Πάλι ανοιχτούς λογαριασμούς θα έχουν!
i

Εμβιλά και Αραούχο/ ©Intime

Πάλι ανοιχτούς λογαριασμούς θα έχουν!

Διονύσης Βερβελές 10:11 - 09.02.2023 / Ανανεώθηκε: 15:49 - 09.02.2023

Βάσεις πρόκρισης μπορούν να μπουν, αλλά είναι ίσως το πιο αδιάφορο από τα πέντε ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ! Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Έχει σηκώσει μεγάλη κουβέντα το σημερινό ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά νομίζω περισσότερο λόγω του σκηνικού που διαμορφώθηκε στο Περιστέρι την Κυριακή. Με την ΑΕΚ να θέλει να πάρει το ματς στα χαρτιά και μια πόλωση που υπάρχει και στο επικοινωνιακό κομμάτι, αλλά και του κόσμου. Η… διαφορετικότητα έχει μπει στο μικροσκόπιο και η αντίστροφη μέτρηση για το ματς έχει αρχίσει για τα καλά.

Ρεαλιστικά, είναι το πιο… αδιάφορο από τα πέντε που θα γίνουν μεταξύ των δύο ομάδων το επόμενο διάστημα. Τα τρία από αυτά, στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα δύο στο Καραϊσκάκη. Και το εξηγώ γιατί είναι το πιο αδιάφορο. Εκτιμώ πως θα πρέπει ο ένας από τους δύο να είναι κάκιστος το βράδυ, για να «κλειδώσει» πρόκριση από τον πρώτο ημιτελικό. Η λογική λέει πως οι λογαριασμοί θα μείνουν ανοιχτοί για τη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη, που φυσιολογικά θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ακούω πολλούς φίλους του Ολυμπιακού, είδα και τη δήλωση του Μίτσελ, πως θα ήθελε να είναι η πρώτη ομάδα που θα νικήσει σε αυτή την έδρα που βγάζει δυναμική. Καλύτερα, όμως, να νικήσει αυτό το ματς της 26ης αγωνιστικής, στη… δύση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Εκείνο θα είναι τρίποντο «φωτιά», πριν αρχίσουν τα πλέι οφ.

Μίτσελ: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα νικήσει εκεί»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:06 - 08.02.2023

Μίτσελ: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα νικήσει εκεί»

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Μίτσελ, σε συνέντευξη που έδωσε πριν τον αγώνα με την ΑΕΚ, έκανε λόγο για το παιχνίδι του Κυπέλλου, για τους τραυματισμούς, αλλά και για την τραγωδία της «Θύρας 7».

Το αποψινό, μπορείς να το πάρεις, ναι. Και; Αν δεν σταθείς στο ύψος των περιστάσεων στη ρεβάνς, μισή δουλειά θα έχεις κάνει και στο τέλος δεν θα τα καταφέρεις. Άντε και ηττήθηκε ο Ολυμπιακός το βράδυ με 1-0, 2-1. Θα υπάρχει κανείς που θα πιστεύει πως όλα τελείωσαν; Άντε και νίκησε 0-1 ή 1-2. Μήπως η πρόκριση θα είναι εξασφαλισμένη;

Συγνώμη, αλλά εμένα αυτή είναι η προσέγγισή μου. Το πιο… αδιάφορο από τα πέντε ραντεβού φαίνεται το αποψινό. Απλά ιστορικά, έχει ενδιαφέρον για άλλους λόγους. Είναι το πρώτο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Όπως και να ‘χει, θα μείνει στην ιστορία. Περισσότερο έχει σημασία για όσους θα βρεθούν στο γήπεδο, υπό τη σκιά μιας διαμορφωμένης κατάστασης. Αυτής που θέλει την ΑΕΚ να κερδίζει τον Ολυμπιακό τελευταία φορά, πριν από πέντε χρόνια! Ναι, πέντε χρόνια έχει να ηττηθεί ο Ολυμπιακός από την ΑΕΚ, από τις 7 Φλεβάρη 2018. Προφανώς και με αυτή την επίδοση δεν εξασφαλίζεις κάτι για το βράδυ, κάθε άλλο.

Ένα άγχος υπάρχει στις τάξεις των γηπεδούχων για τη συμπεριφορά των οπαδών. Ίσως γιατί ξέφυγε η κατάσταση τις τελευταίες ημέρες. Την ειρωνεία πάντως για αναστροφή του πούλμαν, η ΠΑΕ ΑΕΚ στον επίσημο λογαριασμό της στα social media την κατέθεσε. Στον Ολυμπιακό, δεν έχουν εκδηλώσει καν κάτι γι’ αυτό το ματς. Περιμένουν, τα περί χαρτοπετσέτας είναι για… κατανάλωση. Ελπίζω να μη συμβεί τίποτα, για το καλό του ταλαιπωρημένου μας ποδοσφαίρου. Όπως το ίδιο ισχύει και για τη ρεβάνς φυσικά, για να μην ξεχνιόμαστε.

Κάτι ακόμη. Πριν το ματς με τον Άρη, πίστευα πως η πρόκριση και ένας ημιτελικός ΑΕΚ-Ολυμπιακού είχε και ένα άλλο κέρδος για τους «ερυθρόλευκους». Αυτό της αναγνώρισης του γηπέδου. Για μένα, θα ήταν αλλιώς να πας πρώτη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Και τώρα, θα είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό για όλο το σύλλογο. Ακόμη και για τα μέτρα ασφαλείας, προσέλευσης, είναι ένα τεστ. Όπως και για το ψυχολογικό κομμάτι, την προετοιμασία της ομάδας που φέτος δοκιμάζεται πολύ αγωνιστικά. Εκτός του ότι μία πρόκριση επί της ΑΕΚ μπορεί να σου δώσει και εξτρά αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, όπου έχει χαθεί ήδη σημαντικό έδαφος.

Οι αναμετρήσεις των ομάδων θα είναι πέντε με τη σημερινή εντός γηπέδων, αλλά θα είναι πολλές περισσότερες κι εκτός γηπέδων. Με… πρώτη, την υπόθεση του Ατρόμητος-ΑΕΚ και την εκδίκαση, με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να έχουν έννομο συμφέρον.

Μακάρι να πάνε όλα καλά θα ευχηθώ…