Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού

Κυριάκος Μητσοτάκης

i

© Intime

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:56 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:58 - 28.12.2023

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρών στην κηδεία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Έφυγε από τη ζωή ο 31χρονος αστυνομικός, που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό στα επεισόδια οπαδών με αστυνομικές δυνάμεις έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για το Λιγκ Καπ.

Ο 31χρονος αστυνομικός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση. Δυστυχώς, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και υπέκυψε στα τραύματά του. Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί είχαν προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του ποδιού του, που επλήγη από τη ναυτική φωτοβολίδα.

Για το αιματηρό συμβάν, έχει προφυλακιστεί ένας 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού.

Όπως έγινε γνωστό, στην κηδεία του αστυνομικού θα βρεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εξόδιος ακολουθία του Γιώργου Λυγγερίδη θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Δημήτριο και η ταφή θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη αύριο Παρασκευή (29/12).

Μητσοτάκης: «Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν ζήτημα τιμής»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους του αστυνομικού μέσα από τα social media.

«Με οδύνη η Ελλάδα υποκλίνεται στην απώλεια του ήρωα αστυνομικού μας Γιώργου Λυγγερίδη. Στέκομαι με σεβασμό μπροστά στη θυσία του, την ώρα του καθήκοντος. Αλλά και στην άνιση μάχη που έδωσε, επί μέρες, μετά την άνανδρη επίθεση εναντίον του. Η τιμωρία των δολοφόνων του Ρέντη και το ξερίζωμα της βίας αποτελούν, πλέον, ζήτημα τιμής για την Πολιτεία και την κοινωνία.

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο 20 άτομα - Αρχίζει να διαφαίνεται η ιεραρχία στους συνδέσμους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

22:34 - 27.12.2023

Επεισόδια στου Ρέντη: Στο μικροσκόπιο 20 άτομα - Αρχίζει να διαφαίνεται η ιεραρχία στους συνδέσμους

Μετά τον θάνατο του 31χρονου αστυνομικού, που νοσηλευόταν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες - Ανάμεσα στους «αρχηγούς» και ο 26χρονος μάνατζερ γνωστού τράπερ

Μία ιερή πρόκληση στη μνήμη του Γιώργου στην οποία θα απαντήσουμε ενωμένοι. Με ισχύ, δικαιοσύνη και συνέπεια. Στους οικείους, τους φίλους και τους συναδέλφους του παλληκαριού με το εθνόσημο απευθύνω ειλικρινή συλλυπητήρια από τα βάθη της καρδιάς μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.