Δίκη Άλκη Καμπανού: Ισόβια στους 7 από τους 12 κατηγορούμενους προτείνει η εισαγγελέας - Κανένα ελαφρυντικό

Δίκη Άλκη Καμπανού: Ισόβια στους 7 από τους 12 κατηγορούμενους προτείνει η εισαγγελέας - Κανένα ελαφρυντικό

Sportal newsroom 16:18 - 12.07.2023 / Ανανεώθηκε: 16:26 - 12.07.2023

Ισόβια κάθειρξη για τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού πρότεινε η εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Ισόβια κάθειρξη για τους 7 από τους 12 κατηγορούμενους της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού πρότεινε η εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Για τους υπόλοιπους πέντε η εισαγγελέας πρότεινε  15 χρόνια φυλάκιση.

Νωρίτερα, έδρα αποφάσισε ομόφωνα την απόρριψη των ελαφρυντικών που είχαν ζητήσει οι κατηγορούμενοι, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας.

Τι ελαφρυντικά ζήτησαν οι κατηγορούμενοι

Οι συνήγοροι υπεράσπισης είχαν ζητήσει να αναγνωριστεί, μεταξύ άλλων, το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 133 του Ποινικού Κώδικα η ηλικία 18-25 αποτελεί μεταβατικό στάδιο για την προσωπικότητα του δράστη και χρήζει επιεικέστερης μεταχείρισης.

Παράλληλα, οι συνήγοροι ζήτησαν την προηγούμενη εβδομάδα να αναγνωριστούν και άλλα ελαφρυντικά για τους 12 κατηγορούμενους, στον βαθμό που ισχύουν για τον κάθε ένα, ότι το έγκλημα τελέστηκε λόγω νεαρής ηλικίας, ο πρότερος σύννομος βίος, η μεταμέλεια για τις πράξεις τους και η καλή διαγωγή τους στις φυλακές.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει ο Αλέξης Κούγιας είναι αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης. «Μπορεί να ανοίξει το αδίκημα της αφαιρέσεως ανθρώπινης ζωής, επειδή το προστατευόμενο αγαθό είναι το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή, η ζωή η ίδια, είναι η αυστηρότερη ποινή, ισόβια κάθειρξη», είχε σχολιάσει ο γνωστός ποινικολόγος.

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού σόκαρε την ελληνική κοινωνία. Ο 19χρονος φοιτητής έπεσε νεκρός την 1η Φεβρουαρίου του 2022 μετά από πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε για οπαδικούς λόγους.