Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

© Intime

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Sportal newsroom 11:19 - 28.03.2023 / Ανανεώθηκε: 11:26 - 28.03.2023

Στις 21 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εθνικές εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει αυτή την ώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου. Οι δεύτερες εκλογές εάν χρειαστεί θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός έκανε έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αναφέρθηκε περιληπτικά τόσο στην οικονομία όσο και στις διεθνείς συνεργασίες και το μεταναστευτικό. Παράλληλα δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την τραγωδία στα Τέμπη. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη κάλπη θα κρίνει πώς θα κυβερνήσει.

Τα άλλα θέματα του υπουργικού συμβουλίου

Κύριο θέμα της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, δράσεων για τη δημόσια διοίκηση:

  1. Ερανιστικό νομοσχέδιο
  2. Καθορισμός των αρμόδιων υπηρεσιών και των συγκεκριμένων ποσοτικών στόχων για την εφαρμογή του Συστήματος Κινήτρων και Ανταμοιβής Υπαλλήλων στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής,
  3. Ενημέρωση για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού,
  4. Αποτίμηση παρεμβάσεων για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια του δημοσίου τομέα,
  5. Δράσεις για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη λειτουργία του κράτους.