Tο είxε πει ο Σάντος και δίκιο είχε: «Όποιος φοβάται...να πάρει σκύλο!»

Tο είxε πει ο Σάντος και δίκιο είχε: «Όποιος φοβάται...να πάρει σκύλο!»

Στέφανος Αβραμίδης 16:15 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 10:06 - 07.04.2023

Με τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ οι τέσσερις διεκδικητές του τίτλου έμειναν τρεις και σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ, οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός ποτέ δε «φοβήθηκαν» να ομολογήσουν πως πάνε για τον τίτλο, προτού πείσουν όλους μας είχαν πείσει τον ίδιο τους τον εαυτό! Γράφει ο Στέφανος Αβραμίδης.

Μπορεί με τα όσα μας επεφύλαξε η τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ να μη γίναμε, που δε γίναμε και θα εξηγηθώ, σοφότεροι, μείναμε όμως λιγότεροι! Κι αυτό γιατί από το βράδυ της Τετάρτης και την ήττα του με 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί στη πραγματικότητα να λογίζεται, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, διεκδικητής του τίτλου!

Κάτι που καθόλου δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, εξ ου και το «δε γίναμε σοφότεροι», αν θυμηθούμε τα όσα εδώ και πολύ καιρό, από την αρχή κιόλας της περιόδου, επικοινωνούσε ο ίδιος ο προπονητής του Δικεφάλου! «Δεν πάμε για πρωτάθλημα, χτίζουμε μια νέα ομάδα, πηγαίνουμε παιχνίδι το παιχνίδι!» έλεγε από την πρώτη μέρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου

Μια χαρά πήγαινε για πρωτάθλημα αν με ρωτάτε, ιδίως από τη στιγμή που είχε καταφέρει να βρίσκεται τόσο κοντά στην κορυφή σε τόσο προχωρημένο στάδιο της STOIXIMAN SUPERLEAGUE! Και αυτή η άρνηση ομολογίας του στόχου δεν ήταν παρά επικοινωνιακή τακτική που βοήθησε ένα σύνολο.... άγουρο με όρους στυγνού πρωταθλητισμού να αντέξει μέχρι εδώ!

Όπως όμως, εκ του αποτελέσματος, αποδεικνύεται, αυτή ακριβώς η επικοινωνιακή τακτική κάθε άλλο παρά λειτούργησε ή, για να το πάμε ακόμη παραπέρα, μάλλον λειτούργησε εις βάρος του ίδιου του ΠΑΟΚ, στο πιο κρίσιμο σημείο! Τόσο κόντρα στην ΑΕΚ όσο και κόντρα στον Ολυμπιακό οι παίκτες του έμοιαζαν να μην πιστεύουν, σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, ότι μάχονται για τον τίτλο και το πλήρωσαν!

Σα να τους έλειπε η φλόγα, η αποφασιστικότητα, η «λύσσα» για το αποτέλεσμα, στοιχεία που με χαρακτηριστική άνεση «διάβαζε» κανείς τόσο στους «ερυθρόλευκους» στην ανατροπή του Φαλήρου όσο και στους «κιτρινόμαυρους» στο υπέρ τους 1-0 στο γήπεδο της Τούμπας!

Ποτέ δε θα μάθουμε στ' αλήθεια πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε στην, αν όχι κατάρρευση, σίγουρα, καθίζηση αγωνιστικά της ομάδας της Θεσσαλονίκης η παράμετρος της ψυχολογικής και πνευματικής διαχείρισης του υψηλού ανταγωνισμού! Αυτό που εγώ, με απλά ελληνικά, καταλαβαίνω είναι πως αν θέλεις να πάρεις τον τίτλο, αν πιστεύεις ότι το θα τα καταφέρεις, δεν μπορείς να φοβάσαι να το πεις!

Το πρόγραμμα των Play Offs μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος: Τα ντέρμπι και η διακοπή του Πάσχα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:57 - 06.04.2023

Το πρόγραμμα των Play Offs μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος: Τα ντέρμπι και η διακοπή του Πάσχα

Μετά την σπουδαία νίκη με ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ (3-1), ο Ολυμπιακός παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου και στο -3 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι «απέδρασαν» από την έδρα του Βόλου και του Άρη αντίστοιχα, με το ίδιο σκορ (0-1).

