To εικοσαετές ταξίδι του Ζου και η αποθέωση από τους συμπατριώτες του (vid)

Γκουάνγιου Ζου

i

©Photo by Edmund So/Eurasia Sport Images/Getty Images

To εικοσαετές ταξίδι του Ζου και η αποθέωση από τους συμπατριώτες του (vid)

Άγγελος Φραγκισκάτος 12:19 - 23.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 23.04.2024

Ο Γκουάνγιου Ζου στο πρώτο GP της Κίνας μετά από 5 χρόνια έζησε τα παιδικά όνειρα που έκανε πριν από 20 χρόνια.

Ο Γκουάνγιου Ζου δίχως αμφιβολία ήταν ένα από τα πρόσωπα του προηγούμενου τριημέρου στον πέμπτο φετινό αγώνα της Formula 1, στο GP της Κίνας. Ο οδηγός της Kick Sauber έγινε ο πρώτος Κινέζος που έλαβε μέρος στο γκραν πρι της χώρας του.

Κατά διάρκεια του τριήμερου, ο Ζου δημοσίευσε μέσω των social media μια σειρά από φωτογραφίες που τον απεικονίζουν, από τα παιδικά του χρόνια, να παρακολουθεί το πρώτο GP της χώρας του, το 2004.

Είκοσι χρόνια μετά, είναι εκείνος που βρέθηκε μπροστά από τους συμπατριώτες του σε ένα από τα μονοθέσια στην πίστα. Ο Ζου τερμάτισε στην 9η θέση του Αγώνα Σπριντ, ενώ στον «κυρίως» αγώνα βρέθηκε στην 14η θέση της τελικής κατάταξης.

Μάλιστα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, οι διοργανωτές της πίστας έκαναν κάτι ασυνήθιστο, καθώς έβαλαν το μονοθέσιό του δίπλα σε εκείνα των τριών πρώτων του αγώνα.

Ο Κινέζος δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του, λέγοντας: «Προσπάθησα να κρατήσω χαμηλούς τόνους, να μείνω μακριά από όλα, όμως όταν πια βγάζεις το κράνος σου κι ακούς τους πάντες να φωνάζουν το όνομά σου, είναι τόσο συγκινητικό», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ήταν ένα ταξίδι που κράτησε 20 χρόνια. Περνάει τόσο γρήγορα από το μυαλό σου, και είμαι απλά ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να μείνεις συγκεντρωμένος σε ό,τι συμβαίνει, στη δουλειά σου και στην οδήγηση, την ώρα που [οι θεατές] φωνάζουν για σένα. Είμαι τόσο, τόσο πολύ ευγνώμων.

Κι από τη δική μου πλευρά, χωρίς να έχω οδηγήσει ποτέ άλλοτε σε αυτή την πίστα, τα έδωσα όλα αυτό το τριήμερο. Είμαι περήφανος για την τρίτη περίοδο των κατατακτήριων του Sprint, για τον αγώνα μου στο Σπριντ και για το θετικό μας αποτέλεσμα στο GP», πρόσθεσε.