Δίκη Άλκη: Έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου άσκησε ο εισαγγελέας

Κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

i

©Intime

Δίκη Άλκη: Έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου άσκησε ο εισαγγελέας

Sportal newsroom 11:26 - 21.07.2023

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης άσκησε έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος των 12 νεαρών, για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου, καθώς υεωρεί ότι οι ποινές που επιβλήθηκαν θα έπρεπε να είναι βαρύτερες για κάποιες από τις πράξεις.

Συγκεκριμένα, διαφωνεί με τη μετατροπή της κατηγορίας από άμεσο σε ενδεχόμενο δόλο, ενώ για τρεις καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί θεωρεί ότι έπρεπε να κριθούν ένοχοι… ο μεν 1ος για ηθική αυτουργία και οι άλλοι δύο για αυτουργία. Αυτό σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν στο Εφετείο εκ του μηδενός.

Παράλληλα ανέφερε ότι πρέπει ότι πρέπει να διατηρηθεί η απόφαση μόνο για τους δύο που καταδικάστηκαν τον έκτο και τον όγδοο κατηγορούμενο. Ο κ.Καλλίδης θεωρεί μάλιστα ότι είναι εσφαλμένη η απόφαση και όσον αφορά την επιβολή κάποιων ποινών. Θυμίζουμε ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης είχε υποβάλει αίτημα προς τον Εισαγγελέα Εφετών να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη.