Ο Καλλινικίδης αποσύρθηκε από το μπάσκετ και κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές

Ο Καλλινικίδης αποσύρθηκε από το μπάσκετ και κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές

Γιώργος Γαβριλάκης 11:36 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:38 - 28.04.2024

Πριν από μερικές ώρες έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με την Μεγαρίδα στην 29η σεζόν (!) της επαγγελματικής του καριέρας στο μπάσκετ και ο 47χρονος Άκης Καλλινικίδης πλέον ετοιμάζεται για... ευρωπαϊκή πορεία. Κατεβαίνει με το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουδάκη στις Ευρωεκλογές...

Ξεκίνησε την καριέρα του στο μπάσκετ το... μακρινό 1995 και στην αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο Άκης Καλλινικίδης είχε προαναγγείλει πως θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο τέλος της 29ης σεζόν του!

Όταν η Μεγαρίδα, η τελευταία του ομάδα, έπαιξε και έχασε από τον Ηρακλή το Σάββατο (27/4), αποκλείστηκε από το Final Four της Elite League και ο 47χρονος γκαρντ έπαιξε για τελευταία φορά το αγαπημένο του άθλημα.

Στην διάρκεια της μεγάλης του πορείας, φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ, έπαιξε στη μεγάλη κατηγορία με τον Πανελλήνιο, το Ρέθυμνο, το Αιγάλεω, με το οποίο αγωνίστηκε συνολικά 13 χρόνια. Και στα μεγάλα σαλόνια και στα... αλώνια. Επίσης τίμησε τον Χολαργό, τον Αρκαδικό και τον Οίακα Ναυπλίου.

Η ενεργή του δράση πάντως συνεχίζεται, απλώς από τα παρκέ του αθλήματος που αγάπησε μεταφέρεται στην πολιτική. Ο Καλλινικίδης είναι ένας από τους 42 υποψηφίους που έχρισε το ΜΕΡΑ 25 με επικεφαλής τον Γιάνη Βαρουφάκη που θα πάρει ζητήσει την στήριξη του κόσμου στις επερχόμενες Ευρωεκλογές (9 Ιουνίου 2024).

Το βιογραφικό που ανήρτησε το ΜΕΡΑ 25

Καλλινικίδης Αβραάμ (Άκης)
Επαγγελματίας αθλητής | Γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα μαζί με τη σύντροφό του και την κόρη του. Μεγάλωσε στην Κυψέλη και έζησε από πρώτο χέρι όλα τα στάδια της εξέλιξής της σε πολυπολιτισμική-πολυσυλλεκτική. Είναι επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής με καριέρα που αριθμεί αισίως 29 χρόνια, αγωνιζόμενος έως αυτή την στιγμή στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει ζήσει περιστασιακά στη Φινλανδία και στη Σουηδία και εργάστηκε στις χώρες αυτές πάνω στον τομέα του (αθλητής-προπονητής προσφύγων).

Tags: