«Θησαυρός» ο... άνθρακας της Ρόδου για τον Παναθηναϊκό

«Θησαυρός» ο... άνθρακας της Ρόδου για τον Παναθηναϊκό

Ηλίας Λαλιώτης 08:45 - 28.11.2023 / Ανανεώθηκε: 08:46 - 28.11.2023

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει μπροστά του ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα και το παιχνίδι με τον Κολοσσό στη Ρόδο χρησίμευσε στον Εργκίν Αταμάν προκειμένου να έχει τους πάντες με το «μαχαίρι στα δόντια». Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Οκτώ σερί νίκες σε Ελλάδα και Ευρώπη συμπλήρωσε ο Παναθηναϊκός AKTOR με την επικράτηση επί του Κολοσσού στη Ρόδο για την 8η αγωνιστική της Basket League, μετρώντας μάλιστα 11 σε 12 αγώνες τις τελευταίες 33 ημέρες. Παρέμεινε μόνος πρώτος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και μετά την ήττα στις 3 Νοεμβρίου από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, έδειξε πως όσο περνάει ο καιρός βρίσκει καλύτερα τα πατήματά του στο παρκέ.

Αν κάποιος δεν είδε το κυριακάτικο παιχνίδι, όμως, πρέπει να ξέρει πως οι παίκτες του Τριφυλλιού το πήραν μάλλον από... συνήθεια και όχι επειδή έπαιξαν όμορφο και θελκτικό μπάσκετ. Και κυρίως επειδή πλέον είναι ολοφάνερο πως μετά από χρόνια η ποιότητά του ρόστερ είναι αρκετή για να κερδίσει τέτοια παιχνίδια και χωρίς μεγάλη προσπάθεια στην άμυνα.

Αυτό βέβαια δεν άρεσε καθόλου στον Εργκίν Αταμάν και -όπως συνηθίζει- το έκανε δημόσια γνωστό λίγα δευτερόλεπτα μετά τη λήξη της αναμέτρησης. Η άσκηση ετοιμότητας για αρκετούς παίκτες δεν ήταν επιτυχημένη και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κατονομάσει τους Μαντζούκα και Καλαϊτζάκη και να δώσει ένα μάθημα νοοτροπίας σε όλους. Η απαίτηση του Τούρκου προπονητή είναι λογική. Σε αγώνες με αντιπάλους αυτού του επιπέδου οφείλουν οι παίκτες της second unit και όσοι δεν έχουν πολλά λεπτά συμμετοχής να είναι έτοιμοι και να αρπάζουν τις ευκαιρίες τους.

Όπως είπε συγκεκριμένα και ο Αταμάν «δεν αρκεί να μπαίνεις για λίγο στην EuroLeague και να βάζεις δύο σουτ». Για να κερδίσει ένας παίκτης τον χρόνο του και στα μεγάλα ματς, θα πρέπει πρώτα να είναι πρωταγωνιστής στα «μικρά». Έτσι θα χτίσει χαρακτήρα κι έτσι θα εξελιχθεί, αλλά και βοηθήσει ουσιαστικά και την ίδια του την ομάδα.

Προσωπικά, ωστόσο, θεωρώ πως αυτή η νωθρή εμφάνιση ήρθε στο καλύτερο σημείο για τον Παναθηναϊκό AKTOR και τον Αταμάν. Λίγο πριν ξεκινήσει ένας αγωνιστικός Γολγοθάς στην EuroLeague με πολύ δύσκολες αναμετρήσεις. Κυρίως μακριά από το ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την ερχόμενη Πέμπτη (30/11, 21:45) την Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ακολουθεί η «διαβολοβδομάδα» με την Αναντολού Εφές στην Πόλη και την αήττητη (μέχρι τώρα) Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, η Βιλερμπάν στη Γαλλία, η «διαβολοβδομάδα» σε Μονακό και Μιλάνο και πριν το τέλος του έτους ο Ερυθρός Αστέρας στο ΟΑΚΑ.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, οι παίκτες του Τριφυλλιού θα πρέπει να είναι με το μαχαίρι στα δόντια για να βγάλουν αυτό το πρόγραμμα (έχοντας ενδιάμεσα και ματς πρωταθλήματος) και η εμφάνιση κόντρα στον Κολοσσό δίνει την ευκαιρία στον Αταμάν να τους «ταρακουνήσει» όλους και να τους έχει σε όσον δυνατόν υψηλότερο επίπεδο συγκέντρωσης.

ΥΓ. Η κλήρωση για το Προολυμπιακό τουρνουά δεν είναι καλή, αλλά αν όλοι οι παίκτες έχουν την υγεία τους μέχρι τότε, όλα γίνονται. Ο Κώστας Σλούκας, πάντως, θα είναι εκεί.

ΥΓ2. Φτάσαμε να δούμε διαιτητή να απολογείται σε προπονητή για απόφασή του και να τον ευχαριστεί!

ΥΓ3. Ο Παναθηναϊκός δεν κινείται για παίκτη αυτή τη στιγμή, αλλά τα «μάτια» του τα έχει πάντα στραμμένα στην αγορά...