Ο ΠΑΟΚ ήταν έξυπνος, ο Παναθηναϊκός όχι

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

i

© Intime

Ο ΠΑΟΚ ήταν έξυπνος, ο Παναθηναϊκός όχι

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:27 - 29.01.2024 / Ανανεώθηκε: 00:28 - 29.01.2024

Οι «πράσινοι» έπαιξαν στην Τούμπα με έναν τρόπο που εξέθεσε όλες τις αδυναμίες τους και ο Φατίχ Τερίμ δεν βρήκε τρόπο να τους προστατεύσει. Ένα γεγονός που πρέπει να αλλάξει άμεσα...

Ο Φατίχ Τερίμ έχει τη φιλοσοφία του, δεν πρόκειται να την αλλάξει στα 70 έτη του στην Ελλάδα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα του ασκηθεί κριτική. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην Τούμπα επειδή σώνει και καλά, πρέπει να είναι αυτός που προσπαθεί να επιτεθεί και να εκτίθεται με όλες τις αμυντικές αδυναμίες του. Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος, για άλλο ένα μεταξύ τους παιχνίδι ήταν πολύ πιο έξυπνος και χτύπησε στα σημεία που έπρεπε.

Εκτός από τις πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών ή τους παίκτες που δεν είναι απόλυτα έτοιμοι, ο Τερίμ ρίσκαρε πάρα πολύ παρατάσσοντας την ενδεκάδα του στη σέντρα. Με έναν στόπερ που δεν έχει ρυθμό και δεν βρίσκεται ούτε εβδομάδα στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός πήγε να αντιμετωπίσει την πιο ικανή ομάδα στο πρωτάθλημα στην κόντρα. Με ποιοτικούς, γρήγορους και φορμαρισμένους μεσοεπιθετικούς.

Προφανώς, ο τίτλος δεν χάθηκε στην Τούμπα. Παρά την ψυχολογική επίδραση, αφού ο Παναθηναϊκός από πρωτοπόρος βρίσκεται πλέον τρίτος. Ωστόσο, κάποια καμπανάκια πρέπει να χτυπήσουν και να τα ακούσουν όλοι στο Τριφύλλι. Γιατί για άλλο ένα ντέρμπι, επαναλαμβάνονται λάθη, που ο Τερίμ ναι μεν δεν έχει τον χρόνο που θα ήθελε για να τα διορθώσει λόγω του πυκνού προγράμματος, όμως επιβάλλεται να το πράξει.

Από την άλλη, όταν στο ρόστερ υπάρχουν τόσο καλοπληρωμένοι μεσοεπιθετικοί και απέναντι στους ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού, προσφέρουν ελάχιστα, είναι πρόβλημα. Ειδικότερα, όταν η απόφαση στον σύλλογο είναι να μην αποκτηθεί άλλος μεσοεπιθετικός μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Οι Αϊτόρ, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ, στο δεύτερο ημίχρονο οι Τζούρισιτς, Μπερνάρ, έδωσαν ελάχιστα και ο Τερίμ δεν πήρε τις λύσεις που προσδοκά. Δεν γίνεται όλος ο Παναθηναϊκός να στηρίζεται στον Φώτη Ιωαννίδη και όταν αυτός λείπει, οι υπόλοιποι να κρύβονται. Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η ομάδα και ο Τούρκος προπονητής, καλείται να βρει

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να δει (και) τα στραβά της Τούμπας, αλλά δεν έχει χρόνο να μείνει σε αυτά. Γιατί την Τετάρτη, κινδυνεύει να χάσει τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν, το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ατρόμητος νίκησε με 2-1 στη Λεωφόρο την προηγούμενη Τετάρτη, οπότε ούτε το διπλό στο Περιστέρι με ένα γκολ δίνει κάτι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επικρατήσει με διαφορά δύο γκολ τουλάχιστον και στην κατάσταση που δείχνουν οι μεσοεπιθετικοί του, δεν το λες και εύκολο...

Στο κάδρο υπάρχει και το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων την επόμενη Κυριακή, όμως ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει για λίγες μέρες. Διότι η ψυχολογία στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού θα επιβαρυνθεί, σε ενδεχόμενο αποκλεισμό από το Κύπελλο. Άρα, οι “πράσινοι” ας τα πάρουν ένα-ένα με τη σειρά και ας πετύχουν το 2Χ2 μέχρι την επόμενη Κυριακή. Διαφορετικά, το πρόβλημα θα διογκωθεί.