Το «φωνάζει» με την εικόνα του ο Ολυμπιακός! Όποια λάθη κι αν έχουν γίνει στους Πειραιώτες από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα, όσους προπονητές κι αν έχουν αλλάξει, όσες «στραβές» κι αν τους έχουν τύχει, παραμένουν μια ομάδα που στο χορτάρι αγωνίζεται με το θυμό αυτού που παλεύει να μην του «κλέψουν» κάτι που, ο ίδιος τουλάχιστον πιστεύει ότι, δικαιωματικά του ανήκει!

Είναι τέτοια η σχέση που έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με την κορυφή που μοιάζουν, στο καθαρά αγωνιστικό του πράγματος αναφέρομαι, να μην αντέχουν ούτε καν στην σκέψη πως δε θα είναι εκείνοι αλλά μία άλλη ομάδα που θα καταφέρει στο τέλος να πανηγυρίσει! Και όλο αυτό βγαίνει με ακατάσχετη ορμή στο χορτάρι! Είναι ΚΑΙ αυτή ακριβώς η βεβαιότητα που λειτουργεί εδώ και χρόνια ως καύσιμο στο ρεζερβουάρ του Ολυμπιακού, η μεγάλη διαφορά της τρέχουσας σεζόν με τις περισσότερες από τις προηγούμενες είναι ότι τέτοιου είδους νοοτροπία και πεποίθηση συναντάμε φέτος και στον Παναθηναϊκό αλλά και στην ΑΕΚ!

Στη δεύτερη σεζόν του Γιοβάνοβιτς στην τεχνική τους ηγεσία οι «πράσινοι» εμφανίζονται πιο ώριμοι από ποτέ, μια ομάδα συμπαγής, στιβαρή, συγκροτημένη και συγχρονισμένη, τα έχουμε πει, και γράψει, πολλές φορές! Κυρίως όμως εμφανίζονται με ακλόνητο «πιστεύω», βασισμένο κυρίως στη σχεδόν αδιάλειπτη παρουσία τους στην πρώτη θέση του πίνακα, πως αυτό το πρωτάθλημα το ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!

Και όλοι ξέρουμε πόσο λυσσαλέα μπορεί να αγωνιστεί κανείς όταν πιστεύει πως το κάνει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του! Προτού πείσει οποιονδήποτε άλλον ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το σημαντικότερο, έχει πείσει εαυτόν πως πρέπει να κατακτήσει τον τίτλο και αρνείται να συμβιβαστεί με οτιδήποτε λιγότερο!

Είναι και αυτό ένα στοιχείο που τον βοηθά, ακόμη και μετά από σοκ όπως το 0-0 με το Βόλο, να εμφανίζεται τόσο σοβαρός, συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός όσο στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και να καταφέρνει, πολλές φορές και κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ακόμη κι όταν σκοντάφτει αμέσως να βρει την ισορροπία του και να συνεχίσει! Κάπως έτσι, όχι ακριβώς έτσι, και η τρίτη της παρέας ΑΕΚ! Σχηματικά, ο Ολυμπιακός πιστεύει πως ο τίτλος του ΑΝΗΚΕΙ επειδή έχει συνηθίσει να τον κατακτά, ο Παναθηναϊκός πιστεύει πως τον τίτλο τον ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ επειδή με τη δουλειά του και τη μεθοδικότητά του είναι στην κορυφή σχεδόν όλο το πρωτάθλημα!

Η Ένωση, από την πλευρά της, δείχνει να πιστεύει πως αυτόν τον τίτλο τον ΑΞΙΖΕΙ, τόσο για τη θεαματική μεταμόρφωσή της σε σχέση με τα...προηγούμενα σε όλους τους τομείς όσο και για το θεαματικό ποδόσφαιρο που σε μεγάλα κομμάτια της σεζόν απέδωσε!

Κάθε ένας από τους τρεις διεκδικητές έχει τους δικούς του λόγους να πιστεύει ότι αυτός θα είναι, ή πρέπει να είναι, ο νικητής! Και κάθε ένας από τους τρεις φροντίζει να το δείχνει, τόσο με λόγια όσο και με έργα! Ο ΠΑΟΚ δεν τόλμησε να το κάνει και το πλήρωσε! Μένει κάτι σα θεατής, μαζί με όλους εμάς τους υπόλοιπους, του πέραν πάσης αμφιβολίας συναρπαστικότερου πρωταθλήματος της σύγχρονης εποχής του ελληνικού ποδοσφαίρου! Πώς το είχε πει ο Σάντος: «Όποιος φοβάται...να πάρει σκύλο!»