Αποβλήθηκε από το σχολείο για 15 μέρες η μαθήτρια που κατήγγειλε τον Κλέιμαν για σεξουαλική κακοποίηση!

Ο Μπόρις Κλέιμαν.

Αποβλήθηκε από το σχολείο για 15 μέρες η μαθήτρια που κατήγγειλε τον Κλέιμαν για σεξουαλική κακοποίηση!

Γιώργος Σακελλαρίου 21:55 - 21.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 21.04.2023

Η 17χρονη Βελγίδα που κατήγγειλε τον πρώην παίκτη του Βόλου Μπόρις Κλέιμαν και μερικοί ακόμα συμμαθητές της, αποβλήθηκαν από το σχολείο, διότι παραβίασαν τους κανόνες για το νυχτερινό ωράριο.

Εκτός σχολικού περιβάλλοντος τέθηκε η Βελγίδα μαθήτρια που κατήγγειλε τον Μπόρις Κλέιμαν για σεξουαλική κακοποίηση σε κλαμπ της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, η 17χρονη μαθήτρια κι όσα παιδιά ήταν μαζί της το βράδυ που συνέβη το περιστατικό, αποβλήθηκε από το σχολείο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο Βέλγιο και συγκεκριμένα της ιστοσελίδας «www.7sur7.be», η μαθήτρια αποβλήθηκε από τη διοίκηση του σχολείου, διότι παραβίασε τους κανόνες για το νυχτερινό ωράριο, στη διάρκειας της εκδρομής στην Ελλάδα.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται: «Μάθαμε στα μέσα Απριλίου ότι ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Μπόρις Κλέιμαν είχε συλληφθεί, αφού μία 17χρονη Βελγίδα μαθήτρια, τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση έξω από ένα μπαρ στην Αθήνα. Η νεαρή μαθήτρια έχει πλέον αποβληθεί από το σχολείο της. Αυτή η απόφαση δεν σχετίζεται με το περιστατικό, αλλά ελήφθη επειδή η κοπέλα, μαζί με άλλους μαθητές, παραβίασε την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ της επίθεσης.

Το Zevenkerken Abbey School στη Μπριζ έχει ελαφρώς λιγότερους μαθητές από το συνηθισμένο αυτή την εβδομάδα. Η διοίκηση απέβαλε μια ομάδα εφήβων που δεν σεβάστηκαν τους κανόνες που είχαν συμφωνηθεί κατά τη σχολική τους εκδρομή στην Ελλάδα στις αρχές Απριλίου.

Στους μαθητές εμπλέκεται η 17χρονη που έγινε διεθνώς πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, αφού κατηγόρησε τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Μπόρις Κλέιμαν για επίθεση σε πολυτελές νυχτερινό κέντρο στην καρδιά της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, ο Μπόρις Κλέιμαν, ένας 33χρονος πρώην διεθνής Ισραηλινός ποδοσφαιριστής, πλησίασε την 17χρονη μαθήτρια κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Αφού είχε πιει μερικά ποτά, ο αθλητής προσπαθούσε να την πείσει να κάνει σεξ μαζί του. Εξαιτίας της άρνησης της μαθήτριας, στη συνέχεια διέπραξε «άσεμνες πράξεις» προς τη νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με την αστυνομία. Έκτοτε, ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη και αποχώρησε από την ποδοσφαιρική του ομάδα, αλλά συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι δεν έκανε τίποτα κακό. Αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης.

Το βράδυ της επίθεσης, η νεαρή κοπέλα πρέπει να ήταν πίσω στο ξενοδοχείο μισή ώρα νωρίτερα. Πράγματι, οι μαθητές ήταν ελεύθεροι να απολαύσουν τη βραδιά τους, αλλά αναμένονταν στη 1:30 π.μ. στις εγκαταστάσεις, όπου έμενε η τάξη. Ωστόσο, η κοπέλα και άλλοι σύντροφοι έσπασαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και συνέχισαν το πάρτι. Το περιστατικό με τον ποδοσφαιριστή συνέβη γύρω στις 2 τα ξημερώματα.

Ως εκ τούτου, η διοίκηση αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις στους μαθητές που δεν έχουν σεβαστεί τον κανόνα. Έτσι αποβλήθηκαν για δεκαπέντε ημέρες και επίσης δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν σε τρεις αθλητικές διοργανώσεις. Το σχολείο δεν θέλησε να επεκταθεί σχετικά με την αναστολή, αρκούμενο στην επιβεβαίωση γραπτώς ότι είχε επιβληθεί κύρωση.

«Η τιμωρία είναι η εσωτερική και δεν θέλουμε να στιγματίσουμε τους ενδιαφερόμενους μαθητές. Τους επιβλήθηκαν κυρώσεις επειδή δεν τήρησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας», ανέφερε η διεύθυνση του σχολικού ιδρύματος. Σημειώστε ότι με αυτή την κύρωση το σχολείο δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση την καταγγελία της μαθήτριας».