Ο Μίτσελ είναι, έχει προσωπικότητα, καλά έκανε και παραιτήθηκε!

Μίτσελ

i

Μίτσελ / © Intime

Ο Μίτσελ είναι, έχει προσωπικότητα, καλά έκανε και παραιτήθηκε!

Διονύσης Βερβελές 11:37 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 14:34 - 04.04.2023

Ο Ισπανός προπονητής έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αλλά… Ο Διονύσης Βερβελές σχολιάζει για την παραίτησή του και όσα συνέβησαν.

Ο Βερίσιμο σφυρίζει για τελευταία φορά στο Ολυμπιακός-Άρης 2-2 κι ένα Καραϊσκάκη που ως το 70ό λεπτό τραγουδούσε «είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό…», αποδοκιμάζει. Ξεσπά. Του φταίνε όλοι. Από τον Ρέτσο που έκανε το λάθος, τον Μίτσελ με τις τρεις αλλαγές που δεν βγήκαν, τα πάντα. Μια… άλλη κατάσταση, για μια ομάδα που είχε μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει στον ένα βαθμό ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που είναι πλέον συγκάτοικοι στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι εξελίξεις ήταν άμεσες, παρότι δεν φαινόταν κάτι τέτοιο αρχικά. Στις πρώτες ώρες τουλάχιστον. Υπήρξε κατήφεια, αναλύσαμε άλλωστε το πρωί της Δευτέρας πως ο Μίτσελ ήταν ράκος ψυχολογικά.

Ο Μίτσελ να εξηγήσουμε σε κάποιους που δεν γνωρίζουν, πως δεν είναι τυχαίος. Όσο και να το αμφισβητούν, προσωπικότητα έχει. Πιο ισχυρή απ’ όσο πιστεύουν, αυτό βέβαια ίσως τον οδηγεί και σε λάθη. Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος είναι που κάνει τέτοια. Ο Μίτσελ έχει ζήσει τα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Ισπανούς ποδοσφαιριστές. Ήθελε σαν τρελός να επιστρέψει στον Ολυμπιακό για τη δεύτερη θητεία του και τα κατάφερε, μετά την απόλυση του Κάρλος Κορμπεράν. Κοινό στοιχείο των δύο Ισπανών κόουτς πλέον, ότι έφυγαν μετά από ματς με τον Άρη!

Απορούν πολλοί, είναι δυνατόν μια τέτοια προσωπικότητα να λυγίσει, να καμφθεί ψυχολογικά, ώστε να οδηγηθεί σε παραίτηση. Και, όμως, είναι… Στην πρώτη του ήττα και μοναδική στο πρωτάθλημα, από τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, το Καραϊσκάκη αποδοκίμαζε την ώρα που έκανε δηλώσεις. Και μόλις είχε έρθει, έτσι; Βέβαια είναι μια χρονιά που οι οπαδοί τα έχουν ζήσει όλα, από νωρίς νωρίς. Που να βρεθεί ηρεμία, πως; Τότε τον είχε ενοχλήσει, αλλά ήταν η αρχή. Πέρασε πολλά, δοκιμάστηκε. Και τη βραδιά του 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα υπήρξε προβληματισμός, από 2-0 πάλι!

Βέβαια, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε κάτι άλλο. Ο Μίτσελ ήταν ίσως ο πρώτος μέσα στον Ολυμπιακό που πίστεψε στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Στο -12 ήταν ο Ολυμπιακός και έλεγε ότι μπορεί η ομάδα να τα καταφέρει! Και το ένιωθε, προσπαθούσε σε κάθε ομιλία να πείσει τους ποδοσφαιριστές του.

