Στο «σφυρί» το θρυλικό Honda NSX του Σένα (vid & pics)

Στο «σφυρί» το θρυλικό Honda NSX του Σένα (vid & pics)

Άγγελος Φραγκισκάτος 11:43 - 25.04.2024 / Ανανεώθηκε: 11:44 - 25.04.2024

Λίγες ημέρες πριν συμπληρωθούν 30 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του Άιρτον Σένα, ένα κομμάτι της κληρονομιάς του, δημοπρατείται για μια ακόμα φορά.

Το Honda NSX είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας. Ο Άιρτον Σένα έχει συνδεθεί με το δημοφιλές αυτοκίνητο. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βοήθησε στην εξέλιξη του NSX και είχε μάλιστα στην κατοχή του ένα, σε χρώμα κόκκινο.

Το αυτοκίνητο ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το 1991 και έκτοτε έχει συγκεντρώσει 39.100 μίλια / 62.925 χιλιόμετρα. Το κόκκινο Honda του Σένα έγινε διάσημο από πολλές φωτογραφήσεις στην Πορτογαλία (στο σπίτι του) και εμφανίστηκε επίσης στο ντοκιμαντέρ του 1992 Racing is in my Blood.

Θυμίζουμε πως ο Σένα έχασε τη ζωή του στο γκραν πρι του Σαν Μαρίνο το 1994. Ο θρυλικός Βραζιλιάνος πιλότος έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του στον έβδομο γύρο, με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να πέσει με μεγάλη ταχύτητα στα κιγκλιδώματα.

Ο θάνατος του Σένα ήταν ακαριαίος, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι την προηγούμενη ημέρα είχε χάσει τη ζωή του μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών και ένας άλλος πιλότος, ο Αυστριακός Ρόναλντ Ράτζενμπεργκερ.

Μετά το θάνατο του Σένα, το αυτοκίνητο παρέμεινε στην Πορτογαλία έως ότου το αγόρασε ο σημερινός Βρετανός ιδιοκτήτης του, Ρόμπερτ ΜακΦάγκαν το 2013. Το εμβληματικό μοντέλο του Βραζιλιάνου θρύλου των αγώνων ταχύτητας είναι διαθέσιμο προς πώληση στη Μ. Βρετανία έναντι 581.920 ευρώ.

«Αγόρασα το αυτοκίνητο πίσω στο 2013 όταν έκανα ταξίδι στην Πορτογαλία. Έκτοτε καθόταν με περηφάνια στο σπίτι μου στο Έσεξ. H Honda έδωσε αυτό το NSX στον Σένα και το οδηγούσε όταν έκανε ταξίδια στην Πορτογαλία.

Όντας ένας μεγάλος οπαδός του Σένα ήμουν έκπληκτος που είχα στα χέρια μου το NSX. Ήταν χαρά μου να έχω στην κατοχή μου ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα που ήταν υπό την ιδιοκτησία ενός θρύλου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αίσθηση να οδηγώ ένα αυτοκίνητο του Σένα», δήλωσε ο ΜακΦάγκαν στην Daily Mail.