Τι παράσταση δώσατε; ΑΕΚ Λάρνακας - Εθνικός Άχνας 5-5 (4-4 ημίχρονο)! - Δείτε όλα τα γκολ (vids)

Φραν Σολ - Γκιούρκτσο

i

©PrtScr

Τι παράσταση δώσατε; ΑΕΚ Λάρνακας - Εθνικός Άχνας 5-5 (4-4 ημίχρονο)! - Δείτε όλα τα γκολ (vids)

Κώστας Τσιακλής 22:43 - 28.08.2023 / Ανανεώθηκε: 02:26 - 29.08.2023

Ένα απίθανο παιχνίδι έλαβε χώρα στην Κύπρο αφού ΑΕΚ Λάρνακας και Εθνικός Άχνας ήρθαν ισόπαλες με σκορ 5-5 (4-4 ημίχρονο). Στο άλλο ματς ο Άρης Λεμεσού επικράτησε με 2-1 της Δόξας Κατωκοπιάς.

Η ΑΕΚ Λάρνακας υποδέχεται στο «ΑΕΚ Αρένα» τον Εθνικό Άχνας στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του κυπριακού πρωταθλήματος. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη του αγώνα αφού το αποτέλεσμα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν 4-4 ενώ τελικά η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη με σκορ 5-5! 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 0-2 στο 6'. Σκόρερ και των δύο τερμάτων της προσφυγικής ομάδας ήταν ο Μάριος Ηλία που την περασμένη σεζόν είχε δοθεί δανεικός στον ΑΠΟΕΛ.

Η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα και μείωσε σε 1-2 στο 16΄ με την κοντινή κεφαλιά του Φραν Σολ. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ισπανού με τη νέα του ομάδα. Οι Λαρνακείς δεν κατάφεραν να πιέσουν για την ισοφάριση και πέντε λεπτά αργότερα βρέθηκαν και πάλι να χάνουν με δύο γκολ διαφορετικά χάρη σε γκολ του Πάτρικ Λίπσκι. 

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακή με την ΑΕΚ να φτάνει στην ανατροπή σε μόλις 25 λεπτά! Ο Φραν Σολ έκανε το 2-3 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 28' ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Ιβάν Τρισκόφσκι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Φραν Σολ στο 45+1'. Ο Ισπανός σκόραρε και πάλι με κεφαλιά και έκανε χατ-τρικ. 

Στο πρώτο ημίχρονο υπήρξαν δέκα λεπτά καθυστερήσεις και αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Εθνικό να ισοφαρίσει. Αυτό έγινε στο 45+5' και πάλι με τον Μάριο Ηλία που ολοκλήρωσε και αυτός το χατ-τρικ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν και πάλι καλός ωστόσο αυτή τη φορά η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα (μόλις) δύο φορές. Στο 73' ο Φραν Σολ πέτυχε το τέταρτο προσωπικό του τέρμα και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ με 5-4. Τελικά ο Εθνικός κατάφερε να σώσει τον ένα βαθμό ισοφαρίζοντας στο 86' με τον Εμάνουελ Λόμοτεϊ.

Δύο στα δύο για τον πρωταθλητή Άρη

Στο άλλο παιχνίδι ο Άρης Λεμεσού δυσκολεύτηκε όμως τελικά έκαμψε την αντίσταση της Δόξας Κατωκοπιάς. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες μόλις από το 4΄λόγω αποβολής του Νίκολα Τρούγιτς. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε αυτό το γεγονός και προηγήθηκε στο 58' με τον Άρτεμ Σουμάνσκι. Το προβάδισμα του δεν κράτησε όμως για πολύ αφού η Δόξα ισοφάρισε στο 65' με το αυτογκόλ του Μπρόρσον. 

Επικός Σουάρες, σκόραρε, χτύπησε και αντίπαλος του έβγαλε το παπούτσι του (vid)
REST OF THE WORLD

13:59 - 28.08.2023

Επικός Σουάρες, σκόραρε, χτύπησε και αντίπαλος του έβγαλε το παπούτσι του (vid)

Ο Λουίς Σουάρες ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον αγώνα της Γκρέμιο με την Κρουζέιρο. Αφού πρώτα βρήκε δίχτυα στη συνέχεια τα έβαλε με αντίπαλο, ο οποίος του πέταξε το παπούτσι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Με δέκα παίκτες έμεινε και ο Άρης Λεμεσού αφού ο παίκτης που πέτυχε το αυτογκόλ αποβλήθηκε και αυτός με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 77'. Τελικά η «ελαφρά ταξιαρχία» πήρε τη νίκη χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιανίκ Γκομίς στο 85'. 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