Η τελευταία φορά που ΑΕΚ και Ολυμπιακός έδωσαν ραντεβού στη Φιλαδέλφεια (vid)
i

ΑΕΚ - Ολυμπιακός/©Intime

Η τελευταία φορά που ΑΕΚ και Ολυμπιακός έδωσαν ραντεβού στη Φιλαδέλφεια (vid)

Κώστας Τόπας 09:20 - 09.02.2023

Τελευταία φορά που οι δύο ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες στη φυσική έδρα της ΑΕΚ, στο «Νίκος Γκούμας» τότε, ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2002.

Η ΑΕΚ υποδέχεται για πρώτη φορά στο νέο της γήπεδο, την «OPAP Arena», τον Ολυμπιακό το βράδυ της Πέμπτης (09/02, 20:30) για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, σε ένα ντέρμπι που έχει πάρει ήδη διαστάσεις άγριας κόντρας τις τελευταίες ημέρες, με ανακοινώσεις και «χαρτοπόλεμο».

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε πιο επεισοδιακά ντέρμπι - Η τραγωδία της Θύρας 7, τα δακρυγόνα και οι πυροβολισμοί (vids)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Τα πέντε πιο επεισοδιακά ντέρμπι - Η τραγωδία της Θύρας 7, τα δακρυγόνα και οι πυροβολισμοί (vids)

Τα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού μας προσφέρουν ανεπανάληπτες συγκινήσεις. Με αφορμή τη μεταξύ τους συνάντηση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, το Sportal σας παρουσιάζει τα πέντε πιο επεισοδιακά ματς μεταξύ των δύο ομάδων, που έχουν μείνει αξέχαστα.

Ως γηπεδούχος η Ένωση σε 76 παιχνίδια μετρά 26 νίκες, 23 ισοπαλίες και 27 ήττες. Τελευταία φορά που η ΑΕΚ υποδέχθηκε τους «ερυθρόλευκους» στη φυσική της έδρα, στο «Νίκος Γκούμας», ήταν στις 9 Νοεμβρίου του 2002, μέσα στο καταλασπωμένο από τη δυνατή βροχή γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τότε, οι «κιτρινόμαυροι» αντιμετώπισαν τους Πειραιώτες του Σρέτσκο Κάτανετς και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για μία ακόμη φορά δεν μπορεί να φύγει νικητής απέναντι στους Πειραιώτες. Ο Γιάννης Κόλλιας, ο οποίος πριν τρεις εβδομάδες είχε αντικαταστήσει τον Τάκη Λεμονή, απομακρύνθηκε και στη θέση του ανέλαβε ο Σρέτσκο Κάτανετς. Το ντέρμπι με την ΑΕΚ αποτέλεσε και το ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού του Σλοβένου προπονητή, ο οποίος πάντως επίσης δεν μακροημέρευσε... 

Στην πορεία δεν έδειξε να συμμερίζεται την «ψύχωση» που είχαν στον Πειραιά για το 7ο -τότε- συνεχόμενο πρωτάθλημα και τρεις μήνες μετά απομακρύνθηκε κι αυτός, για να αναλάβει ο Όλεγκ Προτάσοφ. Πάντως στο τέλος ο Ολυμπιακός κατέκτησε και εκείνο το πρωτάθλημα.

Οσον αφορά τον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 29' και η Ένωση ισοφάρισε με τον Ντέμη Νικολαΐδη στο 43'. Από εκεί και πέρα ο Ελευθερόπουλος έδειχνε ανίκητος, ενώ προς το τέλος ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ-σάιντ γκολ του Γιαννακόπουλου

ΑΕΚ: Χιώτης, Γεωργέας, Κασάπης, Καψής, Κατσουράνης (66' Σεντένο), Ζαγοράκης, Ράιτ, Λάκης, Τσάρτας (63' Μπορμπόκης), Ίβιτς, Νικολαΐδης. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Ανατολάκης, Άντζας, Καρεμπέ, Ζε Ελίας (73' Ντρασένα), Γιαννακόπουλος, Ζέτερμπεργκ (73' Νινιάδης), Τζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς.