Μετά το «αντίο» του Εμπαπέ η Παρί ψάχνει το «μπαμ» με Κβαρατσχέλια
i

© PrtScr/Intime

Μετά το «αντίο» του Εμπαπέ η Παρί ψάχνει το «μπαμ» με Κβαρατσχέλια

Γιάννης Λιβανός 13:36 - 27.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 27.02.2024

Ο ατζέντης του Κβίτσα Κβαρατσχέλια επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της Παρί και έτσι φούντωσαν τα σενάρια που θέλουν τον Γεωργιανό να μετακομίζει το προσεχές καλοκαίρι στην «πόλη του φωτός», προκειμένου να αντικαταστήσει τον Εμπαπέ, που είναι πολύ πιθανό να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το «σίριαλ» του Εμπαπέ καλά κρατεί στην Παρί Σεν Ζερμέν και συμπαρασύρει στον διάβα του και άλλες περιπτώσεις παικτών! Μία τέτοια είναι ο Χβίτσα Κβαρατσχέλια της Νάπολι.

Ο μάνατζερ του Γεωργιανού παίκτη των «παρτενοπέι» ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Παρί για τον πελάτη του και η απάντησή του ήταν θετική!

Ο Κίλιαν Εμπαπέ αναμένεται να αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν το φετινό καλοκαίρι και ο γαλλικός σύλλογος ψάχνει να βρει τον αντικαταστάτη του από το «πάνω ράφι» φυσικά. Κάπως έτσι ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα κάποιων παικτών, εκ των οποίων ξεχωρίζουν αυτά των Ραφαέλ Λεάο, Βίκτορ Οσιμέν και Χβίτσα Κβαρατσχέλια.

Ο τελευταίος μάλιστα πέρυσι έκανε εντυπωσιακή σεζόν στη Νάπολι, και δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως ήταν ένας από τους στυλοβάτες των «παρτενοπέι» στην πρωταθληματική χρονιά που έκαναν, συνεισφέροντας 14 γκολ και 17 ασίστ σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η χρηματιστηριακή αξία του Γεωργιανού αγγίζει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ενδεικτικό της αξίας και της ποιότητας του ως παίκτη. Οι Παριζιάνοι φαίνεται πως έχουν σε περίοπτη θέση στη λίστα τους τον Κβαρατσχέλια, επομένως δεν αποκλείεται να κάνουν κίνηση για την απόκτηση του, αν όντως ο Εμπαπέ μετακομίσει στη Μαδρίτη.

Το ενδιαφέρον λοιπόν αυτό της Παρί ήρθε να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο μάνατζερ του Κβαρατσχέλια λέγοντας: «Φυσικά, υπάρχουν και προσφορές για τον Κβίτσα από κορυφαίους συλλόγους. Πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχουν προτάσεις; Θα γίνουν περισσότερες διευκρινίσεις για το θέμα τον Μάιο».

Φέτος η Νάπολι βιώνει μία εντελώς διαφορετική κατάσταση στην Ιταλία, έχοντας αλλάξει ήδη τρεις προπονητές στη μετά-Σπαλέτι εποχή. Δεν είναι καθόλου σταθερή στην απόδοση της και εκτός των άλλων υπέστη μέγα κάζο στο κύπελλο Ιταλίας, όπου αποκλείστηκε με 4-0 από την Φροζινόνε μέσα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα».

Ενδεικτικό είναι πως η Νάπολι βρίσκεται στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μακριά από τις θέσεις που οδηγούν σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις του χρόνου και επί της ουσίας η φετινή θα είναι μία χαμένη χρονιά για τους «παρτενοπέι» αν δεν προκύψει κάποια διάκριση στο τρέχον Champions League.

Όπως και η Νάπολι που είναι στα κάτω της φέτος, έτσι και ο Κβαρατσχέλια είναι κατώτερος από τα περσινά του στάνταρ, έχοντας έξι γκολ και τέσσερις ασίστ σε 23 αγώνες της Serie A.