Συνάντηση Λιγνού και Κωστίδη με τον αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση
i

© Γραφείο τύπου ομοσπονδίας ξιφασκίας

Συνάντηση Λιγνού και Κωστίδη με τον αν. Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση

Sportal newsroom 18:39 - 14.09.2023 / Ανανεώθηκε: 18:39 - 14.09.2023

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση είχε η ηγεσία της ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΞ, Ιωάννης Λιγνός, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα, Ανέστη Κωστίδη, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στα τέλη Ιουλίου.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής και το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό.

Από την πλευρά τους, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας παρουσίασαν στον Υπουργό τις επιτυχίες που έχει φέρει το τελευταίο διάστημα το άθλημα, τη δομή αλλά και το σύνολο των δράσεων της ΕΟΞ. Δεν παρέλειψαν να αναφέρουν τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν, με κυριότερο το πρόβλημα της στέγασης του αθλήματος, μετά την παραχώρηση του Ολυμπιακού Κλειστού Γυμναστηρίου «Νίκος Γκάλης» στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, του οποίου τμήμα είναι και η αίθουσα ξιφασκίας.

Ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε για την εξέλιξη των έργων για τη δημιουργία του νέου προπονητηρίου ξιφασκίας στο ΟΑΚΑ. Αμφότερες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να έχουν στενή συνεργασία στο μέλλον και να εργαστούν με στόχο την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη του αθλήματος.

Βρούτσης: «Δρομολογείται η μόνιμη φιλοξενία της ΚΟΕ στο ΟΑΚΑ»

Η πρώτη θεσμική συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού ήταν με την ηγεσία της ΚΟΕ. Ο Γιάννης Βρούτσης δεσμεύθηκε για τη μόνιμη φιλοξενία της ΚΟΕ στο ΟΑΚΑ.

«Θεώρησα πως πρέπει να ξεκινήσω τις θεσμικές μου επαφές με τις αθλητικές Ομοσπονδίες από την ΚΟΕ, καθώς το πρώτο μετάλλιο της θητείας μου ήρθε από την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών», ανέφερε ο Υπουργός, τονίζοντας:

«Χρέος μας είναι να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά, αλλά και όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι σε λιγότερο από έναν χρόνο».

Ο Υπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε στη συνέχεια: «Με τον κ. Γιαννόπουλο είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση και μου εξέθεσε τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την Ομοσπονδία ώστε να καταφέρουμε τάχιστα να δώσουμε λύσεις.

Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να δοθούν στις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών όλα εκείνα τα εργαλεία που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη προετοιμασία τους ενόψει των προσεχών αγωνιστικών τους υποχρεώσεων», αποκαλύπτοντας ότι:

I feel Devotion: Euroleague και Sportal μαζί μέχρι το 2025!
EUROLEAGUE

13:07 - 14.09.2023

I feel Devotion: Euroleague και Sportal μαζί μέχρι το 2025!

Η... βόμβα της χρονιάς: Το Sportal είναι από σήμερα και για την επόμενη διετία Official Media Partner της Euroleague και μαζί με εσάς σας περιμένουμε για το πιο γοητευτικό μπασκετικό ταξίδι. Αποκλειστικά βίντεο, αποκλειστικές συνεντεύξεις, διαγωνισμοί και πολλά ακόμα στο πιο... μπασκετικό σάιτ της Ελλάδας. Καλώς ήρθατε.

«Δρομολογούμε τη μόνιμη φιλοξενία τους στο ανακαινισμένο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ και μόλις διευθετηθούν όλες οι αναγκαίες παράμετροι θα προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις. Γνωρίζω πως πάγιο αίτημα των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης είναι να μπορούν να προπονούνται σε μία σταθερή έδρα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, συνεργαζόμενοι στενά με την ΚΟΕ»