τους «πράσινους» και στο -6 από την ΑΕΚ. 

Έκανε, όμως, αυτό που έπρεπε και έτσι τώρα, μετά την ηλεκτρονική κλήρωση των πλέι οφ, έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται και το 48ο πρωτάθλημα! Παρά το έδαφος που έχασε στη διαδρομή των 26 αγωνιστικών, με φοβερό στοιχείο πάντως, τις ομάδες με τις λιγότερες ήττες (δύο) να τερματίζουν στην 3η (Ολυμπιακός) και 4η (ΠΑΟΚ) θέση.

Μετά το ματς με την ΑΕΚ και το 1-3 ο Μίτσελ γνώριζε πως δεν θα υπολογίζει σε Χουάνγκ, Μπιέλ και Εμβιλά. Τι ήθελε; Ένα ματς κόντρα σε Βόλο ή Άρη… Όχι ένα ματς με μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας. Η κληρωτίδα φέρθηκε καλά στον Μίτσελ και στους παίκτες του και τον στέλνει στην πρεμιέρα στο Βόλο. Με προβλήματα, αλλά όπως φαίνεται και με πολύ κόσμο και πάλι. Ήδη το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, ο Βόλος όπως έχει τονίσει θα δώσει εισιτήρια και στόχος είναι μετά την πρώτη αγωνιστική, το ταμείο να γράφει 59 βαθμούς. Την ίδια αγωνιστική, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με νίκη των Πειραιωτών στο Βόλο, ένας από τους δύο θα έχει απώλεια στο αθηναϊκό ντέρμπι, ίσως και οι δύο σε ισοπαλία.

Αν δει κανείς και τη 2η αγωνιστική όπου η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός μπορεί μέσα σε μικρό χρονικά διάστημα, να είναι σε απόσταση αναπνοής από την πρωτιά, αλλά και να έχει πιάσει τη δεύτερη θέση. Για μια ομάδα που έφτασε στο -12 και πολλοί την είχαν τελειωμένη, η εξέλιξη δείχνει ιδανική. Δύο νίκες, με Βόλο εκτός και Άρη εντός, σε πάνε σε… άλλη διάσταση και παρακολουθείς χωρίς άγχος τα ματς των άλλων. Σίγουρα όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους, αλλά ακόμη και στο επόμενο ραντεβού της 3ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, όταν οι «πράσινοι» θα δοκιμάζονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Θα πάνε πιο μυαλωμένοι, με τον κόσμο τους, σίγουρα σπουδαίο ματς, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους Πειραιώτες.

Προφανώς και η επίσκεψη στη Λεωφόρο την 4η αγωνιστική, μπορεί να κρίνει πολλά, είτε θετικά είτε αρνητικά. Όπως θα έχει και σημασία, από ποια θέση και με τι ψυχολογία θα έρθει η ΑΕΚ την 5η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ένα, πως τον Ολυμπιακό μετά το «διπλό» του στη Νέα Φιλαδέλφεια, τον νιώθουν όλοι. Τον βλέπουν εδώ και πάλι, όχι ρυθμιστή και κομπάρσο, αλλά πρωταγωνιστή με στόχο να το σηκώσει.

Την 6η αγωνιστική θα πάει στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την 7η θα υποδεχθεί το Βόλο. Κι αν έχει «χτίσει» καλά νωρίτερα, είναι μια δυάδα αγώνων που μπορεί να πάρει και να τον φέρουν γιατί όχι και σε θέση ισχύος στην τελική ευθεία. Το τέλος, οι τρεις τελευταίες αγωνιστικές, μοιάζουν συναρπαστικές. ΑΕΚ-Ολυμπιακός την 8η, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός την 9η και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός τη 10η. Αλήθεια, όμως, υπάρχει κανείς που θα νιώθει ήρεμος, ακόμη και αν πάνε τα πράγματα έτσι ως το τέλος; Να διεκδικείται το πρωτάθλημα, από δύο, τρεις αντιπάλους; Δεν φαντάζει απίθανο το σενάριο, κάθε άλλο.

Όταν έχεις πάρει 47 πρωταθλήματα, ξέρεις καλύτερα από τον καθένα πως είναι να το σηκώνεις. Κι αυτό οι Πειραιώτες θα κοιτάξουν στη συνέχεια. Η κλήρωση, δείχνει ιδανική για να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Μίτσελ το πιστεύει, είναι αποφασισμένος. Θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό η ομάδα, πιστεύει ότι μπορεί να κάνει τη μεγάλη ανατροπή.

Στο άκουσμα της κλήρωσης και μόνο, φάνηκε ο… φόβος κάποιων, για το αν πλησιάσει ο Ολυμπιακός, αν περάσει μπροστά. Ουσιαστικά, όμως, η νίκη του στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι αυτή που φέρνει την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, που κάνει τους αντιπάλους του να αγχώνονται. Τόση… ανάλυση άλλωστε σε μια κλήρωση που έγινε ηλεκτρονικά, είχαμε πολύ καιρό να δούμε.

Προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν έχει λύσει βασικά του ζητήματα, ξεκινά με ένα μειονέκτημα πέντε βαθμών από τον Παναθηναϊκό και τριών από την ΑΕΚ. Αν το βράδυ της Κυριακής, όμως, είναι στο -3, νομίζω πως πολλοί δεν θα κοιμούνται ήσυχοι…