Ορκίστηκε Έλληνας ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ

Ορκίστηκε Έλληνας ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ

Sportal newsroom 17:52 - 28.02.2024

Ο αθλητής πάλης Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ορκίστηκε Έλληνας πολίτης.

Μια ιδιαίτερα συγκινητική ημέρα ήταν η σημερινή για την ελληνική Πάλη και τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ αφού ο δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης ορκίστηκε Έλληνας πολίτης ενώπιον του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας κ. Αγγελου Δημοσθένους. Ο αθλητής της πάλης υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Η πολιτογράφηση είναι πολύ περισσότερο από μια νομική διαδικασία και σήμερα έχουμε την χαρά να πολιτογραφήσουμε Έλληνα έναν αθλητή, ο οποίος έχει ήδη τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας με τις επιτυχίες του. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας κάνει για ακόμη μια φορά υπερήφανους» δήλωσε ο κ. Άγγελος Δημοσθένους.

Από την μεριά του ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ ευχαρίστησε όλους για τις ενέργειες τους και τόνισε ότι θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να τιμήσει την Ελλάδα.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση, τον γενικό γραμματέα Ιθαγένειας κ. Αγγελο Δημοσθένους, την ελληνική ομοσπονδία Πάλης και όλους όσοι βοήθησαν για να πάρω την ελληνική ιθαγένεια. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Θέλω να κάνω όλους τους Έλληνες περήφανους και να τιμήσω την Ελλάδα! Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσους με βοήθησαν να εκπληρώσω το όνειρο μου! Πραγματικά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος» δήλωσε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ.

Η ορκωμοσία του Νταουρέν Κουρουγκλίεβ