Κι όμως, είναι ακόμα εδώ ο Ολυμπιακός!

Ολυμπιακός

i

©Intime

Κι όμως, είναι ακόμα εδώ ο Ολυμπιακός!

Διονύσης Βερβελές 09:15 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 09:28 - 06.04.2023

Ανατροπή με κατάθεση ψυχής και μένει ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου. Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει το 3-1 επί του ΠΑΟΚ και τη δύσκολη συνέχεια…

Δύο νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, έχουν αλλάξει τη μοίρα του Ολυμπιακού. Και στις δύο, ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Η πρώτη, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τότε που κινδύνευε να μείνει εννέα βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ σε περίπτωση ήττας και όμως, κατάφερε να βγάλει αντίδραση, να πάρει ένα σπουδαίο τρίποντο που τον κράτησε μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Από τότε, δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά συνέβησαν πολλά. Με αποκορύφωμα το 2-2 με τον Άρη από 2-0 και την παραίτηση του Μίτσελ στη συνέχεια.

Μπαίνοντας στη σέντρα του ματς με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός γνώριζε τη νίκη της ΑΕΚ στο Βόλο, λίγο πριν δεχθεί το γκολ και αυτή του Παναθηναϊκού επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τέλος πρώτου ημιχρόνου στο Καραϊσκάκη, το μενού έχει αποδοκιμασίες και τον Ολυμπιακό στο -6. Και τέταρτο μάλιστα στη βαθμολογία, καθώς στην ισοβαθμία ο ΠΑΟΚ θα ήταν πάνω.

Το πρώτο εικοσάλεπτο που ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει έξι φάσεις για γκολ (!) δεν είχε αποτελεσματικότητα. Σχόλια στα social media; Πως τελείωσε η σεζόν, καλό θα είναι να δει η διοίκηση την επόμενη. Και κλασσικά, εσωστρέφεια και γκρίνια. Για το αν θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Μίτσελ, διάφορα…

Ο Ανιγκό πήρε την απόφαση να μην κάνει καμία αλλαγή. Έδειχνε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του. Μόνο που και αυτός είχε ραντεβού με την ατυχία, έχασε τον Παπασταθόπουλο και ο Ολυμπιακός συνέχισε έτσι με αναγκαστική αλλαγή. Ο Σισέ επέστρεψε. Ο Μίτσελ δεν τον… έβλεπε, ο Ανιγκό τον στηρίζει και του το έδειξε με το «καλημέρα». Κι από τη στιγμή που ο Μπα έβγαλε το ματς, είναι πιθανό στη Λεωφόρο να δούμε ένα δίδυμο Σισέ-Μπα.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να ήταν και πάλι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά τα κατάφερε. Έβγαλε αντίδραση και πέτυχε τρία γκολ επί του ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, που είχε περάσει από το Καραϊσκάκη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο Μπακαμπού έβαλε γκολάρα, μετά από ωραία προσπάθεια του ανεβασμένου στα πλέι οφ Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός έχει τρεξίματα, δεν… έτρεξε στη Μολδαβία βλέπετε για την εθνική, έμεινε εδώ και φαίνεται καλύτερα.

Ο Ανιγκό θα μπορούσε να άκουγε τα του… Μίτσελ. Η πρώτη του αλλαγή ήταν αναγκαστική, αλλά ελάχιστα λεπτά μετά έκανε και τη δεύτερη, με την είσοδο του Χάμες. «Εγκλωβίστηκε» με μία διακοπή να του απομένει, αλλά έπαιξε τη ζαριά του και δικαιώθηκε. Τριπλή αλλαγή. Όπως είχε κάνει νωρίτερα ο Λουτσέσκου και την Κυριακή ο Μίτσελ. Μπήκε ο Μασούρας και στην πρώτη του επαφή σκόραρε! Εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απομάκρυνση του Κουλιεράκη, σε μια φάση που όλα τα λεφτά είναι η αρχική πάσα του Χουάνγκ στην πλάτη της άμυνας στον Ελ Αραμπί. Έβαλε τον Ελ Αραμπί που σκόραρε με το πέναλτι, έστω και αν δεν ήταν σωστά εκτελεσμένο. Γιατί εκεί αν ο Κοτάρσκι έβρισκε καλύτερα την μπάλα, θα είχαμε… δράμα ως το τελευταίο σφύριγμα. Ακόμη και ο Βρουσάι που μπήκε, ήταν στη φάση που κέρδισε το πέναλτι με το χέρι του Ζίβκοβιτς

Ο Γάλλος ρέφερι, Λετεσιέ, δεν το είδε σε πρώτο χρόνο. Θέλω, όμως, να επισημάνω κάτι. Ελπίζω να συνειδητοποίησαν όλοι, πόση σημασία έχει να σφυρίζουν διαιτητές Elite και μάλιστα με προηγμένα πρωταθλήματα. Έβγαλε σβηστός ένα δύσκολο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ακόμη και στη φάση που έχασε και είναι ανθρώπινο να μην την είδε από αυτή τη γωνία, πήγε στο VAR και δεν χρειάστηκε… δέκα λεπτά για να αποφασίσει. Είδε αυτό που έγινε, περισσότερο εκτέθηκε ο πρώτος βοηθός. Τελείωσε ματς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ 3-1 και δεν έχει να πει κανείς κουβέντα για τον διαιτητή. Δεν είναι αυτή μια δικαίωση του Ολυμπιακού που τόσο καιρό φωνάζει για τέτοιους διαιτητές; Ας έρθουν και στα επόμενα ματς τέτοιοι και να δούμε τα πλέι οφ να παίζονται στα ίσα.

Ο Ολυμπιακός είχε πάθος, έβγαλε τσαμπουκά, αντίδραση. Το Καραϊσκάκη ήταν ώριμο, ακόμη και αν γκρίνιαξε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στήριξε, όμως και βοήθησε τα μέγιστα για να γίνει αυτή η σπουδαία ανατροπή που φέρνει τον Ολυμπιακό στο -3 και πάλι. Ο Ολυμπιακός είναι εδώ, δεν… τελείωσε όπως πολλοί θα περίμεναν.

Μπορεί να τα καταφέρει; Αυτό είναι το επόμενο ερώτημα. Έδειξε μέσα σε λίγες ημέρες ικανός για όλα. «Διπλό» στο γήπεδο της ΑΕΚ, γκέλα με τον Άρη στο Καραϊσκάκη. Με τον Άρη που δεν… σταυρώνει αποτέλεσμα. Έκανε δύο ήττες στη Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγες ημέρες από τον Παναθηναϊκό, την ώρα που όλοι τον χρεώνουν… παράρτημα του Ολυμπιακού, αλλά του έχει κόψει πέντε βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα. Έβγαλε αντίδραση στο Καραϊσκάκη και με τον Παναθηναϊκό δεν έκανε… φάση. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμη και προφανώς για να τα καταφέρει ο Ολυμπιακός, πρέπει να στηριχθεί στις δυνάμεις του.

Την Κυριακή, θα πάει στη Λεωφόρο. Στις 22/4 θα υποδεχθεί την ΑΕΚ. Αυτά είναι τα δύο επόμενα ραντεβού του στα πλέι οφ. Και για όσους δεν το συνειδητοποίησαν, αν πάρει αυτά τα δύο ματς, που βέβαια δεν είναι εύκολο, αλλά αν το καταφέρει, θα είναι πρώτος στο τέλος του πρώτου γύρου των πλέι οφ! Είναι ένα κίνητρο, είναι μια πρόκληση. Θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά. Αν δεν τα καταφέρει ο Ολυμπιακός να είναι στην πρώτη θέση, να πάρει το πρωτάθλημα, είναι βασικό να τερματίσει δεύτερος. Ειδικά όταν θα κληθεί να κάνει τον προγραμματισμό του για τη νέα σεζόν και με νέο προπονητή…