Μανώλης Σιώπης: Ο παίκτης για τη «βρώμικη» δουλειά που έχει ανάγκη κάθε μεγάλη ομάδα

Ο Σιώπης σκόραρε κόντρα στο Γιβραλτάρ.

i

©intime

Μανώλης Σιώπης: Ο παίκτης για τη «βρώμικη» δουλειά που έχει ανάγκη κάθε μεγάλη ομάδα

Γιώργος Σακελλαρίου 15:42 - 18.05.2023 / Ανανεώθηκε: 15:43 - 18.05.2023

Ο Μανώλης Σιώπης μετά τον Ολυμπιακό και τον Άρη, «έπαιξε» στα μεταγραφικά της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και πλέον και του Παναθηναϊκού.

Ο Μανώλης Σιώπης είναι ένα τρομερό εργαλείο στη μεσαία γραμμή.

Έμπειρος πλέον, διεθνής, στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία. Ο διεθνής άσος, πριν τέσσερις μέρες, στις 14 Μαϊου έκλεισε τα 29 του χρόνια. Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό (τρεις αγώνες), συμμετείχε στον Άρη (27 ματς) και κατόπιν μετακόμισε στην Τουρκία.

Πρώτα με τη φανέλα της Αλάνιασπορ, όπου είχε παρέα τους Μπακασέτα, Τζαβέλλα και τώρα στην Τράμπζονσπορ, οι σεζόν του είναι γεμάτες και απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των προπονητών του. Ο διεθνής Σιώπης, ο οποίος πρόσφατα σημείωσε και το πρώτο του γκολ με την Εθνική ομάδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με το Γιβραλτάρ για τα προκριματικά του Euro 2024, σύμφωνα με τα τουρικά ΜΜΕ (δεν είναι πάντως και τα πιο έγκυρα), βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού.

Στο παρελθόν συχνά ακούστηκε για την ΑΕΚ, για επιστροφή στον Ολυμπιακό, ενώ πριν μερικούς μήνες οι Τούρκοι ρεπόρτερ έβαλαν και τον ΠΑΟΚ στο κόλπο.

Από τον Παναθηναϊκό δεν διαρρέει το παραμικρό για τον Σιώπη, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο σύλλογος αναζητεί ενίσχυση στη μεσαία γραμμή κι από τη στιγμή που τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο με τον Κουρμπέλη, το όνομα του Σιώπη δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί. Κάθε έμπειρος, ικανός παίκτης, που είναι κι Έλληνας και σε ιδανική ηλικία, ασφαλώς και θα μπορούσε ν’ απασχολήσει οποιαδήποτε μεγάλη ομάδα της χώρας.

Ο Σιώπης είναι ένα «μηχανάκι» στη μεσαία γραμμή. Δεν είναι ο παίκτης που θα πάρει πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες, δεν πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή και δεν έχει «φιλική» σχέση με το γκολ. Ούτε στο ψηλό παιχνίδι θα βοηθήσει με τον σωματότυπό του. Κάνει, ωστόσο, αρκετή βρώμικη δουλειά και τα στοιχεία με το αδιάκοπο τρέξιμο, το πρέσινγκ, είναι απαραίτητα. Όπως είναι η εμπειρία του, η γνώση του πρωταθλητισμού και το πάθος του στον αγωνιστικό χώρο. Είναι καθαρά παίκτης ομάδας και γι’ αυτό όσο υπάρχει στο δικό του μυαλό το ενδεχόμενο επιστροφής στην πατρίδα (ούτε αυτό είναι ξεκάθαρο στην παρούσα φάση για τον ίδιο), δεν θα πάψει ν’ ακούγεται καμία μεγάλη ομάδα. Κι όποια δείξει ότι τον θέλει πραγματικά, αυτή και θα τον κερδίσει.

Φυσικά, να υπενθυμίσουμε ότι δεν μένει ελεύθερος. Θα πρέπει ο Παναθηναϊκός ή η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ (ο Ολυμπιακός δεν βγαίνει από το κάδρο, αλλά ο Σιώπης δεν είχε ρόλο στην ομάδα όταν ανήκε στους Πειραιώτες) να ικανοποιήσουν τον σύλλογο της Τραπεζούντας, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Μία ομάδα με την οποία δέθηκε κι αγαπήθηκε από τον κόσμο, αφού έγραψε ιστορία. Κι αυτό διότι την περασμένη σεζόν κατέκτησε το πρωτάθλημα έπειτα από τρεις και πλέον δεκαετίες.

Ο Σιώπης φέτος έχει 36 συμμετοχές, χωρίς γκολ κι ασίστ (το αναφέραμε δεν είναι το δυνατό του σημείο) και συνολικά 2.397 λεπτά. Πέρσι είχε 38 αγώνες με μία ασίστ και 2.126 λεπτά (με την Τράμπζονσπορ).

Τη σεζόν 2020-21 είχε 2.476 λεπτά. Συγκεκριμένα, έπαιξε σε 39 ματς με την Αλάνιασπορ και είχε επίσης μία ασίστ. Την πρώτη του χρονιά στην Τουρκία, επίσης με την Αλάνιασπορ είχε 34 ματς και 2.583 λεπτά! Συνολικά, έχει 73 αγώνες με την Αλάνια, άλλους τόσους στην Τραπεζούντα. Τέσσερα χρόνια 146 ματς και πάνω από 10.000 λεπτά την τελευταία τετραετία, αν υπολογίσουμε και την Εθνική ομάδα. Το απόλυτο «εργαλείο» για κάθε ελληνικό σύλλογο.