El Confidencial για την παραίτηση Μίτσελ: «Δεν έγιναν σεβαστοί οι κώδικες δουλειάς του»

Μίτσελ

El Confidencial για την παραίτηση Μίτσελ: «Δεν έγιναν σεβαστοί οι κώδικες δουλειάς του»

Θάνος Λυμπερόπουλος • 10:31 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 23.06.2023

Ρεπορτάζ απ' την Ισπανία σχολιάζει την παραίτηση του Μίτσελ απ' τον πάγκο του Ολυμπιακού και προσπαθεί να δώσει μια εξήγηση για το μεταξύ τους «διαζύγιο».

Μετά την ισοπαλία απέναντι στον Άρη με 2-2, ο Μίτσελ δήλωσε την παραίτησή του κι όπως ήταν φυσικό τα ισπανικά μέσα ασχοληθήκαν με την ξαφνική αποχώρηση του άλλοτε θρύλου της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς η απόφασή του προκάλεσε έκπληξη.

Η εφημερίδα «El Confindencial» προσπάθησε σε ρεπορτάζ της να αναλύσει το ζήτημα προκειμένου να δικαιολογήσει την απομάκρυνση του Μίτσελ ερευνώντας όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες.

«H ενόχληση του να έχεις τους οπαδούς να σε περιμένουν έξω από το γήπεδο είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ωστόσο η αιτία του μεγάλου βάρους που υπήρχε ήταν η περίπλοκη διαχείριση ενός πρότζεκτ με έναν ιδιοκτήτη συλλόγου που έχει το προφίλ του οπαδού και του ασυγκράτητου.

Μια ισοπαλία είναι για τη διοίκηση και για τους οργανωμένους ένα δράμα και αυτό, συν την προσπάθεια ανάμειξης στα... χωράφια του, έβαλαν τέλος στην υπομονή του Μίτσελ. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και διευθύνει τον σύλλογο παρορμητικά και λαϊκιστικά. Προσπάθησε να κρατήσει τον Μίτσελ, να τον κάνει να αλλάξει γνώμη για να μείνει γιατί τον χρειάζεται» γράφει το δημοσίευμα σημειώνοντας πως κατά την άφιξή του ο Μίτσελ έπρεπε να διαχειριστεί ένα μεγάλο ρόστερ 40 παικτών.

«Δεν έγιναν σεβαστοί οι κώδικες δουλειάς του και έτσι δεν άξιζε τον κόπο να συνεχίσει, παρά τον πόνο που είχε στην καρδιά του διότι αγαπά τον Ολυμπιακό και τον νιώθει σαν το σπίτι του. Ο δρόμος ήταν καλός, αλλά τα εμπόδια μέσα από τον ίδιο τον σύλλογο τελικά δημιούργησαν ένα ράγισμα στη δουλειά και στην ψυχή.

Στην πρώτη θητεία του στον Ολυμπιακό ο Μίτσελ κατέκτησε τρεις τίτλους (δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο), αλλά με ένα εγκατεστημένο προεδρικό μοντέλο στον σύλλογο, τον οποίο διευθύνει ο μεγιστάνας Ευάγγελος Μαρινάκης είναι δύσκολο να συνυπάρξεις και να δώσεις σταθερότητα στο πρότζεκτ. Στην δεύτερη θητεία του έπρεπε να ξεπεράσει καταστάσεις έντασης που είναι αχρείαστες» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.