Ο Μεντιλίμπαρ τους έχεις όλους στην... τσίτα

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

i

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ/©Intime

Ο Μεντιλίμπαρ τους έχεις όλους στην... τσίτα

Για μία ακόμη φορά δεν έδειξε πολλά για τη βασική του ενδεκάδα στο Αγρίνιο…

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό εκτός έδρας με μία προπόνηση στο Ρέντη το μεσημέρι της Τρίτης. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για μία ακόμη φορά να μη δείχνει τίποτα αναφορικά με το αρχικό σχήμα που έχει σκοπό να παρατάξει στο Αγρίνιο. Απ' αυτό το πρώτο διάστημα που βρίσκεται ο Μεντιλίμπαρ στην ομάδα του Πειραιά έχει δείξει πως δε θέλει να ανοίγει τα χαρτιά του για την ενδεκάδα πριν από τον κάθε αγώνα. Συνήθως στην τελευταία προπόνηση τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα και φαίνεται πάνω-κάτω ποιοι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν στη βασική ενδεκάδα. Με τον Μεντιλίμπαρ όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Δεν του αρέσει του Βάσκου να δείχνει στους παίκτες ποιοι θα έχουν φανέλα βασικού και οι υπόλοιποι να... χαλαρώνουν. Σκοπός του είναι να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές μέχρι και λίγη ώρα πριν το κάθε ματς στην... τσίτα και έτοιμους όλους να μπουν και να προσφέρουν στην ομάδα.

Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα που φαίνονται στην ενδεκάδα, όπως τώρα για το Αγρίνιο στα δεξιά της άμυνας αναμένεται να είναι ο Κίνι, αφού δεν υπάρχει και άλλους έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τώρα το ρόστερ. Αλλά από εκεί και πέρα υπάρχουν «ανοιχτές» θέσεις, όπως είναι αυτή του παρτενέρ του Βέζο στο κέντρο της άμυνας. Ο έμπειρος αμυντικός φαίνεται πως θα είναι ο ένας στόπερ και δίπλα του πιθανότατα θα έχει τον Ρέτσο, αλλά και πάλι υπάρχει το σενάριο με τον Ντόη. Στ' αριστερά της άμυνας επέστρεψε στην αποστολή ο Ορτέγκα, αλλά υπάρχει και ο Ρίτσαρντς ο οποίος ήταν βασικός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Γενικά από τη στιγμή που ο Μεντιλίμπαρ δε δείχνει πολλά στις προπονήσεις για την ενδεκάδα, είναι και δύσκολο να προβλέψει κανείς το αρχικό σχήμα των «ερυθρόλευκων», από τη στιγμή που και στο κέντρο υπάρχουν αρκετές λύσεις παρά το γεγονός ότι λείπει ο Όρτα. Έχει βάλει ο κόουτς και τον Ιμπόρα στην εξίσωση, οπότε για την τριάδα του κέντρου υπάρχουν οι Ιμπόρα, Έσε, Τσικίνιο αλλά διεκδικούν θέση και οι Αλεξανδρόπουλος, Καρβάλιο. Πάντως ένα πιθανό σενάριο είναι αυτό με τους Έσε, Τσικίνιο, Καρβάλιο στην τριάδα των χαφ.

Στα εξτρέμ επέστρεψε στη δράση ο Ζέλσον Μάρτινς, όμως δύσκολα θα παίξει βασικός μετά από τόσο καιρό απουσίας του λόγω τραυματισμού. Οπότε οι Μασούρας, Ποντένσε συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να είναι στην ενδεκάδα και στην κορυφή της επίθεσης ο Ναβάρο είναι αυτός ο οποίος συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό να ξεκινήσει στο ματς, όπως δηλαδή και με τον Αστέρα Τρίπολης.