Η Ομόνοια καταδικάζει τα όσα συνέβησαν στη Λεμεσό: «Τα φασιστικά πογκρόμ δεν έχουν θέση στην Κύπρο»
i

© Facebook & Twitter

Η Ομόνοια καταδικάζει τα όσα συνέβησαν στη Λεμεσό: «Τα φασιστικά πογκρόμ δεν έχουν θέση στην Κύπρο»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 19:17 - 02.09.2023

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Λεμεσό έσπευσε να καταδικάσει με σκληρή ανακοίνωση η Ομόνοια, η οποία υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι: «Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη έχουν καταρρακωθεί από τον ρατσισμό, τον φασισμό και τη μισαλλοδοξία σε μια μοιρασμένη Κύπρο».

Στο επίκεντρο της προσοχής έχει βρεθεί η Κύπρος, με αφορμή τα επεισόδια που έλαβαν χώρα το βράδυ της Παρασκευής στη Λεμεσό. Εκεί, περίπου 500 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρίψη μολότοφ σε αυτοκίνητα, κάδους απορριμμάτων και βιτρίνες καταστημάτων. Την ίδια ώρα, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, φορώντας κουκούλες και κουβαλώντας ξύλα και λοστούς φώναζαν συνθήματα όπως «Έξω οι ξένοι από την Κύπρο» και «Η Κύπρος είναι Ελληνική».

Τα όσα συνέβησαν έσπευσε να καταδικάσει μέσω σκληρής ανακοίνωσης η Ομόνοια, η οποία έκανε λόγο για ντροπιαστικές εικόνες, ζητώντας από την Κυπριακή Πολιτεία να παρέμβει για να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών. Παράλληλα, η ομάδα της Λευκωσίας ανέφερε πως τα ρατσιστικά πογκρόμ δεν έχουν θέση ούτε στη χώρα, αλλά και ούτε πουθενά στον κόσμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομόνοιας:

«Οι ντροπιαστικές εικόνες βίας από τη Χλώρακα και τη Λεμεσό σοκάρουν! Τα φασιστικά πογκρόμ δεν έχουν θέση ούτε στην Κύπρο ούτε πουθενά. Ως σωματείο ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας, πιστοί στις αρχές μας καταδικάζουμε απερίφραστα τα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η Κυπριακή Πολιτεία καλείται άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλία και να διασφαλίσει την ασφάλεια όλων των πολιτών.Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη έχουν καταρρακωθεί από τον ρατσισμό, τον φασισμό και τη μισαλλοδοξία σε μια μοιρασμένη Κύπρο, ως αποτέλεσμα αυτών των φαινομένων. 

Τι παράσταση δώσατε; ΑΕΚ Λάρνακας - Εθνικός Άχνας 5-5 (4-4 ημίχρονο)! - Δείτε όλα τα γκολ (vids)
REST OF THE WORLD

22:43 - 28.08.2023

Τι παράσταση δώσατε; ΑΕΚ Λάρνακας - Εθνικός Άχνας 5-5 (4-4 ημίχρονο)! - Δείτε όλα τα γκολ (vids)

Ένα απίθανο παιχνίδι έλαβε χώρα στην Κύπρο αφού ΑΕΚ Λάρνακας και Εθνικός Άχνας ήρθαν ισόπαλες με σκορ 5-5 (4-4 ημίχρονο). Στο άλλο ματς ο Άρης Λεμεσού επικράτησε με 2-1 της Δόξας Κατωκοπιάς.

Καλούμε το Λαό να επιδείξει ωριμότητα, σύνεση, λογική και να μην πέφτει στη παγίδα αυτών που χρόνια τώρα σκορπούν το δηλητήριο του ρατσισμού. Ως ΟΜΟΝΟΙΑ τον ρατσισμό τον ζήσαμε από πρώτο χέρι, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που αθλητές του σωματείου μας δέχθηκαν ρατσιστικές επιθέσεις από αντίπαλες κερκίδες! Χθες ήταν οι αθλητές, σήμερα οι μετανάστες, αύριο θα είναι άλλοι! Καμία ανοχή!