Ραγίζει καρδιές ο Σέρχιο Ρίκο: «Ήμουν 28 μέρες σε κώμα, έχασα 20 κιλά – Δεν θυμάμαι τίποτα»
i

/printscreen

Ραγίζει καρδιές ο Σέρχιο Ρίκο: «Ήμουν 28 μέρες σε κώμα, έχασα 20 κιλά – Δεν θυμάμαι τίποτα»

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:50 - 15.12.2023 / Ανανεώθηκε: 18:37 - 15.12.2023

O 30χρονος Ισπανός τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν Σέρχιο Ρίκο μετά την περιπέτεια υγείας που είχε δηλώσει αποφασισμένος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Ο Σέρχιο Ρίκο έδωσε τη «μάχη» του για τη ζωή μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας ιππασία τον περασμένο Μάιο και τα κατάφερε. Ο 30χρονος Ισπανός τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν έμεινε για 26 μέρες σε κώμα και τον περασμένο Αύγουστο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από τρεις μήνες (82 ημέρες) καθημερινού αγώνα. Πλέον ο Σέρχιο Ρίκο είναι καλά και δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. 

Ο Σέρχιο Ρίκο ήταν καλεσμένος του Χουάνμα Καστάνιο στην εκπομπή El Partidazo de COPE και μεταξύ άλλων δήλωσε: 

«Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα από αυτό το ατύχημα και τις 22 μέρες μου σε κώμα, ούτε από τις μέρες που σταδιακά με ξυπνούσαν από το κώμα. Όταν ξύπνησα, είδα δίπλα μου τη γυναίκα μου και τη μητέρα μου. Οι δικοί μου άνθρωποι ήταν αυτοί που πέρασαν πιο δύσκολα αυτό το διάστημα, γιατί εγώ δεν είχα τις αισθήσεις μου. Έχασα 20 κιλά. Ζύγιζα 92 κιλά πριν το ατύχημα και έφτασα στα 73. Τώρα έχω γίνει πάλι 88.

Ο Σέρχιο Ρίκο επέστρεψε κι αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Παρί (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

08:52 - 29.11.2023

Ο Σέρχιο Ρίκο επέστρεψε κι αποθεώθηκε από τους οπαδούς της Παρί (vid)

Ο τερματοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν, Σέρχιο Ρίκο επέστρεψε στο «Παρκ Ντε Πρενς» για πρώτη φορά μετά το σοβαρό του ατύχημα του στην ιππασία στις 28 Μαΐου και αποθεώθηκε από τους φιλάθλους των Παριζιάνων.

Ανυπομονώ να μου δώσουν οι γιατροί το ελεύθερο για να κάνω περισσότερες δραστηριότητες, γιατί νιώθω καλά. Θέλω να επιστρέψω ξανά στη ρουτίνα μου και νιώθω να θέλω να ξαναπαίξω ποδόσφαιρο. Το αντιμετωπίζω με ηρεμία, γιατί δεν είναι στο χέρι μου. Αν ήταν, θα έπαιζα ήδη, αλλά πρέπει να ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών γιατί αυτοί μου έσωσαν τη ζωή».