Φαβορί η ΑΕΚ για τον τίτλο σύμφωνα με τον αλγόριθμο του ESPN και δεύτερο φαβορί ο Ολυμπιακός

ΑΕΚ

i

©Intime

Φαβορί η ΑΕΚ για τον τίτλο σύμφωνα με τον αλγόριθμο του ESPN και δεύτερο φαβορί ο Ολυμπιακός

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:22 - 06.04.2023 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 06.04.2023

Μετά τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής των play offs, ο αλγόριθμος του ESPN έδωσε νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα όσον αφορά στην έκβαση του τίτλου.

Η τρίτη αγωνιστική των play offs της Stoiximan Super League μπορεί να μην περιείχε κάποια έκπληξη, όμως σύμφωνα με το ESPN τα δεδομένα για τον τίτλο δεν παρέμεινα ίδια. Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ με ανατροπή (3-1), έφτασε τους 63 πόντους και παρέμεινε ζωντανός στη «μάχη» του τίτλου, όντας στο -3 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

 Η ομάδα του Ανιγκό πλέον στρέφει την προσοχή της στο ντέρμπι των «αιωνίων», σε ένα άκρως απαιτητικό ματς που θα κρίνει πολλά. Από την άλλη, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός πήραν μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα σε Βόλο και Άρη αντίστοιχα, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 66 πόντους αμφότεροι.

Το πρόγραμμα των Play Offs μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος: Τα ντέρμπι και η διακοπή του Πάσχα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:57 - 06.04.2023

Το πρόγραμμα των Play Offs μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος: Τα ντέρμπι και η διακοπή του Πάσχα

Μετά την σπουδαία νίκη με ανατροπή κόντρα στον ΠΑΟΚ (3-1), ο Ολυμπιακός παρέμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου και στο -3 από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οι οποίοι «απέδρασαν» από την έδρα του Βόλου και του Άρη αντίστοιχα, με το ίδιο σκορ (0-1).

 Την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα υποδεχτεί τον Άρη, ενώ ο «Δικέφαλος» θα αντιμετωπίσει το Βόλο στην Τούμπα. Μετά την ήττα της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου, οι διεκδικητές του πρωταθλήματος έγιναν αυτόματα τρεις, ενώ η «μάχη» αναμένεται συγκλονιστική μέχρι τέλους. 

Πριν τη διεξαγωγή της τρίτης αγωνιστικής, ο αλγόριθμος του ESPN είχε την ΑΕΚ στην κορυφή της λίστας του «fivethirtyeight» με 44%, ενώ ακολουθούσαν ο Ολυμπιακός με 28% και ο Παναθηναϊκός με 24%. Ο «Δικέφαλος» ήταν τέταρτος με μόλις 4% πιθανότητες.

Σε ότι αφορά τη μάχη για το Champions League, η Ένωση ήταν στο 74% και ακολουθούσαν οι «ερυθρόλευκοι» με 55% και οι «πράσινοι» με 54%, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε μόλις 15% πιθανότητες.

 Μετά το πέρας αυτής της αγωνιστικής δεν είχαμε τεράστιες αλλαγές, καθώς μόνο δύο ομάδες είδαν διαφοροποίηση στα ποσοστά τους. 

Συγκεκριμένα, το «τριφύλλι» πήγε στο 27%, ενώ ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα έχασε κι άλλο έδαφος, πέφτοντας στο 1%. Πλέον, η εκτίμηση του αλγόριθμου είναι πως ο τίτλος θα κριθεί στους 77 πόντους, ενώ αναμένεται «δραματικό» φινάλε στις μονομαχίες της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Στα ποσοστά για την έξοδο στο Champions League, η ΑΕΚ ανέβηκε στο 76%, ο Παναθηναϊκός είδε αύξηση 7%, οι Πειραιώτες πήγαν στο 57%, ενώ ο ΠΑΟΚ έπεσε στο 6%.