Χιλιάδες Ιταλοί συνόδευσαν τον Μπερλουσκόνι στην τελευταία του κατοικία (vid)

Χιλιάδες Ιταλοί συνόδευσαν τον Μπερλουσκόνι στην τελευταία του κατοικία (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 18:56 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 19:03 - 14.06.2023

Πολιτικοί, προσωπικότητες του αθλητισμού και χιλιάδες απλοί πολίτες είπαν το τελευταίο αντίο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο καθεδρικός ναός του Μιλάνου πλημμύρισε για το τελευταίο αντίο στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Έντονη μέρα για το Μιλάνο, όπου έγινε η κηδεία του Μπερλουσκόνι και για την Ιταλία γενικότερα. Η Piazza del Duomo πλημμύρισε από χιλιάδες πολίτες, εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν σημαίες και κασκόλ της Μίλαν, ενώ εντός του καθεδρικού ναού ήταν αρκετοί επώνυμοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και προσωπικότητες του αθλητισμού.

Ανάμεσα στους παρόντες από πολιτικούς ήταν οι Σάλα (Δήμαρχος του Μιλάνου), Φοντάνα (πρόεδρος της περιφέρειας της Λομβαρδίας), Μελόνι (Πρωθυπουργός), Όρμπαν (Ούγγρος πρωθυπουργός) και Ντράγκι (Ιταλός πολιτικός). Στον χώρο του ποδοσφαίρου μεταξύ των ανθρώπων που συνδέθηκαν με τον Μπερλουσκόνι ήταν ο Γκαλιάνι, ο Μπόμπαν, ο Ζανγκ, ο Μαρότα, ο Μπράιντα, ο Ντε Λαουρέντις και ο Αλέγκρι. Παρά τις διάφορες επαγγελματικές υποχρεώσεις στο Μαϊάμι και μία βλάβη στο αεροπλάνο, παράλληλα, έστω και αργά ήταν παρών και ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Από το πρωί πολύς κόσμος και υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού είχαν συνωστιστεί στον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, για να παρακολουθήσουν την κηδεία από τη γιγαντιαία οθόνη που στήθηκε στην πλατεία, εν μέσω συνεχών χειροκροτημάτων και συνθημάτων.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν κι ένας ηλικιωμένος κύριος από την Καλαβρία: «Ποτέ δεν τον ψήφισα, αλλά το μετάνιωσα. Το άξιζε». Κατά τη διάρκεια της τελετής στην πλατεία αρκετοί θαυμαστές του Μπερλουσκένι τραγούδησαν τον ύμνο της Ιταλίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Μίλαν και της Μόντσα θυμίζουμε ότι έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουνίου στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου. Η Μίλαν, στην οποία άφησε τη σφραγίδα του, αποχαιρέτησε τον εμβληματικό της πρόεδρο με την εξής ανακοίνωση:

«Η Μίλαν είναι βαθιά λυπημένη, θρηνεί για τον θάνατο του αξέχαστου Σίλβιο Μπερλουσκόνι και αγκαλιάζει θερμά την οικογένειά του, τους συνεργάτες του και τους στενότερους φίλους του. Είμαστε βαθιά λυπημένοι, η Μίλαν θρηνεί τον θάνατο του αξέχαστου Σίλβιο Μπερλουσκόνι κι εύχεται συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τους συνεργάτες του και τους πιο αγαπητούς φίλους. Σε ευχαριστούμε πρόεδρε, θα είσαι για πάντα μαζί μας.

Αύριο θα ονειρευτούμε άλλα γκολ, θα επενδύσουμε σε άλλες προκλήσεις, θα κοιτάξουμε σε άλλες νίκες. Σε αυτά που θα αξίζουν συνειδητοποιώντας τι είναι καλό, δυνατό και αληθινό για εμάς, σε όλους εμάς που έχουμε αυτή την περιπέτεια να συνδυάσουμε τη ζωή μας με ένα όνειρο που ονομάζεται Μίλαν.

Αύριο θα ονειρευτούμε νέες φιλοδοξίες, θα δημιουργήσουμε νέες προκλήσεις και θα αναζητήσουμε νέες νίκες. Που θα αντιπροσωπεύουν το καλό, το δυνατό και το αληθινό που κρύβεται μέσα μας, σε όλου εμάς που μοιραστήκαμε αυτή την περιπέτεια της δέσμευσης στη ζωή μας σε ένα όνειρο που λέγεται Μίλαν».