Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ και ο «Κοκός» – Η αστυνομική επιχείρηση για τους χούλιγκαν και η δολοφονία Λυγγερίδη

Επεισόδια στου Ρέντη

i

©Intime

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ και ο «Κοκός» – Η αστυνομική επιχείρηση για τους χούλιγκαν και η δολοφονία Λυγγερίδη

Sportal newsroom 08:53 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 23.04.2024

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη. Η δικογραφία είναι ογκωδέστατη και σε αυτή περιλαμβάνονται 158 άτομα, με τον βασικό ηγετικό πυρήνα να τον αποτελούν περίπου 20 εξ αυτών

Ο «Ιωσήφ» ή «Κοντός», αρχηγικό στέλεχος της Θύρας 7, ο 27χρονος «ΟΜΛΕ», μάνατζερ γνωστού τράπερ και σεσημασμένος «ηγέτης» συνδέσμου των Δυτικών Προαστίων, ένας 36χρονος χούλιγκαν γνωστός με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», και δύο άνδρες 31 ετών με τα παρατσούκλια «Shark-Καρχαρίας» και «Κοκός» αντίστοιχα, έδωσαν τις εντολές επίθεσης στις «ομάδες κρούσης», διαβίβασαν οδηγίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είχαν φυσική παρουσία στου Ρέντη και σε άλλα επεισόδια, καθοδηγώντας τους επιτιθέμενους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτοί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι οι φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, και είναι ανάμεσα στους 64 οργανωμένους οπαδούς, που συνελήφθησαν την Δευτέρα, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Συλλήψεις χούλιγκαν για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

09:44 - 22.04.2024

Συλλήψεις χούλιγκαν για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη - Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ

Ολονύχτια επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό και σύλληψη οπαδών, οι οποίοι συμμετείχαν στην δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στου Ρεντη.

Οι συνολικά 165 κατηγορούμενοι, φέρεται να εμπλέκονται εκτός από την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, τουλάχιστον 10 περιστατικά βίας και επιθέσεων σε αθλητικές συναντήσεις.

Το DNA στα καμένα ρούχα

Οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε και εργαστηριακά πως συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση του περασμένου Δεκέμβρη και από DNA.

Γενετικό τους υλικό εντοπίστηκε ακόμα και στα ρούχα που είχαν επιχειρήσει να κάψουν ορισμένοι από τους φυσικούς αυτουργούς, στις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου βρήκαν καταφύγιο.

Σημαντικά στοιχεία έχουν προκύψει από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τις επισυνδέσεις υπόπτων, καθώς και από τις καταθέσεις οργανωμένων οπαδών που έχουν υποβάλλει αιτήματα υπαγωγής τους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ρουχισμός που εντοπίστηκε στα πλαίσια των επιχειρήσεων, φέρεται να αποτυπώνεται στο βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές, από το εσωτερικού του κλειστού Γυμναστηρίου, την νύχτα της επίθεσης.

Σήμερα στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Τρίτη οι συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη στον Ρέντη.

Παράλληλα, στον εισαγγελέα θα υποβληθεί και η δικογραφία που σχηματίστηκε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναμένεται να αποδοθούν και κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί 60 άτομα, εκ των οποίων περισσότεροι από 20 είναι βασικοί κατηγορούμενοι ως υποκινητές, οργανωτές και “ομαδάρχες” των χούλιγκανς και όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά για τουλάχιστον 10 ακόμη περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων σε γήπεδα όπως στον Βόλο και τα Ιωάννινα, ακόμη και σε συμπλοκές με οπαδούς άλλων ομάδων.

Με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ και αστυνομικών σκύλων, οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 58 έρευνες σε σπίτια και 15 οχήματα ενώ έχουν κατασχεθεί πιστόλια, ξύλινα ρόπαλα, μαχαίρια ναρκωτικά ρουχισμός και ψηφιακά μέσα.

Όλοι οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης με διαφορετικές επιμέρους κατηγορίες ανάλογα με τον βαθμό εμπλοκής τους.

Πηγή: law&order.gr