Όλο το διαβιβαστικό με τον τραυματισμό του αστυνομικού – Οι κινήσεις του 18χρονου και οι καταθέσεις της κοπέλας του και 26χρονου οπαδού

Όλο το διαβιβαστικό με τον τραυματισμό του αστυνομικού – Οι κινήσεις του 18χρονου και οι καταθέσεις της κοπέλας του και 26χρονου οπαδού

Sportal newsroom 21:20 - 11.12.2023 / Ανανεώθηκε: 21:21 - 11.12.2023

Όλα όσα αναφέρονται στη δικογραφία για τη σύλληψη του 18χρονου οπαδού, ο οποίος ομολόγησε ότι τραυμάτισε τον αστυνομικό, η κατάθεση της κοπέλας του και 26χρονου οπαδού.

«Πάρτη, βγάλε το καπάκι τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους…». Με αυτές τις οδηγίες, ο κουκουλοφόρος – καθοδηγητής της «αγέλης των χούλιγκαν», όπλισε με την ναυτική φωτοβολίδα το χέρι του 18χρονου, για να στοχεύσει σε ευθεία βολή τον αστυνομικό των ΜΑΤ και να τον στείλει να χαροπαλεύει στη δολοφονική ενέδρα στου Ρέντη.

Αυτό προκύπτει, μέσα από το διαβιβαστικό της Ελληνικής Αστυνομίας που παρουσιάζει το newsit.gr. Μέσα από τις σελίδες του, αποκαλύπτεται όλο το χρονικό, ο ρόλος του 26χρονου μανατζερ γνωστού τράπεζα, τι ισχυρίζεται ο 18χρονος συλληφθείς, αλλά και η 17χρονη φίλη του, στην οποία εκμυστηρεύτηκε τι είχε συμβεί. Κατά του συλληφθέντος, σχηματίστηκε δικογραφία για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας», «Περί όπλων» και «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας – κατοχή και χρήση φωτοβολίδων» και ανδρός αγνώστων στοιχείων ταυτότητας, κατηγορουμένου για ηθική αυτουργία στις πράξεις, που τελέστηκαν την 21:20΄ ώρα περίπου της 7-12-2023, σε κοντινή απόσταση από το Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, σε βάρος του Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη.

Σε καταστολή με μηχανικό αερισμό

Στις πρώτες γραμμές, ξεδιπλώνεται το χρονικό του τρόμου. «Ειδικότερα, την 21:20΄ ώρα περίπου της 7-12-2023, εκτυλίχθηκαν επεισόδια, μεταξύ οπαδών της ομάδας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και Αστυνομικών Δυνάμεων, σε κοντινή απόσταση από το Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου διεξαγόταν αγώνας βόλεϊ, ανάμεσα στις ομάδες του Ο.Σ.Φ.Π. και του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του ανωτέρω Αστυνομικού της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης από ναυτική φωτοβολίδα που τον χτύπησε στα κάτω άκρα. Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ανέλαβε τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προανάκρισης, σχετικά με τα ως άνω επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων επήλθε ο τραυματισμός του Υπαρχιφύλακα Γεωργίου Λυγγερίδη. Όπως προκύπτει από τα ιατρικά ανακοινωθέντα, όπως αυτά εμφαίνονται σε ηλεκτρονικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, ο Γεώργιος Λυγγερίδης, νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, σε καταστολή με μηχανικό αερισμό, η δε κατάσταση της υγείας χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη».

