Πικάσο, Βαν Γκογκ και... ψυχραιμία στον ΠΑΟΚ!

Πικάσο, Βαν Γκογκ και... ψυχραιμία στον ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης 00:53 - 06.11.2023 / Ανανεώθηκε: 09:55 - 06.11.2023

Ο Μάνος Τσαλγατίδης γράφει για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και τους Πικάσο και Βαν Γκογκ

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν διέλυσε τον Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, σε ένα παιχνίδι που αν εξαιρέσουμε συνολικά ένα 20λεπτο ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο του σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Σαφώς, το γεγονός πως ο Δικέφαλος επικράτησε με περίσσια ευκολία επί των «ερυθρολεύκων» δεν σημαίνει πως ξαφνικά θα πάρει το πρωτάθλημα και πως έγινε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε πως πριν κάποια βράδια οι «ασπρόμαυροι» διαλύθηκαν αγωνιστικά από την ΑΕΚ.

Όπως λοιπόν ο οργανισμός ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε με υπομονή και ψυχραιμία την δύσκολη βραδιά στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να διαχειριστεί και αυτή τη σημαντική νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο του αντίπαλο για τις πρώτες θέσεις στη βαθμολογία. Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα και το ίδιο ισχύει και για τον φετινό Δικέφαλο, που είναι μια ομάδα με αρκετά νέα πρόσωπα που ακόμα προσαρμόζονται.

Αυτός κιόλας είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κάκιστη εμφάνιση στη Φιλαδέλφεια και στην υπέροχη στο Καραϊσκάκης. Ο Δικέφαλος είναι μια νέα ομάδα και οι νέοι ποδοσφαιριστές ακόμα δεν έχουν φτάσει στα επίπεδα που θα ήθελε ο Λουτσέσκου και είναι και λογικό αν σκεφτεί κανείς το πόσο άργησαν να έρθουν στην ομάδα. Ωστόσο, μέρα με τη μέρα αυτό αλλάζει και όλοι μαζί ως γκρουπ φτάνουν πιο κοντά στον επιθυμητό στόχο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Λουτσέσκου έκανε αρκετές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα κόντρα σε σχέση με το ματς κόντρα στην ΑΕΚ και του βγήκαν όλες. Το δίδυμο Κεντζιόρα-Κουλιεράκης έδεσε ιδανικά, με τον Πολωνό στα μάτια μου να ειναι πιο πολύ κεντρικός αμυντικός, παρά δεξιός μπακ. Θεωρώ πως πλέον το ίδιο ισχύει και για τον Λουτσέσκου, που βλέπει τον Σάστρε να ανεβαίνει και τον Έκονγκ να χρειάζεται ψυχολογική και αγωνιστική ανάταση.

O Κωνσταντέλιας θύμισε Γκούτι: Ο Έλληνας μέσος έβγαλε ίδια ασίστ με τακουνάκι με τον πρώην παιχταρά της Ρεάλ (vid)
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:00 - 05.11.2023

O Κωνσταντέλιας θύμισε Γκούτι: Ο Έλληνας μέσος έβγαλε ίδια ασίστ με τακουνάκι με τον πρώην παιχταρά της Ρεάλ (vid)

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με μία μαγική ενέργεια σέρβιρε στον Οζντόεφ για το 0-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον νεαρό σούπερ σταρ να θυμίζει τον Γκούτι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ αποφάσισε να εκμεταλλευτεί όλες τις αρετές της ομάδας του κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που έχει προβλήματα, ειδικά στα άκρα. Από εκεί χτύπησε ο ΠΑΟΚ έχοντας ως μυστικό όπλο τον Τόμας Μουργκ, που πραγματοποίησε την πιο πειστική και μεστή εμφάνιση του από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη. Ξαναλέω πως η εντυπωσιακή νίκη δεν πρέπει να κρύψει τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι. Όμως αυτό το διπλό δίνει χρόνο για να δουλέψει η ομάδα με λιγότερη πίεση και σαφώς λιγότερη μουρμούρα.

Για τον Γιάννη Κωνσταντέλια τι να πει κανείς...Είναι κρίμα που δεν ζει ο Πικάσο ή ο Βαν Γκογκ για να αποτυπώσουν τα όσα μαγικά κάνει σε ένα πίνακα ζωγραφικής.