Ευχάριστα νέα: Ο Σέρχιο Ρίκο επιστρέφει στις προπονήσεις με την Παρί μετά το κώμα!

Σέρχιο Ρίκο

i

©Photo by Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images/Ideal Images

Ευχάριστα νέα: Ο Σέρχιο Ρίκο επιστρέφει στις προπονήσεις με την Παρί μετά το κώμα!

Κώστας Τόπας 08:27 - 28.02.2024

Ο Σέρχιο Ρίκο αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις με την Παρί Σεν Ζερμέν, μετά το σοκαριστικό τραυματισμό που υπέστη τον περασμένο Μάιο.

Σπουδαία νέα για τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Και για τον Σέρχιο Ρίκο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας, όπως αποκάλυψε η «Athletic», έχει επιτέλους αναρρώσει από το ανεύρυσμα εγκεφάλου που υπέστη στις 28 Μαΐου 2023. Ο τερματοφύλακας σχεδιάζει να επιστρέψει στην Παρί Σεν Ζερμέν τις επόμενες ημέρες, εν αναμονή του εξιτηρίου.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά, λοιπόν, ο Σέρχιο Ρίκο θα νιώσει ξανά ποδοσφαιριστής. Ο Ισπανός τερματοφύλακας πέρασε 26 ημέρες σε προκλητικό κώμα μετά από τραυματισμό στο κεφάλι από πτώση από άλογο, ενώ συνολικά παρέμεινε στο νοσοκομείο στη Σεβίλλη για 82 ημέρες.

«Έχασα 20 κιλά... Ζύγιζα περίπου 92 και έμεινα στα 73. Τώρα ζυγίζω 88 κιλά», δήλωσε ο Σέρχιο Ρίκο στο «COPE» τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τους τελευταίους μήνες έχει δώσει συνεντεύξεις στις οποίες ανέλυσε τη διαδικασία ανάρρωσής του. «Ένας γιατρός σου είπε ότι αν δεν ήσουν αθλητής υψηλού επιπέδου θα ήσουν νεκρός;» ρωτούν τον τερματοφύλακα στο «CANAL+ Foot». «Ναι, το είπε», απάντησε.

Ο Σέρχιο Ρίκο είχε ήδη ανακοινώσει ότι η ιδέα του ήταν να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Οι γιατροί του είπαν ότι μπορούσε να το κάνει: «Ο γιατρός ξαφνιάστηκε πολύ και άρχισε να μου εξηγεί ότι είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Μου είπε ναι. Από εκείνη τη στιγμή ένιωσα ανακούφιση. Παραλίγο να πεταχτώ από το κρεβάτι του νοσοκομείου Ζωή "Είναι πολύ σημαντικό. Κανείς δεν θέλει να πεθάνει, αλλά αν έπρεπε να σταματήσω να παίζω ποδόσφαιρο, δεν θα άξιζε τον κόπο», δήλωσε ο Ισπανός.