Συγκλονίζει ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης που έτρεξε από την Αθήνα - στα Τέμπη: «Έγινε ένα έγκλημα εδώ, πρέπει να το θυμόμαστε»
i

© Glomex

Συγκλονίζει ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης που έτρεξε από την Αθήνα - στα Τέμπη: «Έγινε ένα έγκλημα εδώ, πρέπει να το θυμόμαστε»

Γιάννης Λιβανός 16:05 - 28.02.2024

Ο υπερμαραθωνοδρόμος, Νίκος Κόντης, έτρεξε από την Αθήνα μέχρι το «σημείο μηδέν» στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη, ολοκληρώνοντας την Τρίτη (27/02) την προσπάθειά του, τιμώντας με αυτή του την κίνηση τους εκλιπόντες από το τραγικό δυστύχημα που έγινε πριν από ακριβώς έναν χρόνο.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα 28/02 από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και κόστισε σε 57 ανθρώπους τη ζωή τους. Το συμβάν αυτό θέλησε να τιμήσει με την παρουσία του στον τόπο του ατυχήματος, ο έμπειρος υπερμαραθωνοδρόμος, Νίκος Κόντης.

Ο υπερμαραθωνοδρόμος, Νίκος Κόντης λοιπόν,ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου (24/02) από τον Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα με στόχο να διανύσει 400 χιλιόμετρα και να φτάσει στο «σημείο μηδέν», στα Τέμπη δηλαδή, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη των θυμάτων που έχασαν τη ζωής τους έναν χρόνο πριν.

Ο Νίκος Κόντης ολοκλήρωσε την Τρίτη (27/2) την προσπάθειά του και βρέθηκε στη γενέτειρα του, στο Ζάππειο Λάρισας, όπου και έγινε δεκτός από τους συγχωριανούς του.

Συγκεκριμένα ο υπερμαραθωνοδρόμος είπε στην κάμερα: «Έγινε ένα έγκλημα εδώ, πρέπει να το θυμόμαστε. Πρέπει να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε παθητικοί και να προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό των παιδιών μας».