Αργυρός στο Ζάγκρεμπ ο Κουγιουμτσίδης - Λύγισε από τον Μικχαΐλοφ στον τελικό

Αργυρός στο Ζάγκρεμπ ο Κουγιουμτσίδης - Λύγισε από τον Μικχαΐλοφ στον τελικό

Sportal newsroom 21:25 - 18.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:38 - 18.04.2023

Πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πάλης από τον Ουκρανό Μικχαΐλοφ με 3-1, ωστόσο πανηγυρίζει για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.

Οριστικά «αργυρός» στο Ζάγκρεμπ ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική προσπάθεια στον μεγάλο τελικό κόντρα στον Ουκρανό, Μικχαΐλοφ, ωστόσο ηττήθηκε με 3-1 (αν και προηγήθηκε στο παιχνίδι) και τελικά πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης που διεξήχθη στο Ζάγκρεμπ.

Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε πιο επιθετικά και ως αποτέλεσμα αυτού πήρε το προβάδισμα. Παρόλα αυτά ένα λάθος του πριν το τέλος του πρώτου τρίλεπτου τον έφερε πίσω στο σκορ με 2-1. Στη συνέχεια ο Ουκρανός με ανεβασμένη ψυχολογία έκανε το 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ παρά τις προσπάθειες του Κουγιουμτσίδη. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (19/4, 20:30) ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ θα έρθει αντιμέτωπος με τον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο για τον τελικό της κατηγορίας των 86 κιλών.