Μην υποτιμάτε την ομάδα του...

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Μην υποτιμάτε την ομάδα του...

Βασίλης Μοιρώτσος 10:10 - 13.03.2023 / Ανανεώθηκε: 10:13 - 13.03.2023

Όλοι όσοι έχουν υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό το κάνουν διότι δεν έχουν άποψη από αυτόν. Από το πως έχει δουλέψει και πως έχει εξελιχθεί. Μέχρι που τους απαντάει η εικόνα στο γήπεδο. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Με απόλυτη ψυχραιμία, χωρίς ίχνος εκνευρισμού ή ειρωνείας, όπως πιθανόν να έκαναν άλλοι συνάδελφοί του, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου που την είχε θεωρήσει υποτιμητική για τον ίδιο και - κυρίως - για την ομάδα του. Και για τον Γιοβάνοβιτς, όσο τον γνωρίζουμε, το να υποτιμήσεις ή να αμφισβητήσεις - όχι τον ίδιο αλλά - τους ποδοσφαιριστές του είναι σαν να του... πατάς τον κάλο.

«Μην υποτιμάτε την ομάδα μου, δεν είναι σωστό. Μην το κάνετε. Με τη συμπεριφορά μου δεν έχω δείξει ασέβεια. Και όταν ήμασταν στο +12 στη βαθμολογία, πάλι έλεγα πόσο καλές είναι οι υπόλοιπες ομάδες και πόσο ανταγωνιστικές. Μην βλέπετε το σημερινό παιχνίδι και μου κάνετε αυτές τις ερωτήσεις.

Πρέπει να βλέπετε όλη την εικόνα. Είμαστε στην 24η αγωνιστική και από την αρχή έως σήμερα είμαστε στην κορυφή. Όχι γιατί μας χαρίζει κάποιος κάτι. Αλλά γιατί το δικαιούμαστε και δίκαια είμαστε εδώ. Είμαστε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα».

Το βίντεο με την απάντηση του Γιοβάνοβιτς και την «ασπίδα» που ύψωσε για την ομάδα του
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:25 - 26.02.2023

Το βίντεο με την απάντηση του Γιοβάνοβιτς και την «ασπίδα» που ύψωσε για την ομάδα του

Δείτε σε βίντεο την αντίδραση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε ερώτηση που δέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του ντέρμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και το 0-0 ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ήταν μία φράση που έγινε Viral μέσα σε λίγα λεπτά. Μία φράση που «μοιράστηκαν» διαδικτυακά χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού στα Social Media και που αποτελεί πλέον κάτι σαν σήμα - κατατεθέν όταν συζητούν για τον προπονητή της ομάδας του. Και είναι μια στάση, αυτή του Γιοβάνοβιτς, που δεν υπάρχει σε άλλον σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο «μην υποτιμάτε την ομάδα μου» ο Γιοβάνοβιτς δεν αναφερόταν μονάχα στον δημοσιογράφο που είχε απέναντί του και ο οποίος του έκανε την ερώτηση. Αναφερόταν σε όλους εκείνους που συνεχίζουν ακόμα και σήμερα πράγματι να υποτιμούν την ομάδα του, να δείχνουν ασέβεια απέναντί της, να μην την... υπολογίζουν. Κι ας είναι ήταν η καλύτερη στις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας. Δεν το λέμε εμείς. Η βαθμολογία το λέει.

Ο Παναθηναϊκός, με τα πολλά καλά του και τα λίγα στραβά του, ήταν η πιο σταθερή ομάδα αυτών των 26 αγωνιστικών που ολοκληρώθηκαν χθες. Με ένα καταπληκτικό, όσο και απρόσμενο, σερί στον πρώτο γύρο που του έδωσε το δικαίωμα να πιστέψει πρώτα ο ίδιος ότι μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Με πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές ανά περιόδους: τον Αϊτόρ, τον Μπερνάρ, τον Σπόραρ, τον Ιωαννίδη, τον Παλάσιος, τον Κουρμπέλη, προσφάτως τον Μαντσίνι, μα πάνω απ' όλα με ένα σύνολο που γνωρίζει καλά πλέον πως να διεκδικήσει και πάνω απ' όλα πως να πάρει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο.

Με ορισμένες εντυπωσιακές εμφανίσεις, όπως στα δύο παιχνίδια με τον Βόλο που δημιούργησε περισσότερες από 50 τελικές συνολικά, όπως στα ντέρμπι του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, όπως σε παιχνίδια που στη Λεωφόρο τα «καθάριζε» γιατί ήταν ορμητικός, επιθετικός, δημιουργικός και με πολλές εμπνεύσεις. Δεν το έβλεπαν πολλοί, γιατί δεν τον βλέπουν τον Παναθηναϊκό πολλοί. Δεν τον υπολόγιζαν και θεωρούσαν πως δεν αξίζει ούτε καν να τον παρακολουθήσουν. Γι' αυτό και δεν έχουν σωστή άποψη για το τι ποδόσφαιρο παίζει/πρεσβεύει και πόσο σπουδαίο είναι αυτό που έχει δημιουργήσει ο Γιοβάνοβιτς.

Με τα πολλά καλά του και τα λίγα άσχημά του, με τη διαιτησία να κάνει φιλότιμες προσπάθειες να του στερήσει βαθμούς που δικαιούται και τελικά τους έδωσε το VAR, με πίστη στο πλάνο, με δουλειά, με το βλέμμα χαμηλά, χωρίς να προκαλεί και να παίρνει μέρος στην ατελείωτη τοξικότητα που πνίγει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Παναθηναϊκός είναι δίκαια στην κορυφή. Δίκαια ξεκινά από την pole position τη διαδικασία των Play Offs. Δίκαια, πιο δίκαια από ποτέ, τους έχει αφήσει όλους πίσω του και προσπαθεί να πετύχει κάτι που στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε με θαύμα και κανείς δεν τολμούσε να το συζητήσει καν.

Κι όλα αυτά έχοντας το μικρότερο μπάτζετ από τις πρώτες τέσσερις ομάδες. Αν συνεχίζουν να τον υποτιμούν όσο το έκαναν όλους αυτούς τους μήνες, το φινάλε μπορεί να βρει τους αντιπάλους του περισσότερο πικραμένους απ' όσο θα περίμεναν. Και τον ίδιο να πανηγυρίζει το πιο μάγκικο πρωτάθλημα όλων των εποχών, λόγω της ανταγωνιστικότητας που υπάρχει.