Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά ο Κουρουγκλίεβ

Πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη φορά ο Κουρουγκλίεβ

Sportal newsroom 20:26 - 18.02.2024 / Ανανεώθηκε: 20:26 - 18.02.2024

Το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πάλης Ανδρών που διεξάγεται στο Βουκουρέστι κατέκτησε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ.

Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης στην κατηγορία των 85 κιλών ελευθέρας στη διοργάνωση του Βουκουρεστίου. Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία του αθλητή, που αγωνίζεται για την Ελλάδα, αφού ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Είναι, μάλιστα, ο πρώτος Έλληνας που κατάφερε κάτι τέτοιο. 

Ο Κουρουγκλίεβ νίκησε με 2-1 τον Ανιμέ από το Σαν Μαρίνο και ανέβηκε ξανά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο πρωταθλητής μας σήκωσε ξανά την ελληνική σημαία ψηλά και διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι.

Ο αγώνας, που ήταν… ρεβανς του περσινού τελικού ήταν πολύ κλειστός. Ο Κουρουγκλίεβ όμως ήταν ακλόνητος δεν έχασε τεχνικό σημείο και επικράτησε με 2-1.

Ο Έλληνας αθλητής προηγήθηκε με 2-0 και στο τέλος δέχθηκε μια παρατήρηση, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Με το τελευταίο σφύριγμα ο Κουρουγκλίεβ έκανε τον γύρο του θριάμβου με την ελληνική σημαία κι απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι είναι ο καλύτερος της Ευρώπης και ένας από τους καλύτερους αθλητές Παγκοσμίως.

Tags: