Ο Ρόσμπεργκ κατηγορεί τον Χάμιλτον πως ψάχνει για δικαιολογίες

Νίκο Ρόσμπεργκ και Λιούις Χάμιλτον

i

©Photo by Clive Mason/Getty Images

Ο Ρόσμπεργκ κατηγορεί τον Χάμιλτον πως ψάχνει για δικαιολογίες

Άγγελος Φραγκισκάτος 14:53 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:58 - 23.04.2024

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ χαρακτήρισε ως «δικαιολογία» όσα είπε Λιούις Χάμιλτον για το λάθος ρυθμίσεων στις κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Κίνας.

Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον να ξεκίνησε το τριήμερο στην Κίνα ιδανικά, καθώς τερμάτισε στη 2η θέση του Αγώνα Σπριντ, όμως στη συνέχεια τα πράγματα για εκείνον δεν πήγαν πολύ καλά.

Ο Βρετανός της Mercedes αποκλείστηκε από το Q1 των κατατακτήριων δοκιμών, αφού έμεινε στην 18η θέση της εκκίνησης, ενώ στον αγώνα της Σανγκάης δεν κατάφερε να φτάσει ψηλότερα από την 9η θέση. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αποδίδει την ευθύνη σε μία λανθασμένη επιλογή της γερμανικής ομάδας στην W15.

Παρόλα αυτά, ο Νίκο Ρόσμπεργκ -ομόσταβλος του Χάμιλτον από το 2013 μέχρι και το 2016 στην ομάδα του Μπράκλεϊ- δήλωσε ότι δεν πείθεται από τα λεγόμενα του 39χρονου.

Στο πρώτο του stint ο Χάμιλτον επέλεξε να ρισκάρει με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, αλλά διαπίστωσε, όπως είπε μετά το τέλος, ότι ποτέ στη ζωή του δεν είχε τόση υποστροφή.

«Ο Λιούις έχει σκορ 1-4 απέναντι στον Ράσελ στις δοκιμές κατάταξης φέτος, και κάθε φορά λέει ότι είναι οι ρυθμίσεις», είπε αρχικά ο Ρόσμπεργκ στο γερμανικό κανάλι Sky. «Για μένα αυτή είναι μια δικαιολογία. Ξεκάθαρα έκανε ένα λάθος, τέτοιο που δεν πρέπει να κάνει ένας επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής. Επίσης, είναι πλέον κατά το ήμισυ μέλος της οικογένειας της Mercedes, πια. Κάποια στιγμή, ο Τότο θα πει ότι δεν επιτρέπεται πια να βλέπει τα δεδομένα», πρόσθεσε ο Ρόσμπεργκ.

Ο ομόσταβλος του Χάμιλτον, Τζορτζ Ράσελ διέψευσε τον ισχυρισμό του Βρετανού περί επιλογής διαφορετικών ρυθμίσεων μετά τον Αγώνα Σπριντ της Σαγκάης.

«Και οι δύο πήραμε την ίδια κατεύθυνση (με τις ρυθμίσεις). Υπάρχει μόνο μία μικρή διαφορά. Αλλάξαμε και οι δύο τις ρυθμίσεις μας αρκετά μετά το Σπριντ, αλλά προς την ίδια κατεύθυνση», υποστήριξε ο Ράσελ.