Στο νέο ΟΑΚΑ δεν έχει θέση αυτή η εικόνα...

Ντουέιν Μπέικον

i

© Intime

Στο νέο ΟΑΚΑ δεν έχει θέση αυτή η εικόνα...

Ηλίας Λαλιώτης 08:15 - 08.04.2023 / Ανανεώθηκε: 08:32 - 08.04.2023

Ο Ηλίας Λαλιώτης κάνει τον απολογισμό της εντός έδρας φετινής παρουσίας του Παναθηναϊκού στη Euroleague και στέκεται στη πραγματικά σημαντική είδηση της ημέρας για το «τριφύλλι».

Η μικρογραφία μιας ολόκληρης αποκαρδιωτικής χρονιάς στο ΟΑΚΑ ήταν η αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου για τον Παναθηναϊκό. Οι εντός έδρας υποχρεώσεις των «πράσινων» ολοκληρώθηκαν με μια ήττα, αντιπροσωπευτική των προβλημάτων που παρουσίαζε όλη τη σεζόν.

Ο ναός του ευρωπαϊκού μπάσκετ έχει ζήσει ασύγκριτες στιγμές δόξας και επιτυχιών στο παρελθόν, αλλά την τελευταία τριετία η εικόνα στο παρκέ και την εξέδρα είναι απογοητευτική. Για μια ακόμα χρονιά το πρόσημο είναι αρνητικό. Ο απολογισμός «έγραψε» 8 νίκες και 9 ήττες, αλλά το κυριότερο πρόβλημα ήταν ο παρόμοιος τρόπος με τον οποίο εξελίχθηκαν τα περισσότερα παιχνίδια.

Με εξαίρεση τις ήττες από Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα, που δεν παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, το εξωπραγματικό παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, όπου με τρομερό δεύτερο ημίχρονο συνέτριψε τους Λιθουανούς με ανατροπή και τις άνετες επικρατήσεις επί των Βιλερμπάν και Μπασκόνια, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στην πλειοψηφία των υπόλοιπων εντός έδρας αγώνων του με παρόμοια εικόνα.

Η κακοστημένη ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έμπαινε χωρίς διάθεση και ενέργεια στο παρκέ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται να κυνηγάει το σκορ από νωρίς. Κάποια στιγμή, συνήθως στο τρίτο δεκάλεπτο μεταμορφωνόταν σε άμυνα και επίθεση, με τον Μπέικον, τον Λι ή τον Ουίλιαμς (κατά κύριο λόγο) να πηγαίνουν σε one man show και να οδηγούν το «τριφύλλι» στην ανατροπή. Όταν δεν κατάφερνε να έχει πάρει ένα προβάδισμα ασφαλείας στα τελευταία λεπτά, τότε οι λεπτομέρειες ήταν συνήθως κατά του. Είτε σε ό,τι αφορά τα σφυρίγματα εναντίον του, είτε στις επιλογές πάγκου και παικτών.

Κόντρα στην Άλμπα έγινε κάτι παρόμοιο. Όταν η μπάλα «έκαιγε» πήγε στα χέρια του Ντουέιν Μπέικον, αλλά ο Αμερικανός για πολλοστή φορά φέτος είδε την μπάλα να καταλήγει στο σίδερο στα κρίσιμα σουτ. Ειδικά τώρα που δεν κυνηγούσε τίποτα ο Παναθηναϊκός, θα ήταν χρήσιμο να δούμε κάτι διαφορετικό... Για παράδειγμα τον Γκριγκόνις, που στην καριέρα του έχει κάποια εντυπωσιακά buzzer beater.

Φινάλε για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ανάλογο της φετινής του χρονιάς...
EUROLEAGUE

22:56 - 07.04.2023

Φινάλε για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ανάλογο της φετινής του χρονιάς...

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τις εντός έδρας υποχρεώσεις του στη φετινή Euroleague με μια ακόμα ήττα στις λεπτομέρειες (84-88), αυτή τη φορά από την Άλμπα Βερολίνου, με τον Ντουέιν Μπέικον να αστοχεί και πάλι στα κρίσιμα σουτ στο τέλος.

Μαζί με τις αποκαρδιωτικές επιδόσεις στο ΟΑΚΑ την τελευταία τριετία, έχει έρθει φυσιολογικά και η αποκαρδιωτική εικόνα στις εξέδρες. Με εξαίρεση ελάχιστα παιχνίδια τη φετινή σεζόν, η ατμόσφαιρα δεν ήταν αυτή που αρμόζει στον ναό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ούτε η προσέλευση. Αλλά η απογοητευτική εικόνα στο παρκέ, συμπαρασύρει και τον κόσμο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μια εικόνα, όμως, που δεν έχει θέση στο νέο, καταπράσινο, ΟΑΚΑ!

Η είδηση της ημέρας για τον Παναθηναϊκό είναι η οριστική συμφωνία για την παραχώρηση του κλειστού από την κυβέρνηση, παρά τα εμπόδια που έμπαιναν το προηγούμενο διάστημα. Με αυτή την εξέλιξη, σε συνδυασμό με τη σημαντική επένδυση που θα γίνει από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ενόψει της νέας χρονιάς, οι φίλαθλοι των «πράσινων» οφείλουν με τη σειρά τους να μετατρέψουν το ΟΑΚΑ ξανά σε... φόβο και τρόμο κάθε αντιπάλου. Όπως το είχαν συνηθίσει όλοι!