Τους έδωσε «βαθύ λαρύγγι»

Αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση στου Ρέντη σε βάρος του αστυνομικού, κάποια στόματα προθυμοποιήθηκαν να μιλήσουν. Ένα από αυτά, το «βαθύ λαρύγγι» μίλησε και έδωσε στους αστυνομικούς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Αμέσως, δύο πρόσωπα μπήκαν στο μικροσκόπιο. Ο 18χρονος συλληφθείς και ένας 26χρονος ο οποίος είναι μάνατζερ γνωστού τράπερ. Όπως αναφέρεται στην δικογραφία: «Στην Υπηρεσία μας περιήλθαν, την 9-12-2023, ανώνυμες καταγγελίες αναφορικά με άτομα που πιθανόν σχετίζονται με την ανωτέρω επίθεση. Προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των εν λόγω καταγγελιών, αναζητήθηκαν από Αστυνομικούς της Υπηρεσίας μας ο 18χρονος και ένας 26χρονος, προκειμένου να εξεταστούν σχετικά».

Τι είπε ο μάνατζερ του τράπερ

Το μεσημέρι της 9ης Δεκεμβρίου, ο 26χρονος μάνατζερ του γνωστού τράπερ, εντοπίστηκε πλησίον της οικίας του στην περιοχή του Περιστερίου και προσήχθη. Εξεταζόμενος όπως επισημαίνεται στο διαβιβαστικό: «ανέφερε ότι ουδεμία σχέση έχει με τον τραυματισμό του Αστυνομικού. Όπως δήλωσε, μετέβη στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, πριν την έναρξη του αγώνα βόλεϊ, προκειμένου να μεταφέρει τα πανό που θα έμπαιναν στις εξέδρες, πλην όμως ο ίδιος αποχώρησε πριν αρχίσουν τα επεισόδια. Ανέφερε δε, ότι κατά την εκεί ολιγόλεπτη παραμονή του, άτομα από τον περίγυρό του, του ανέφεραν, ότι επρόκειτο να γίνουν επεισόδια από κάποιους οπαδούς που σκόπιμα θα επιτίθονταν στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξωθεν του γυμναστηρίου για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα». Ακολούθησε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, στην οικία του 26χρονου στο Περιστέρι, κατά την οποία δεν βρέθηκε κάτι άξιο λόγου. Παράλληλα, ελήφθη δείγμα βιολογικού υλικού, καθώς και δείγματα καταλοίπων από τα χέρια του προς ανίχνευση ιχνών πυρίτιδας τα οποία θα αποσταλούν στα εργαστήρια της Δ.Ε.Ε.

Όσον αφορά στον 18χρονο αρχικά διαπιστώθηκε ότι συγκαταλεγόταν στη λίστα των ατόμων που προσήχθησαν από Αστυνομικές Δυνάμεις από το Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη», αμέσως μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν, ενώ αφέθηκε ελεύθερος την 8-12-2023.

Τι κατέθεσε η 17χρονη φίλη του

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό το βράδυ της 9ης Δεκεμβρίου, ο 18χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή του Ζεφυρίου, μαζί με τη 17χρονη σύντροφό του και από κοινού οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια. Όπως είπε η 17χρονη, ο 18χρονος, είχε μεταβεί στου Ρέντη για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ, μαζί με τον αδερφό του και εν συνεχεία προσήχθη από τους Αστυνομικούς, χωρίς όμως να έχει κάποια σχέση με τον τραυματισμό του Αστυνομικού. Ανέφερε δε, ότι όταν συναντήθηκε από κοντά με τον 18χρονο, της εκμυστηρεύτηκε ότι ήταν αγχωμένος και φοβόταν μήπως βρεθούν τα αποτυπώματά του σε καπνογόνο που είχε πιάσει με τα χέρια του για μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο του είχε δώσει κάποιο άγνωστο άτομο, λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια.

Τι είπε ο 18χρονος

Κατά την εξέταση του ο 18χρονος ομολόγησε ότι εκείνος πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον Αστυνομικό κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Είπε ότι είναι φίλαθλος της ομάδας του Ολυμπιακού και ότι είχε μεταβεί μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του (αναφέρει τα ονόματα τους) στο γήπεδο προκειμένου να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Όταν ξεκίνησαν, είπε, ότι κάποιοι από τους οπαδούς του Ολυμπιακού άρχισαν να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών και ο 18χρονος τους ακολούθησε.

