Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του Άλκη: «Ήταν 12 και ήταν 3...» (vid)
i

© Intime

Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του Άλκη: «Ήταν 12 και ήταν 3...» (vid)

Sportal newsroom 23:39 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:49 - 12.07.2023

Μετά την ανακοίνωση για τους 12 κατηγορούμενους, ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού συγκλόνισε με τα λόγια του στους εκπρόσωπους του Τύπου.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των ποινών στους 12 κατηγορούμενους, ο Γιάννης Πουλτσίδης, εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν κατά την άγρια οπαδική επίθεση, βγήκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης και μίλησε για «δίκαιη απόφαση».

«Οι δύο αυτοί άνθρωποι έδειξαν τι είναι ήθος, αξιοπρέπεια και πολιτισμός. Κάθε συνεδρίαση αυτής της μαραθώνιας δίκης ήταν ένας Γολγοθάς για αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους και αποτελεί τιμή μου που τους γνώρισα σαν ανθρώπους», ανέφερε αρχικά για τους γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου φιλάθλου του Άρη, ενώ σε ερώτημα των δημοσιογράφων αν κρίνει ότι οι ποινές ήταν εξοντωτικές ο Γιάννης Πουλτσίδης απάντησε: «Οι ποινές ήταν δίκαιες».

Τέλος, προχώρησε σε μια συγκλονιστική δήλωση-απάντηση σε κάποιους που υποστήριξαν ότι οι δώδεκα οπαδοί του ΠΑΟΚ υγιές κομμάτι της κοινωνίας. «Ήταν 12 και ήταν 3, ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι στα αστακοί και ήταν άοπλοι, ήταν οι ψυχές τους γεμάτες μίσος και κακία και ήταν οι ψυχές τους γεμάτες αγάπη. Η Δικαιοσύνη όμως είναι ακέραια και επέβαλε την δίκαιη ποινή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tags: