Για τον ΠΑΟΚ όλα είναι... τελικοί!

ΠΑΟΚ - Λαμία

i

©intime

Για τον ΠΑΟΚ όλα είναι... τελικοί!

Μάνος Τσαλγατίδης 09:38 - 04.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:40 - 04.04.2024

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας, αλλά και για το σημαντικό ματς κόντρα στην ΑΕΚ.

O ΠΑΟΚ κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και για ακόμα μια φορά τη φετινή σεζόν ορίζει αυτός την τύχη του. Ήρθε η στιγμή να κάνει το σωστό και να γίνει το πρώτο φαβορί του πρωταθλήματος. Ο Δικέφαλος πρέπει να ξεπεράσει ότι έχει μέσα του και να κερδίσει επιτέλους στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ.

Ωστόσο, ας πάρουμε το πράγμα από την αρχή. Ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λαμία κινδύνεψε να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα και να διαλύσει ό,τι έχτισε έως τώρα. Οι «ασπρόμαυροι» στο πρώτο μέρος δέχθηκαν δύο γκολ από τους Φθιώτες (το ένα δεν μέτρησε) και ουσιαστικά όχι απλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν, αλλά ούτε και να δημιουργήσουν.

Ευτύχησαν όμως να σκοράρουν στην πρώτη τους φάση, που ήρθε από στημένη μπάλα, διότι μόνο έτσι μπορούσε να μπει η μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Το γεγονός πως τα χαφ του Δικεφάλου στο πρώτο μέρος ήταν πραγματικά... ανύπαρκτα τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι έπαιξε σημαντικό ρόλο, αφού αφού ο Τσιγγάρας δεν ήταν μόνο πως δεν είχε ρυθμό, αλλά δίσταζε και να δημιουργήσει. Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταβιβάσεων του ήταν προς τα πίσω δίχως κανένα νόημα. Όσον αφορά τον Οζντόεφ πραγματικά κάτι πρέπει να γίνει... Τέτοιο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα δεν εξηγείται. Προφανώς και όλοι έχουν δικαίωμα στις κακές εμφανίσεις, αλλά αυτός φτάνει στο τρίμηνο!

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πάντως πρέπει να καταλάβουν πως δεν υπάρχει εύκολο ματς σε αυτά τα Play Off. Όλοι έχουν μπει για να κερδίσουν κάτι. Οι μεγάλοι το πρωτάθλημα, ο Άρης και η Λαμία θέλουν να κόβουν βαθμούς προκειμένου να δείξουν πως δεν κάνουν αγγαρεία στο μίνι πρωτάθλημα. Βέβαια, σε αυτό ναι φταίει και ο Λουτσέσκου που δεν τον κρίνω για τις πολλές αλλαγές που έκανε, άλλωστε δεν είχε και άλλη επιλογή με τα ματς με ΑΕΚ και Μπριζ να πλησιάζουν. Όμως από τη στιγμή που κάνεις τόσες αλλαγές πρέπει να φροντίσεις να μην περάσει ενδόμυχα στο μυαλό των παικτών σου πως θα είναι εύκολο το ματς.

Όταν μπήκαν οι... πιο βασικοί ο ΠΑΟΚ καθάρισε το ματς και όλα πήραν τον δρόμο τους. Τώρα ο Δικέφαλος πρέπει να πάει να κερδίσει σε ένα γήπεδο που όχι απλά δεν έχει νικήσει, αλλά βγάζει φάσεις με το σταγονόμετρο. Αν θέλει στο τέλος να στεφθεί πρωταθλητής τώρα είναι η στιγμή να πάρει το διπλό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το έχω γράψει ξανά πως ο τρόπος παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ είναι τα δύο αντίθετα.

Όμως πρέπει και επιβάλλεται οι «ασπρόμαυροι» να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν το ασταμάτητο τρέξιμο των «κιτρινόμαυρων», που για να τα λέμε και όλα δεν πατάνε και πολύ καλά στο γήπεδο το τελευταίο διάστημα.

Τέλος θέλω να αναφερθώ στην πραγματικά μαγική στιγμή της Τούμπας με τον Άλι Σαμάτα. Ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο φώναξε ρυθμικά το όνομα του λίγο πριν την εκτέλεση του πέναλτι που έγραψε το 3-1 δείχνοντας του πως κρίθηκε άδικα από ανθρώπους που η μόνη τους ευχαρίστηση είναι το μίσος και η δολοφονία χαρακτήρων. Καλώς το εκτέλεσε ο Σβαμπ, αλλά το χαμόγελο και η συγκίνηση του Σαμάτα από αυτό που συνέβη μόνο κέρδος θα είναι για τον ΠΑΟΚ τώρα που όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία.