Ο Κάνααν που πρέπει να ξυπνήσει και το ντέρμπι που ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει!
i

Ο Κάνααν © Intime

Ο Κάνααν που πρέπει να ξυπνήσει και το ντέρμπι που ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει!

Aχιλλέας Μαυροδόντης 16:38 - 02.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:28 - 02.12.2022

Ο Αχιλλέας Μαυροδόντης γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού από την Εφές που… δεν λέει κάτι, την εικόνα του Κάνααν και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό!

Να ξεκινήσουμε από κάτι βασικό, όταν παλεύεις να βρεις λύσεις στον πάγκο σου και δεν μπορείς, δεν είναι πάντα δική σου ευθύνη. Κάτι τέτοιο πιστώνω και στον Γιώργο Μπαρτζώκα μετά την ήττα από την Εφές στην Πόλη.

Ο Έλληνας κόουτς προσπάθησε να βάλει στο παιχνίδι πολλούς, όμως λίγοι ήταν εκείνοι που έδειξαν ότι αντέχουν στην πίεση ενός τέτοιου αγώνα. Ο Βεζένκοφ ήταν για ακόμα μια φορά εξαιρετικός. Ο Σλούκας έκανε ό,τι μπορούσε, ο Φαλ ήταν πύργος, ο Λαρεντζάκης «κόμπρα», όμως από εκεί και πέρα δεν είδαμε το κάτι παραπάνω. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, βασικός αποδέκτης των… παραπόνων, όχι μόνο των δικών μου, αλλά και της πλειοψηφίας του κόσμου του Ολυμπιακού, είναι ο Αϊζάια Κάνααν.

Ο Αμερικανός δεν έχει μπει ακόμα στο κλίμα του Ολυμπιακού, δεν έχει βρει το χέρι του, ενώ χτες το… τερμάτισε, όταν έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, με τον Μπομπουά να του την κλέβει στο κέντρο του γηπέδου και να σκοράρει ανενόχλητος.

Δεν λέω πως πρέπει να τον αλλάξει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο κόουτς του Ολυμπιακού παλεύει να τον εντάξει στο σύνολο της ομάδας. Τον ξεκινούσε πεντάδα σε όλα τα παιχνίδια, όμως εκείνος ήταν… χλιαρός. Του έστειλε «μήνυμα» αφήνοντάς τον εκτός δωδεκάδας, παρέμεινε χλιαρός. Τον ξεκινά από τον πάγκο, τα ίδια. Γενικά δεν μπορώ να μην παραδεχθώ την προσπάθεια του κόουτς Μπαρτζώκα. Από την άλλη δεν μπορώ να μην δω πως ο Κάνααν δεν είναι αυτό που περιμέναμε.

Μάλλον λάθος. Ξέρουμε τι παίκτης είναι. Δεν δείχνει όμως αυτό που περιμέναμε. Διότι με 4.5 πόντους μέσο όρο και μόλις 12:57 στο παρκέ, δεν μπορούμε να πούμε πως έχει εντυπωσιάσει, ειδικά από τη στιγμή που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Αρκετά όμως με τον Κάνααν. Ας πάμε στα του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός για 28 λεπτά ήταν κυρίαρχος στο παρκέ. Είχε βάλει στα σχοινιά την Εφές και τη γρονθοκοπούσε ανελέητα. Παρόλα αυτά, ήρθε ένα τετράλεπτο που τα κατέστρεψε όλα. Από το 28’ μέχρι το 32’ η Εφές έτρεξε ένα 12-0, πήρε το προβάδισμα, βρήκε ρυθμό και στη συνέχεια δεν μπορούσε κανείς να την σταματήσει.

Όχι ότι δεν προσπάθησε ο Ολυμπιακός. Αντιθέτως! Τα περισσότερα σουτ που πήρε η Εφές ήταν με την άμυνα κρεμασμένη πάνω από τους παίκτες, όμως, όταν έχεις την πολυτέλεια να έχεις τους Μίτσιτς, Κλάιμπερν και Μπομπουά στο ρόστερ σου, τότε πρέπει να τα κάνεις ΟΛΑ χάλια για να μην ξεσπάσεις κάποια στιγμή.

Οι τρεις τους έβαλαν τους 61 από τους 82 πόντους της Εφές, ενώ βοήθησαν σε όλους σχεδόν τους τομείς του αγώνα. Κάπως έτσι ήρθε μια ήττα για τον Ολυμπιακό η οποία ναι μεν πονάει σε ό,τι έχει να κάνει με το ΄γόητρο, καθώς και ήθελε εκδίκηση για τον αποκλεισμό στο Φάιναλ Φορ, αλλά και έφτασε πολύ κοντά στο θετικό αποτέλεσμα, όμως στο τέλος λύγισε.

Το σημείο που προβληματίζει τον Γιώργο Μπαρτζώκα, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, είναι το γεγονός πως για τρίτο ματς ο Ολυμπιακός βρέθηκα με τουλάχιστον 10 πόντους μπροστά και τελικά γνώρισε την ήττα. Θέμα πνευματικό αυτό και σίγουρα θα το κοιτάξει στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά. Τώρα όμως τα αφήνει όλα πίσω, καθώς έρχεται η ΜΗΤΕΡΑ των μαχών!

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την Δευτέρα, σε ένα ματς που μπορεί να του δώσει από τώρα το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς της Basket League. Πέρσι ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό, όμως η συνέχεια είναι γνωστή. Παρόλα αυτά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δεν θέλουν να επαναλάβουν το περσινό λάθος και σε ένα στάδιο που θα φλέγεται, θέλουν να πάρουν τη νίκη και να κάνουν… χαρούμενες γιορτές!

Η νίκη λοιπόν είναι επιτακτική ανάγκη, καθώς θα κάνει τα πάντα καλύτερα και θα δώσει στον Ολυμπιακό την ηρεμία και τον χρόνο να συνεχίσει τη δουλειά απερίσπαστος. Εξάλλου, όπως είπαμε παραπάνω, πρέπει να «κερδίσει» τον Κάνααν, καθώς χρειάζεται την ποιότητά του. Με λίγα λόγια, χρειάζεται ένα καλό… ξυπνητήρι για τον Αμερικανό γκαρντ, διότι ξαναλέμε πως την ποιότητα την έχει.

ΥΓ. Ο Ολυμπιακός δεν χάθηκε με την ήττα στην Εφές. Το θέμα είναι να μην κάνει αρνητικό σερί…

ΥΓ2. Ο Σάσα Βεζένκοφ πάει τρένο. Άραγε θα βρεθεί κανείς να μπορέσει να τον σταματήσει; Άλλωστε, όπως είχαμε πει και στο προηγούμενο blog, είναι ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ παίκτης ολόκληρης της Ευρωλίγκας.

ΥΓ3. Έρχονται όμορφα πραγματάκια στο Sportal.gr. Μείνετε συντονισμένοι!