«Πάρτη, βγάλε το καπάκι τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους», είπε ο καθοδηγητής

Σε ό,τι αφορά στον «άγνωστο Χ» κουκουλοφόρο καθοδηγητή, ανάφερε ότι «συγκεκριμένα, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς είπε χαρακτηριστικά «πάμε έξω στους μπάτσους». Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των Αστυνομικών, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους». Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους Αστυνομικούς, ο 18χρονος, θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον Αστυνομικό στο πόδι του».

Άλλαξε τηλέφωνο και «κατέβασε» τα social

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό, ο 18χρονος, αμέσως μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού: «Φοβούμενος για αυτό το οποίο είχε συμβεί, επέστρεψε στο εσωτερικό του γηπέδου, αναφέροντας στον αδερφό του και στους φίλους του, τι ακριβώς είχε συμβεί προ ολίγου Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι, πρωινές ώρες της 9-12-2023, φοβούμενος για τις συνέπειες τις πράξης του, άλλαξε τον αριθμό της τηλεφωνικής σύνδεσης και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος, καθώς επίσης διέγραψε τις φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο προφίλ του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά στα άτομα στα οποία εκμυστηρεύτηκε, ότι τραυμάτισε με τη ναυτική φωτοβολίδα τον Αστυνομικό της Υ.Α.Τ., ο κατηγορούμενος δήλωσε πως για το συμβάν, πέραν των ατόμων με τα οποία βρισκόταν στο γήπεδο, ενημέρωσε τη σύντροφό του και τον αδερφό του. Άπαντες οι ανωτέρω, πλην ενός τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν αργότερα, επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του, αναφέροντας την κακή ψυχολογική του κατάσταση, μετά το περιστατικό».

Έφοδος στο σπίτι του – «Έπλυνα τα ρούχα γιατί φοβήθηκα»

Το πρωί της 10ης Δεκεμβρίου, κατά την έφοδο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του 18χρονου οι αστυνομικοί, όπως αναφέρεται στην δικογραφία βρήκαν και κατέσχεσαν «ένα μπουφάν, ένα παντελόνι φόρμας και ένας ζεύγος παπουτσιών άπαντα μαύρου χρώματος, τα οποία επιδείχθηκαν στον κατηγορούμενο, που επιβεβαίωσε ότι ήταν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα των επεισοδίων.

Ο πατέρας του 18χρονου: «Τον έδωσε ο αρχηγός που είναι κουμπάρος μας, έχει σχέση με γνωστό τράπερ» (vid)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

17:19 - 11.12.2023

Ο πατέρας του 18χρονου: «Τον έδωσε ο αρχηγός που είναι κουμπάρος μας, έχει σχέση με γνωστό τράπερ» (vid)

Ο πατέρας του 18χρονου οπαδού που συνελήφθη για τον τραυματισμό του αστυνομικού έκανε δηλώσεις σε τηλεοπτική εκπομπή κι αναφέρθηκε στον καθοδηγητή της επίθεσης.

Σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι τα έπλυνε, γιατί φοβήθηκε. Από τον κατηγορούμενο, κατά τη διαδικασία προσαγωγής του από το κλειστό γυμναστήριο, είχαν ληφθεί αποτυπώματα, δείγμα βιολογικού υλικού και δείγμα καταλοίπων πυρίτιδας από τους Αστυνομικούς της Υ.Α.Β.Α.Χ.. Οι εργαστηριακές εξετάσεις που εκκρεμούν, θα υποβληθούν συμπληρωματικά, αμέσως μόλις περιέλθουν στην Υπηρεσία μας. 11. Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στο Τμήμα Πειστηρίων με νεότερη αναφορά μας. Παρά τις αναζητήσεις μας δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση των στοιχειών ταυτότητας του άγνωστου δράστη».