Ζιντάν για τις φήμες περί Γιουβέντους: «Γιατί όχι; Τα πάντα μπορούν να συμβούν» (vid)

Ζινεντίν Ζιντάν

i

PrtScr

Ζιντάν για τις φήμες περί Γιουβέντους: «Γιατί όχι; Τα πάντα μπορούν να συμβούν» (vid)

Κώστας Τόπας 08:52 - 27.02.2024

Ο Ζινεντίν Ζιντάν παρευρέθηκε στην πρεμιέρα ενός ντοκιμαντέρ για τον πρώην προπονητή της Ιταλίας και της Γιουβέντους Μαρτσέλο Λίπι και σχολίασε το δικό του μέλλον. «Θα ήθελα να είμαι προπονητής στην Ιταλία».

Ο νικητής της Χρυσής Μπάλας και θρύλος της Γαλλίας, Ζινεντίν Ζιντάν άφησε για πρώτη φορά το στίγμα του στη Γιουβέντους υπό την καθοδήγηση του Λίπι, παίζοντας στους «μπιανκονέρι» από το 1996 μέχρι το ρεκόρ μετακίνησής του στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2001.

«Ως προπονητής, έμαθα πολλά τόσο από τον Λίπι όσο και από τον Κάρλο Αντσελότι», είπε ο Ζιντάν στο Sky Sport Italia και στο DAZN. «Ο Λίπι ήταν ο πρώτος προπονητής που πίστεψε πραγματικά σε μένα. Με έφερε στη Γιούβε και έγινα ο παίκτης που ήμουν χάρη σε αυτόν».

Ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του διασταυρώθηκε επίσης με τον Λίπι, ο οποίος ήταν προπονητής της ομάδας της Ιταλίας που κέρδισε τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στα πέναλτι. Ο Ζιντάν αποβλήθηκε στην παράταση επειδή χτύπησε με το κεφάλι τον Μάρκο Ματεράτσι στο στήθος και είχε ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του πριν από αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό.

Εν τω μεταξύ, ο Ζιντάν έχει συνδεθεί με πιθανή επιστροφή στη Serie A και τη Γιουβέντους ως προπονητής που θα αντικαταστήσει τον Μαξ Αλέγκρι την επόμενη σεζόν. Ρωτήθηκε αν θα ήθελε να έχει εμπειρία προπονητικής και στην Ιταλία.

«Γιατί όχι, όλα θα μπορούσαν να συμβούν. Θα ήθελα μια μέρα να γίνω προπονητής στην Ιταλία». Ο 51χρονος ήταν βοηθός προπονητή του Αντσελότι και στη συνέχεια ανέλαβε την κύρια δουλειά σε δύο διαφορετικές περιόδους από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Μάιο του 2018 και ξανά από τον Μάρτιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2021.

«Δεν είμαι στους πάγκους αυτή τη στιγμή, αλλά γιατί όχι; Μου αρέσει η Ιταλία και μου αρέσει που αγαπούν το ποδόσφαιρο στην Ιταλία», κατέληξε ο Γάλλος.