Νέο χειρουργείο για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη
i

©intime

Νέο χειρουργείο για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη

Sportal newsroom 11:08 - 08.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:34 - 08.12.2023

Ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα χθεσινά (7/12) επεισόδια στο Ρέντη πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείο για να γίνει καθαρισμός των ιστών.

Σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα χθεσινά (7/12) επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ η επέμβαση που του έγινε χθες ήταν για να αποκατασταθεί το θέμα της αιμορραγίας, όπου ο άνδρας έπαθε ανακοπή και επανήλθε μέσω της χρήσης ΚΑΡΠΑ. 

Σήμερα λοιπόν το νέο χειρουργείο αφορά τον καθαρισμό των ιστών. Κάτι που είναι απαραίτητο αφού όταν μια ναυτική φωτοβολίδα περνάει μέσα στον οργανισμό και χτυπάει το σώμα, η καύση της πρωτεϊνικής ύλης συνεχίζεται. Η φλόγα μάλιστα βγαίνει από το σώμα μέχρι να σβήσει, αφού δεν σταματάει μέχρι να σβήσει. 

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που βγήκε νωρίτερα μέσα στην ημέρα, μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2, αλλά και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων του αστυνομικού. Ο 31χρονος αυτή τη στιγμή παραμένει στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώραν 22:00 της 7ης-12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock.

Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό.

Απόψε ο νέος «κοινός» τόπος συνάντησης ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και τις δυνάμεις των ΜΑΤ - Τα επεισόδια στον Βόλο και η επιφυλακή εν όψει ΣΕΦ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

10:34 - 08.12.2023

Απόψε ο νέος «κοινός» τόπος συνάντησης ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού και τις δυνάμεις των ΜΑΤ - Τα επεισόδια στον Βόλο και η επιφυλακή εν όψει ΣΕΦ

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών έχουν γίνει δύο φορές επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Ολυμπιακού και των ΜΑΤ και σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Μπάγερν Μονάχου στο ΣΕΦ. Με βάση τα γεγονότα των τελευταίων ημερών λοιπόν στο σημερινό παιχνίδι πρέπει όλοι να είναι υποψιασμένοι για το παραμικρό.

Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση.

Ο ασθενής σε βαριά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».