Δεν είχε λίγα να αντιμετωπίσει όλο αυτό το διάστημα. Η περίπτωση του Μαρσέλο για παράδειγμα, ήταν κάτι που χρειαζόταν ειδική διαχείριση. Ο Μίτσελ δεν πίστεψε ποτέ ότι ήταν έτοιμος αγωνιστικά, αντίθετα, ένιωσε… προδομένος όταν τον έβαλε με την Καραμπάκ στο 60ό λεπτό στο 0-0 και είδε την ομάδα του να χάνει 0-3. Σε ένα βράδυ ωστόσο, που… τελείωσε μέσα του τον Σισέ, μετά το λάθος (αλά Ρέτσου) που έκανε. Ντρίμπλα και… γκολ δώρο τότε ο Σενεγαλέζος στόπερ, γκρίνια, τον έκανε αλλαγή, αντέδρασε και η κατάληξη γνωστή!

Όπως όλοι οι προπονητές, έτσι και ο Μίτσελ είχε τις εμμονές του. Ο Μαρτίνς δεν… πέθαινε για τον Φορτούνη, το καλοκαίρι τον άφησε στο Ρέντη και δεν τον πήρε στην προετοιμασία. Ο Μίτσελ δεν θα έκανε τα χατίρια του Μαρσέλο, δεν δίστασε να πει πως δεν του κάνει ο Λάιντνερ και να ζητήσει άλλο αριστερό μπακ, πήρε τη δύσκολη απόφαση για Βρσάλικο και Άβιλα, «τελείωσε» με επιλογή του τον Σισέ. Βρήκε ένα ρόστερ που τρεις ενδεκάδες έκαναν προπόνηση στο Ρέντη και το μάζεψε. Με μια μίνι προετοιμασία στην Εστεπόνα της Ισπανίας και νίκες που επανέφεραν σιγά σιγά τον Ολυμπιακό σε ρυθμό πρωταθλητισμού. Στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις δηλαδή.

Οι πρώτες σκέψεις για τον αντικαταστάτη του Μίτσελ και γιατί δεν ήθελαν οι Πειραιώτες τώρα το «διαζύγιο»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:22 - 04.04.2023

Οι πρώτες σκέψεις για τον αντικαταστάτη του Μίτσελ και γιατί δεν ήθελαν οι Πειραιώτες τώρα το «διαζύγιο»

Η παραίτηση του Μίτσελ δεν ήταν στα «πλάνα» των ιθύνοντων του Ολυμπιακού που γνωρίζουν πως 4 Απριλίου είναι δύσκολο να βρεθεί ο κατάλληλος προπονητής.

Ο Μίτσελ το βράδυ της Κυριακής ήταν… αλλού. Πικράθηκε πολύ, ένιωσε κάπως και με τους παίκτες του, ανεξάρτητα αν δεν το δήλωσε. Τους έκανε το χατίρι και κάμφθηκε στο θέμα του ρεπό. Έφυγαν Παρασκευή πρωί και γύρισαν Δευτέρα απόγευμα, στη διακοπή του πρωταθλήματος. Θέλησε να τους έχει μαζί του, ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος προπονητής είναι που το έκανε αυτό. Η εικόνα τους, όμως, μετά το 2-0 με τον Άρη, ήταν αποκαρδιωτική. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου και τον εξέθεσαν. Καμία ομαδικότητα, ο καθένας να προσπαθεί να σκοράρει, ήρθε το 2-2 και μαζί και το τέλος.

Λένε πολλοί πως ο Μίτσελ λύγισε από τις πιέσεις της διοίκησης. Δεν ισχύει αυτό. Στην ΠΑΕ δεν έκαναν σκέψη για να τον τελειώσουν, θα μπορούσε να συμβεί και αμέσως. Μήπως δεν έγινε με τον Κορμπεράν μετά την ήττα από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην κανονική διάρκεια; Στον Ολυμπιακό δεν έκαναν καμία προεργασία για προπονητή, άλλο τι θα γινόταν το καλοκαίρι, γιατί και η δική μου αίσθηση είναι πως δεν θα συνέχισε ο Ισπανός. Ήρθε για μια ειδική κατάσταση, αλλά η ομάδα θα χρειαστεί άλλον, δεδομένα πλέον. Βολεύει ότι υπήρχε δίπλα του ο Ανιγκό. Κάτι ακόμη εδώ. Βλέπω πολλούς που λένε έπρεπε να τον έχει πιο δίπλα στον Μίτσελ η ομάδα. Πόσο δίπλα να τον είχε δηλαδή; Σε όλα τα φετινά ματς του Μίτσελ, ο Ανιγκό ήταν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Δεν θα αλλάξει κάτι δηλαδή, ξέρει που βρίσκεται, ποιοι είναι οι παίκτες, η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως θα είναι στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Τώρα αν θα βρει άλλον προπονητή για τα επόμενα ματς, θα φανεί…

Ο Μίτσελ όσο περνούσε η ώρα, μετά το τέλος του ματς με τον Άρη, ερχόταν πιο κοντά στην απόφαση. Την Τρίτη θα έπρεπε να είναι στο Ρέντη για τις δηλώσεις για το ματς με τον ΠΑΟΚ. «Θα δούμε…», έλεγε με νόημα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ήταν έτοιμος. Ξημερώματα της Δευτέρας στην επίσημη σελίδα της «Θύρας 7» στο Facebook, ήρθε το νέο «go home» με φωτογραφία του. Αυτό ήταν… Ο Μίτσελ δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχίσει. Γνωρίζοντας πως οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού δεν τον θέλουν πλέον, ήξερε πως θα ήταν πολύ δύσκολο να το γυρίσει ξανά. Δεν φοβήθηκε το ματς με τον ΠΑΟΚ, νέες αντιδράσεις. Ένιωσε ότι δεν ήταν ο ίδιος, αν έκανε την… υποχώρηση μέσα του. Ο Μίτσελ έχει αξιοπρέπεια, είναι ντόμπρος και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Αν ήταν πολύ καλύτερος προπονητής, ενδεχομένως να σκεφτόταν τις προτάσεις των ομάδων της Πριμέρα, αλλά…

Κανείς δεν μπορεί να τον αδικήσει, ήρθε σε μια αποστολή που έμοιαζε με αυτοκτονίας. Ανέλαβε μια ομάδα που είχε πολλά ζητήματα, περισσότερα απ’ ότι ο κόσμος φανταζόταν. Έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, πάλεψε πολύ, αλλά όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε άλλο, πήρε την απόφαση να παραιτηθεί. Η δική μου άποψη δεν θα αλλάξει. Έπρεπε να ολοκληρώσει τη χρονιά, με τα λάθη του, χωρίς αυτά, αυτός έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πιστέψει και πάλι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αυτός έπρεπε να το διεκδικήσει ως το τέλος.

Ο Μίτσελ πιέστηκε, ξεπέρασε τα όριά του. Έχει προσωπικότητα και καλά έκανε και παραιτήθηκε. Αν το είχε κάνει μετά το «διπλό» στην OPAP Arena θα ακούγαμε ότι κρεμάει την ομάδα, ότι την παρατάει… Τώρα, κάποιοι ξεσάλωσαν στα social media. Δεν ξέρω πολλούς που στη δουλειά τους θα κάθονταν, αν ένιωσαν ότι πολλοί δεν τους… θέλουν. Ο Μίτσελ δεν ήρθε για το συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, δεν έβαλε τρελούς όρους. Ήρθε γιατί αγαπούσε, γιατί γούσταρε, για το δικαίωμα στο όνειρο, στο θαύμα που έδειχνε το πρωτάθλημα όταν ο Ολυμπιακός έφτασε και στο -12. Στο -3 που τον αφήνει, κάτι έκανε και καλά προφανώς.

Καλή συνέχεια να έχει, κύριος ήρθε, κύριος φεύγει, αλλά πιστεύω ότι όταν κάποιοι κάνουν το ταμείο τους, θα καταλάβουν και μια «συγγνώμη» που πρέπει να του ζητήσουν. Κι ας μην τους ακούσει ποτέ…