Οπαδική επίθεση στη Νέα Ερυθραία: Νεαροί δέχτηκαν χτυπήματα με σιδερογροθιά

Ελληνική Αστυνομία

i

© Intime

Οπαδική επίθεση στη Νέα Ερυθραία: Νεαροί δέχτηκαν χτυπήματα με σιδερογροθιά

Sportal newsroom 16:45 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 16:45 - 18.05.2023

Ένα ακόμα οπαδικό επεισόδιο έλαβε μέρος, αυτή τη φορά στη Νέα Ερυθραία, με νεαρούς οπαδούς της ΑΕΚ να δέχονται επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Το βράδυ της Τετάρτης (17/5) νεαροί οπαδοί της ΑΕΚ δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του Παναθηναϊκού στη Νέα Ερυθραία. Μάλιστα υπήρξαν τρεις συλλήψεις από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, Τα άτομα που συνελήφθησαν είχαν ηλικία 16, 19 και 20 ετών

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπιση Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, για ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί ερασιτεχνικού και επαγγελματικού αθλητισμού

Πιο αναλυτικά χθες (17/5) το βράδυ μια παρέα 25 ατόμων, οι οποία ήταν οπαδοί του Παναθηναϊκού, βρισκόντουσαν σε αυτοκίνητα και δίκυκλα, προσεγγίζοντας δύο άτομα. Ο ένας εξ αυτών ήταν ανήλικος και φορούσε διακριτικό της ΑΕΚ. Ως αποτέλεσμα αυτού του επιτέθηκαν, τραυματίζοντάς τον με μία σιδερογροθιά. 

Στη συνέχεια οι δύο νεαροί ξέφυγαν, αλλά η παρέα των 25 ατόμων δεν έμεινε εκεί. Αφού επιτέθηκαν σε άλλα τέσσερα άτομα, από τους οποίους οι τρεις ήταν ανήλικοι. Τους προσέγγισαν έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, καθώς φορούσαν κουκούλες και κράνη, ενώ κρατούσαν και ξύλα, μαχαίρια και τσεκούρι. 

Από την επίθεση μάλιστα έκλεψαν και το κινητό του ενός. Αργότερα αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. βρήκαν δύο αυτοκίνητα κοντά στο σημείο της επίθεσης, οι επιβαίνοντες των οποίων είχαν κουκούλες. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς ανέπτυξαν ταχύτητα. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το ένα από τα δύο οχήματα, στο οποίο βρίσκονταν τρία άτομα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ξύλινο στειλιάρι, ξύλινο ρόπαλο, μεταλλική τσιμπίδα, κεραία αυτοκινήτου, δύο κουκούλες τύπου full face, μπλούζα με κουκούλα και σπρέι. 

Έπειτα τους οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κηφισιάς και μετά στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, όπου ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στις επιθέσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.