Νεκρός ερασιτέχνης πυγμάχος στη Βραζιλία, σε αγώνα με έπαθλο... 16 λιρών!

Ζοάο Βίκτορ Πένια

i

©printscreen

Νεκρός ερασιτέχνης πυγμάχος στη Βραζιλία, σε αγώνα με έπαθλο... 16 λιρών!

Δραματική τροπή πήρε ένας αγώνας πυγμαχίας μεταξύ ερασιτεχνών, που είχε ως έπαθλο το ποσό των 16 λιρών, αφού ένας 23χρονος Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του μετά από δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Τραγικό γεγονός σε ερασιτεχνικό αγώνα πυγμαχίας στη Βραζιλία, εκεί όπου ένας 23χρονος έλαβε μέρος σε αγώνα με έπαθλο 16 λίρες και έχασε τη ζωή του, λίγες μέρες μετά από δυνατό χτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο του.

Μετά από μόλις 90 δευτερόλεπτα αγώνα, o Zoάο Βίκτορ Πένια, έπεσε νοκ άουτ, όταν ο αντίπαλός του έδωσε μια ευθεία γροθιά στο πηγούνι. Έλαβε άμεση βοήθεια και ανέκτησε τις αισθήσεις του. Ωστόσο, η κατάστασή του λέγεται ότι επιδεινώθηκε γρήγορα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε μονάδα έκτακτης ανάγκης. 

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η καταστροφική γροθιά του έφερε κρανιοεγκεφαλικό τραύμα. Μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας την ημέρα του αγώνα σε ένα κοντινό νοσοκομείο στο Σομπράλ στις 8 Οκτωβρίου, αλλά ανακοινώθηκε ότι απεβίωσε στις 10 Οκτωβρίου. Η αστυνομία στη Βραζιλία ενημέρωσε πως ερευνά την υπόθεση.

Σε σχετική ανακοίνωση προέβη και η διοίκηση του νοσοκομείου, που ανέφερε το εξής: «Μετά από εξετάσεις, ο ασθενής κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρός, γεγονός που οδήγησε επίσης σε καρδιακή ανακοπή».

Η κηδεία του έγινε την περασμένη Πέμπτη (12/10), με την αδελφή του, Λίλια Μαρία ντα Πένχα, να δηλώνει στα τοπικά ΜΜΕ: «Αυτοί οι καβγάδες είναι ένας απόλυτος παραλογισμός. Δεν ξέρω καν τι να πω, ειδικά μετά την τραγωδία με τον αδερφό μου. 

Όπως προκύπτει μάλιστα, η οικογένεια του 23χρονου, τον παρακάλεσε πολλές φορές να μην λάβει μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα, υπό τον φόβο να συμβεί κάτι σοβαρό, αλλά ο νεαρός δεν άκουσε τα λόγια των οικείων του και συμμετείχε κανονικά.