Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κουρουγκλίεβ
i

© United World Wrestling

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κουρουγκλίεβ

Sportal newsroom 22:08 - 19.04.2023

Ο Ντουρέν Κουρουγκλίεβ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.

Ο Ντουρέν Κουρουγκλίεβ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Ο Έλληνας παλαιστής, που έλαβε πρόσφατα το ελληνικό διαβατήριο κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 86 κιλών στην ελευθέρα πάλη. 

Στον τελικό της διοργάνωσης ο Κουρουγκλίεβ αντιμετώπισε τον χάλκινο Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης το 2022, Μάιλς Αμάιν. Ο Έλληνας αθλητής επικράτησε με 3-1 του αντιπάλου του και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Αργυρός στο Ζάγκρεμπ ο Κουγιουμτσίδης - Λύγισε από τον Μικχαΐλοφ στον τελικό
ΠΑΛΗ

21:25 - 18.04.2023

Αργυρός στο Ζάγκρεμπ ο Κουγιουμτσίδης - Λύγισε από τον Μικχαΐλοφ στον τελικό

Πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πάλης από τον Ουκρανό Μικχαΐλοφ με 3-1, ωστόσο πανηγυρίζει για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.

Μάλιστα, ο πόντος που απώλεσε ήταν ο μοναδικός σε όλη τη διοργάνωση. Ο Κουρουγκλίεβ πήρε τη νίκη έχοντας εξαιρετική τακτική σε όλον τον αγώνα.

Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ μετά από το ασημένιο του Γιώργου Κουγιουμτσίδη. Το χρυσό του Κουρουγκλίεβ ήταν το πέμπτο συνολικά για την Ελλάδα στην ιστορία της διοργάνωσης.