Γονείς Άλκη Καμπανού: «Μεγάλη δικαίωση, αλλά το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω» (vid)
i

© Intime

Γονείς Άλκη Καμπανού: «Μεγάλη δικαίωση, αλλά το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω» (vid)

Sportal newsroom 23:03 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:03 - 12.07.2023

Μετά την ανακοίνωση για τους 12 κατηγορούμενους, οι γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των ποινών στους 12 κατηγορούμενους, οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού φίλαθλου του Άρη παραχώρησαν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου. «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι μία μεγάλη δικαίωση για την οικογένεια μας, αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», είπε αρχικά η μητέρα του Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου, ενώ στη συνέχεια ο πατέρας του, Αριστείδης Καμπανός, ευχαρίστησε τον κόσμο που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά του και τόνισε ότι επήλθε δικαιοσύνη.

Δίκη Άλκη Καμπανού: Ισόβια στους 7 από τους 12 κατηγορούμενους προτείνει η εισαγγελέας - Κανένα ελαφρυντικό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

16:18 - 12.07.2023

Δίκη Άλκη Καμπανού: Ισόβια στους 7 από τους 12 κατηγορούμενους προτείνει η εισαγγελέας - Κανένα ελαφρυντικό

Ισόβια κάθειρξη για τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού πρότεινε η εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

«Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρχε τιμωρία. Η ποινή δεν είναι εξοντωτική, ήταν μέσα στα πλαίσια του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος του παιδιού μου», είπε ο κ. Καμπανός, ενώ σε ερώτηση για την πιο δύσκολη στιγμή της δίκης, ανέφερε: «Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο, κυρίως κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των ιατροδικαστών και προσπαθούσα να συγκρατήσω την ψυχραιμία και την ηρεμία μου. Καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε δικαίωση με την απόφαση του δικαστηρίου»,